Divgadnieka TOP rotaļlietas/nodarbes

Divgadnieka TOP rotaļlietas/nodarbes

03. Jan 2019, 11:20 Anettte_G Anettte_G

Ak, kā es priecājos, ka Marko (2 gadi) ir tik superīgs pašvaldības bērnudārzs. Bērni ik dienu zīmē, līmē, bauda ziemas priekus, dejo un dzied. Ar vislielāko interesi un prieku vēroju ik katru audzinātājas atsūtīto foto vai video.

Bet kā nodarbināt bērnu darba dienu vakaros? Kādas rotaļlietas izvēlas mūsu puika?!

 

1. Auto, auto, auto...

Auto noteikti ir dēliņa iemīļotākā rotaļlieta. Multfilmas ar auto, vannošanās ar auto, pasēdēt tētim klēpī pie auto stūres utt. Esmu gan pateikusi STOP jaunu auto rotaļlietu iegādei, jo tās ir pārāk daudz, turklāt, esmu novērojusi, ka mazais mēdz tās nenovērtēt un saplēst. Viena no pēdējām iegādātajām automašīnām ir lielā, uz kuras pats uzsēžas un izņem visus dzīvokļa līkumus.

2. Trases

Marko iecienījis un pats prot salikt dažādākās trasītes. Mums mājās ir gan IKEA vilcieniņu trase, gan auto trase uz mehānisma. 

3. Dzīvnieku LOTO

Biju pārsteigta, cik veikli divgadnieks atpazīst zvēriņus un saliek uz spēles kārtīm atbilstošajās vietās. Šo spēli apvienojam ar dzīvnieku skaņu atveidošanu un kustību atdarināšanu, piemēram, lecam kā zaķis, rūcam kā tīģeris.

4. Vingrošana un lēkāšana

Marko ar lielāko prieku pievienojas mammai vai tētim vakara vingrošanā. Viņš cenšas atdarināt dažādus vingrojumus. Taču visiecienītākā ir lēkāšana no dīvāna uz matrača. Šim mums lieliski noder matracis no zīdaiņa gultiņas. Nu jau Marko cenšas apmest arī kūleņus.

5. Multfilmas

Par cik visa diena pavadīta bērnudārzā, tad vakaros neliedzam bērnam skatīties multfilmas. Pozitīvais, ka tās skatoties, Marko apguvis pāris vārdus angļu valodā.

 

Un kādas ir tava divgadnieka nodarbes darba dienu vakaros?