Kur meklēt info par dežūrārstiem?

Kur meklēt info par dežūrārstiem?

11. Feb 2019, 18:30 Anettte_G Anettte_G

Piektdienas vakarā nojauzdami, ka klepus un temperatūras straujā celšanās nav tikai saaukstēšanās, pēkšņi atcerējos, ka biju dzirdējusi par dežurārsta apskatēm. Priekšā bija brīvdienas, turklāt Marko bērnudārza biedri viens pēc otra saslimuši ar līdzīgām pazīmēm- visdrīzāk kāds vīruss. Bija jau vakars, ap plkst.19. Nolēmām, ka nevaram gaidīt visas brīvdienas, taču tai pat laikā nebija tik slikti, ka būtu jābrauc uz slimnīcu.

Sāku meklēt informāciju par dežūrārtiem, un , kā par laimi, viens bērnu ārsts mums bija vien pāris minūšu brauciena attālumā un strādāja piektdien līdz plkst.21. Marko tika izrakstītas antibiotikas.

Nacionālās veselības dienests mājaslapā apkopojis Rīgas un lielāko pilsētu dežūrārstus gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ārsts veic apskati neatkarīgi no tā, pie kāda ģimenes ārsta esat uzskaitē.

Sarakstu meklē šeit:

http://www.vmnvd.gov.lv/lv/veselibas-aprupes-pakalpojumi/gimenes-arsti/dezurarsti-arpus-gimenes-arstu-darba-laika

Brīvdienas ir galā un bērnam no temperatūras ne miņas, un arī klepus ir pavisam neliels. Ja nebūtu iespēja apmeklēt šo dežūrārstu, tad droši vien brīvdienu naktis būtu negulētas, un bērns nomocījies. Kad runa ir par bērna veselību, noteikti izmantojiet šo iespēju, ja jūsu ĢĀ pieņemšanas laiks jau ir beidzies. Ne pārāk akūtos gadījumos būs vērtīgāk un prātīgāk apmeklēt dežūrārstu nekā ķert paniku un izsaukt neatlieko palīdzību, liedzot doties ārkārtas izsaukumos.

 

Anettte_G Anettte_G 12. Feb 2019, 12:45

Es arī biju sen dzirdējusi, un tikpat ātri piemirsusi. Pavisam nejauši īstajā brīdī atausa atmiņā un kā reiz tajā vakarā ārsts bija līdz plkst.21

lauvinja lauvinja 12. Feb 2019, 10:25

Šī tiešām ir ļoti laba iespēja!

Mamm.mamm Mamm.mamm 11. Feb 2019, 22:01

Paldies! Nezināju, ka ir tādi dežūrārsti.