Bērnudārzs un slimošana

Bērnudārzs un slimošana

03. Sep 2018, 06:17 Anettte_G Anettte_G

Lai gan Marko pirms bērnudārza gaitu uzsākšanas slimoja reti, tagad dārziņā paiet vien maksimums 2nedēļas, līdz atkal kārtējais bacilis klāt. Arī mans pieņēmums, ka vasarā uzsākot iet dārziņā, būs mazāk baciļu un retāka slimošana, izrādījās pilnīgi aplams. Marko sāka iet privātajā dārziņā 1.jūnijā. Šo 3 mēnešu laikā esam bijuši jau slimnīcā ar adero vīrusu un strutojošu angīnu, un tā ik pa 2 nedēļām apsārtis kakls ar temperatūru, iesnas, klepus. Brīžiem liekas, ka tas nekad nebeigsies.

Ar to vienākrši samierināties? Gaidīt, kad bērna imunitāte nostiprināsies un spēs pretoties baciļiem!?

Vēl viena liela problēma saistībā ar slimošanām bērnudārzos, ko apspriedu ar audzinātāju, ir slimo bērnu vecāku bezatbildība. Protams, ne katrs var un grib darbā ņemt slimības lapu ik pa 2 nedēļām, bet bieži vien esmu novērojusi, ka vecāki pret bērnu slimošanu izturas vieglprātīgi. Tādējādi tiek nodarīts pāri ne tikai pašu bērnam, jo netiek uzsākta savlaicīga ārstēšana mājas apstākļos, bet tiek aplipināti arī citi. Privātajos bērnudārzos bieži nav medmāsa, kas varētu izvērtēt bērna veselības stāvoklī, tāpēc bērni apslimuši tiek vesti uz dārziņu, kamēr saslimšana jau kļūst nopietnāka. Audzinātājas patiesībā vislabāk novērtē bērna veselības stāvokli, jo dienu dienā pavada ar bērnu laiku, pamana, ja iesnas kļūst stiprākas jau nedēļu no vietas, ko vecāki cenšas noignorēt. Bet te ir liels bet… Audzinātājai nav pilnvaras pateikt no rīta vecākiem: “Jūsu bērnu šorīt nevaru uzņemt dārziņā, jo viņam jau nedēļu ir stipras iesnas un klepus.”

Pagaidām samierinos ar situāciju un ceru, ka Valsts dārziņa kārtībā nedaudz šo situāciju uzlabos, jo tur būs medmāsa. Mūsu aptieciņā jau top vietu ieņēmis Faringospray, Vibrocil un zāļu tējas. Iestājoties rudenim esam iegādājušies arī D vitamīna pilienus un vitamīnus imunitātei, kā arī gatavojam dažādus C vitamīna bagātus ievārījumus, sukādes no dārza veltēm.