Bērnudārznieka dienasgrāmata: piektā diena bērnudārzā

Bērnudārznieka dienasgrāmata: piektā diena bērnudārzā

08. Aug 2013, 09:32 veesma veesma

Trešdiena, piektā diena bērnudārzā.

Nu ko, rīts atkal sākas ar asarām, mazais raud, ka negrib doties un dārziņu, bet nu neko darīt, samīļojamies, parunājamies un dodamies. Tā kā esam sākuši daudz lasīt, apsolu, ka pēc bērnudārza nopirksim jaunu grāmatu.

Pa ceļam neraud, bet pie dārziņa atkal sāk raudāt, tā arī raudādams paliek dārziņā, tik šoreiz jau tā kā ķērās man ap kāju, bet audzinātāja paņēma pie rokas un ieveda grupiņā.

Pusdienlaikā dodos Emīlam pakaļ. Puika izskrien tīri priecīgs, saģērbjas, pasaka „uz redzēšanos” un dodamies projām. Paēda šoreiz pusdienās atkal tikai zupu. Audzinātāja saka, ka viss esot bijis labi, jau vairāk spēlējoties ar bērniem un paliekot atvērtāks.

Dodamies mājās, pa ceļam ieejam grāmatnīcā un nopērkam jaunu grāmatu par pirātu. Mājās pārnākuši uzreiz ķeramies lasīt grāmatu. Par dārziņu Emīls neko nestāsta. Pajautāju tik mazajam, kad, tad paliks dārziņā pagulēt dienvidu, Emīls atbildēja, tad, kad viņam palikšot 4 gadi.

Pēcpusdienā Emīlu ar vecāko māsu paliek pie manas māsas, kurai ir 2 gadus un 8 mēnešus vecs dēliņš, jo es devos uz citu pilsētu pie ārsta. Par bērnudārzu Emīls neko nestāstījis, bijis jautrs un spēlējies ar brālēnu.

Vakarā Emīls gulēt ejot atkal paprasa, lai es viņu apķerot cieši, cieši un nelaižot vaļā. Tā nu es viņu apķēru un mazais aizmiga.

Runājot par to Bļauku. Es saprotu, ka netika bļauts uz kādu bērnu, bet vienkārši tā darbiniece ļoti skaļi runājot, un reizēm varbūt pat par daudz skaļi, bet vairāk viņa grupiņā nav pagaidām bijusi.

Es saprotu, ja bērni klaigā, audzinātājai reizēm varbūt ir jārunā skaļāk, lai bērni sadzirdētu viņu, bet bērnam kurš ir pirmo reizi dārziņā, tas nav saprotams, jo tā nu ir sanācis, ka Emīls ir 5 līdz 6 gadu vecu bērnu grupiņā, kur visi jau ir gājuši, viņš ir vienīgais pagaidām jauniņais.

Kā jau biju minējusi kādā no iepriekšējiem rakstiem, tad savā īstajā grupiņā un pie savām īstajām audzinātājām Emīls tiks tikai no septembra.

Tā nu mums pagaidām iet.

Vēsma

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv

veesma veesma 09. Aug 2013, 17:52 tomiii

Paldies par tavu viedokli. Es jau arī domāju, ka gulēt atstāšu, kad vairs no rītiem neraudās, ja varēšu tā izgrozīties. Mums ar vīru ir tā, ka mēs abi strādājam ārpus pilsētas.
Es ar to slimošanu jau rēķinos, jo manējais visu laiku pa mājām un slimojis ir ļoti maz. Meitas ir gājušas dārziņā un arī ir visādi gājis, vienu ziemu vienā slimošanā. Godīgi sakot visvairāk mani satrauc tā slimošana.
Cik veca tava meitiņa?

veesma veesma 08. Aug 2013, 20:08 smaidiga24

Tad mums ir atšķirīga pieredze 😀

veesma veesma 08. Aug 2013, 18:09 smaidiga24

Ne vienmēr ir tā, ka jo bērns ātrāk tiek dārziņā, jo ātrāk viņš aprod. Katrs bērns ir savādāks.

veesma veesma 08. Aug 2013, 14:09 ulula

Nezinu, nevaru saprast. Sākumā domāju, ka tad kad būs riktīgi pieradis, bet nezinu, kā būtu pareizi, baidos, ka pieradīs, ka eju pakaļ pusdienlaikā un tad atkal būs kreņķis, ka būs jāpaliek uz gulēšanu.
Vēl bija doma , ka atstāt uz gulēšanu sākt tad, kad būs īstajā grupiņā pie īstajām audzinātājām.
Nezinu, kā rīkoties, laikam skatīšos pēc situācijas un apstākļiem.
Patreiz man ir darbs vienu reizi nedēļā, bet tikko direktore teica, ka ir uzrakstījusi iesniegumu, lai man paaugstina likmi. Kad tas būs nezinu.

veesma veesma 08. Aug 2013, 12:16 ulula

Es viņu vedu uz 8.oo , bokastis viņi ēd 8.30, tad paspēlējoties, izejot viņi ārā un 12.00 ēd pusdienas. Es eju pakaļ uz kādiem 12.15.

Šodien ir tā ka palikām mājās, jo no rīta pamostoties mazais sāka klepot, deguns ciet. Nolēmām šodien nevest.
Viņš man nav slimotājs, iesnas viņam ir bijušas pa visu laiku 2 reizes, nopietni slimojis arī 2 reizes.
Varbūt kaut kur tagad šitajā karstajā sapūta, jo man pašai arī ir parādījušās iesnas un kakls sāp, jau no otrdienas.

annijalise annijalise 08. Aug 2013, 10:51

es domāju ka viss galu galā būs labi.
mēs joprojām esam kopā ar jums.