Bērnu slimnīcā atklāts Baltijā pirmais Pēdu aprūpes kabinets bērniem

Bērnu slimnīcā atklāts Baltijā pirmais Pēdu aprūpes kabinets bērniem

17. Oct 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā atklāts Baltijā pirmais Pēdu aprūpes kabinets bērniem, informē Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Jaunais Pēdu aprūpes kabinets bērniem atrodas slimnīcas Torņakalna novietnes Konsultāciju mājā, Vienības gatvē 45. Plānots, ka gada laikā bērnu pēdu aprūpes speciālista jeb podologa pakalpojumus varētu izmantot aptuveni 1500 -1600 bērnu.

Gan vecākiem, gan pediatriem un ģimenes ārstiem no pirmajām dzīves dienām ir jāpievērš uzmanība bērna pēdām un jebkādām izmaiņām. Īpaši svarīga profesionāla pēdu aprūpe ir paaugstināta riska grupas pacientiem - bērniem, kas slimo ar cukura diabētu.

Neveltot pienācīgu uzmanību diabēta pacienta pēdām visa mūža garumā, sekas var būt dramatiskais - līdz pat pirkstu vai pēdu amputācijai.  

Bērnu podologs veic ārstniecisko pēdu aprūpi, kas ietver pēdu kopšanu un atveseļošanu, lai nodrošinātu optimālu kaulu augšanu, pareizu bērna kustību aktivitāti, mazinātu iespējamās deformācijas, skeleta sāpju sindromu, uzlabotu mazā pacienta dzīves kvalitāti, novērstu smagas pēdu komplikācijas jau pieaugušo vecumā. Pusaudžu vidū izplatīta pēdu problēma, kuru var risināt ārstnieciskā pēdu aprūpe, ir ieauguši nagi.

Iniciatīva par Pēdu aprūpes kabinetu bērniem var realizēties, pateicoties ziedojumam no uzņēmuma "Sigmen" un ar Bērnu slimnīcas fonda atbalstu, Kabinetam ir iegādāts aprīkojums, tostarp mazajiem pacientiem piemērots podologa krēsls, specializēts pēdu kopšanas aparāts un profesionālie instrumenti.