Bērnu dārza audzinātāja – palīgs cīņā ar nakts enurēzi

Bērnu dārza audzinātāja – palīgs cīņā ar nakts enurēzi

10. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja bērniņš, kuram ir nakts enurēze, paliek uz diendusu bērnu dārzā, tad "avārija" var gadīties arī pa dienu. Ko darīt? Pirmkārt, viss jāapspriež ar grupiņas audzinātāju un auklīti.

Kā jau Māmiņu Klubs rakstīja, bērnu dārza apmeklēšana ir faktors, kas provocē stresa stāvokli, tāpēc pat, ja mājas apstākļos slapjā gultiņa ir tikai naktī, paaugstināta uztraukuma gadījumā tas var notikt jebkurā diennakts laikā.

"Ja enurēzes problēma eksistē, tad par viņu noteikti jāpastāsta arī audzinātājām un auklītei", - uzskata psiholoģe Ludmila Paškeviča.

Neskaitot to, obligāti jāizrunā arī tas, kā jūs rīkojaties, lai problēmu pārvarētu, kā reaģējat. "Nepieciešama ir cieša sadarbība. Dažkārt notiek tā, ka vecāku metodes un audzinātāju metodes nozīmīgi atšķiras, tāpēc ir svarīgi izstrādāt vienotu rīcības sistēmu gan mājās, gan dārziņā", - stāsta psiholoģe.

Parasti situāciju saasina tas, ka tas notiek citu draugu acīs, un viņu reakcija var būt negatīva. Tieši tāpēc bērnam ir tik svarīgs pieaugušā atbalsts, kas nogludina situāciju tādā veidā, pie kāda bērniņš ir pieradis, viņš jāpasargā no vienaudžu uzbrukumiem.

Atcerieties, audzinātājas bērnu dārzā ir palīgi cīņā ar nakts enurēzi. Izmantojiet šo palīdzību bērna labā! Bērniem jājūt, ka viņus saprot un cenšas viņiem palīdzēt. Mīlestība un patiesa sapratne, atbalsts ir labākais sākums it visam!

Māmiņu Klubs

20121128173408-44521.jpg

Meklē atbalstu, noderīgus ekspertu padomus:

www.bernuenureze.lv