Atkártota mantú reakcija

Atkártota mantú reakcija

21. Oct 2013, 10:50 Liene Krúza Liene Krúza

Jau septembra menesi mineju mums tik sasapejuso problemu, par pozitivo Mantu reakciju, vai tauta sacamo pukiti,kas tiek veikta,lai parbauditu vai nav slima ar tuberkulozi,kurai ir lieli raditaji - pern bija 10mm,sogad 12mm. 3gadigais berns tika nosutits uz tuberkulozes dispenseru.

Isteniba ar lielam bailem nozimetaja datuma,15.oktobri meiteni vedu uz konsultaciju.
Meitene paldies dievam mieriga,tiek registreta vinas kartina,daktere gados veca ,bet dikti mili izturejas pret meiteniti. Garas un plasas sarunas notiek ar mammu,ar ko ir slimojusi,kadas ir alergijas ja ir utt...........  Tiek ari meitene izmekleta - parbauda kaklu,iztausta no arpuses mandeles,kreisaja puse 3pakapes lieluma,labaja 2pakapes. Ko tas nozime,ta i nepateica.  Izklausina plausinas - labaja puse smaga,cikstosa elpina,bet troksnu ka tadu nav. Nu labi,ta esot asmatikiem. Iztausta padusites,tur viss kartiba. Izmera pasu tuberkulozes retinu - 9,5mm, nu ja dikti liela retina.
Daktere tomer nolemj vel reizi veikt to ''pukiti'' ,bet ar norunu,ka rocinu vedam atradit vinai pasai,nevis gimenes arstam. Jo vinai vajaga rezet,kads izskatas tas sarkanums,ja ir izveidojies,vai nav ar culinam,vai nav bijusi alergiska reakcija,jo ne vienmer sarkans plekis noradot uz slimibu.Ka teikts ta darits. Protams meitinai nepatik si procedura-raud. Iedod termometrijas lapu,jo jamera 3x diena temperatura.
Pilseta nakas pavadit vairakas stundas,meitene grib est,ko vajaga to vajaga. Atgerbu meiteni un joka pec gribeju apskatities,kada vinai ir rocina. Ieraugot rocinu man sametas nenormelas bailes.Jo pec sis taisitas ''pukites'' bija pagajusi nepilna stunda.Apkart ''pukitei'' radiusa bija apmeram savi 4cm liels sarkans plekis.Rokas platuma viss bija sarkans. Cik man bija bail,kas tagad notiek,jo ieprieksejas reizes tik liela reakcija vinai nebija. Ar to jau vel nebija gana,kad tikam majas un bija jamera temperatura,ta bija 38t.
Kam zvanit,kam nezvanit,ko darit un ko ne,tads bija mans jautajums pasai? Protams sanemos un gimenes arstam zvaniju, paskaidroju kas notiek,vina uzreiz pateica,ka ta ir alergija no tuberkulina. Mani taka mazliet nomierinaja.
Nakamaja diena no rita meitenei temperatura vairs bija tik 37.1 ,vakara vairs nebija.
Protams pienaca 5d,un meitu vedu atradit. Daktere sakera galvu,jo tadu roku neredzot biezi. Nebija vairs izteikti sarkans apkart,bet jau stipri pabalejis,bet rekcijas zonu atstaja labi redzamu. Izprasnaja velreiz par alegijam,un par potem,kuras sanema ,kad bija mazina,vai bija temperaturas utt. Stastiju ka bija,ka no katras potes divas dienas temperatura uzkapa virs 38,ap posu vietu bija sarkani pleki un cietumi.
Pati izmerija to ''pukiti'' un ir 8mm. Pec izskata ta vieta bija normala,bez puslisiem,culinam,tas jau ir labi.
It ka viss ok,un sledziena gan minets,ja nu meitenei pie a/b bronhita gadijuma klepus ir ilgstoss,velams stacionesanas '' TP SC'' 2.nodala.

Sledziens: Turpmak TT neveikt. Speciga alergija pret tuberkulinu.


bibii bibii 21. Oct 2013, 18:11

Man arī tas pats bērnībā bija...

Liene Krúza Liene Krúza 21. Oct 2013, 14:33 inese33

es to ta pateicu,jo augusta taisot pukiti,doks parjautaja ,kura grupina un pie kuras audzinatajas vina iet,tad atzimeja,lai neuztaisitu velreiz. tapec es ta domaju,ka vini taisa,jo vajaga

inese33 inese33 21. Oct 2013, 13:56

Skolā, bez vecāku atļaujas, nedrīkst veikt nekādas medicīniskas manipulācijas.

Liene Krúza Liene Krúza 21. Oct 2013, 11:30 Zemeniic

Nu ja,liels cietums nebija,bet ka doks teica savi 2cm gan esot bijis ta cietuma.
Isteniba labi ka ta,nevis ka butu slima ar k.kadu tuberkulozi. kuramusu gimene nekad nav bijusi.
es tiesam ceru,ka turpamk musu gimenes doks ieveros un meitenei neveiks to testu. Jo vairums jau berniem veic,esot skolina un nemaz mums nezinot