6 galda spēles, kuras spēlēt ar trīsgadnieku – no tām vismaz divās viņš tevi pieveiks biežāk kā tu viņu!

6 galda spēles, kuras spēlēt ar trīsgadnieku – no tām vismaz divās viņš tevi pieveiks biežāk kā tu viņu!

10. Oct 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Galda spēles, kuras ir izaicinošas un interesantas vecākiem, parasti mazākajiem bērniem ir pārāk sarežģītas, tādēļ es vēlos pievērst uzmanību 5 spēlēm, kuras būs interesanti spēlēt arī pret bērniem vecumā ap trīs gadiem.

20140929135206-61288.jpg

1) Color Pop. Krāsu lavīna! Katrs spēlētājs izvēlas sev  vienu krāsu. Spēlētāji mēģina  savākt kombinācijas no savas krāsas kauliņiem. Ja ir divi vai vairāk vienas krāsas kauliņi, tad vienkārši jāuzspiež uz pamatnes, lai kauliņi izbirtu un iegūtu punktus. Jums ir jābūt veiklam, lai citiem nemanot  iegūtu pēc iespējas vairāk savas krāsas kauliņus. Šī spēle mazākajiem spēlētājiem vairāk patīk krāsainie kauliņu un to paukšķošā skaņa, kad kāds kauliņš tiek izspiests. Kad tiek apgūti spēles noteikumi un princips bērni sāk mācīties domāt gājienu uz priekšu, lai atrastu kauliņus, kuru izspiežot tie iegūs vairāk punktus nākamajā gājienā.

20140929135216-19266.jpg

2) Jenga. Uzvar tas, kurš pēdējais novieto savu kauliņu torņa augšā, nesagāžot torni. Vispirms kauliņš ir jāizvelk no torņa, tad tas jānovieto torņa augšā.  Spēlējot šo spēli, kura jau kādu laiku ir ierindojama galda spēļu klasikas sarakstā bērni mācās mieru un emociju savaldīšanu, jo ceļot Jengas torni katra mazākā kļūda kustībā var liegt uzvaru. Bērniem patīk gan torņa būvniecība pirms spēles, gan tā sagāšanās brīdis. Spēle, kura atraisa plašu emociju gammu.

20140929135225-40732.jpg

3) Make and Break Junior. Spēlētājiem jāuzbūvē pēc iespējas vairāk “projektu”, kas attēloti uz uzdevumu kartiņām. Uzdevumi var būt gan viegli, gan arī sarežģītāki. Atšķirībā no pamata versijas, Junioru spēles versijā būvēšanas laiku neierobežo taimeris un katram spēlētājam ir tikai vienas krāsas klucīši. Kad šo spēli apgūstam varam pakāpties uz augstāku līmeni jeb spēles pamata versiju, kurā uzdevumu kartiņās parādās dažādas krāsas klucīši, kuri uzdevumu izpildi sarežģī. Šī spēle trenē bērnu reakciju un domāšanas ātrumu.

20140929135235-74371.jpg

4) Baloons. burvīga, kāršu tipa spēle pašiem mazākajiem spēlētājiem. Tev ir 5 krāsaini baloni, ar kuriem ir tik jautri spēlēties! Tiesa, ne vienmēr viss notiek tā, kā tu vēlētos- kaķiem ir asi nagi, kaktusiem – adatas, un pat vējš ir gatavs kuru katru brīdi tavus balonus aizpūst tālu projām. Tomēr, ja pat kādu reizi tā notiek, tava mamma uzreiz būs gatava steigt tev palīgā!  

Spēles, kurās spēkiem mērosieties kā līdzīgs ar līdzīgu.

5) Atmiņas spēles. Klasiskās pāru meklēšanas spēles bērniem ap trīs gadu vecumu padodas ļoti labi. Atrodot spēles noformējumu, kurš bērnam patīk vislabāk šo spēli var spēlēt ļoti daudz reižu. Pāru meklēšanas atmiņas spēles arī ir ierindojamas galda spēļu klasikas sarakstā, kas nozīmē, ka šīs spēles ir pazīstamas jau ilgu laiku un ir guvušas atzinību. Vai tās ir Ravensburger – Memory sērijas spēles vai cita ražotāja citas preču zīmes spēles tām visām kopīgs ir tas, ka mazais spēlētājs spēles kartīšu pāru atrašanās vietu iegaumē ļoti ātri un precīzi. Lielākā daļa mazāko bērnu šo spēli spēlē tik labi, ka viņi pat atsakās pieturēties pie kādas stratēģijas, jo viņi vienkārši zina, kur atrodas otrs attēla pāris arī bez drošajām pieaugušo stratēģijām. Spēle trenēs gan tavu, gan mazā atmiņu.

20140929135300-91094.jpg

6) Figurix. Spilgtā un jautrā galda spēle bērniem “Figurix” noteikti patiks Jūsu mazulim! Spēles galvenais mērķis -pareizi izvietot laukumā sešus savus žetonus, Šajā reakcijas spēlē ir jāmeklē sakrītošas figūras un krāsas. Spēle, kurā uzvaru biežāk svinēs bērni.

Raksta autors:  Kristaps Kovaļevskis – galda spēļu izstrādes un ražošanas uzņēmuma UPSTREAK un spēļu iveikala Gabo.lv vadītājs.