4 spēles ar skaitļiem, kas patiks bērnam

4 spēles ar skaitļiem, kas patiks bērnam

18. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažādas izglītojošas spēles ir lielisks veids, kā apgūt skolā nepieciešamās zināšanas, jo tā bērns pat neapzinoties iemācās dažādas prasmes, kas būs noderīgas visā turpmākajā dzīvē, tostarp, arī matemātiskās likumsakarības.

Pirmsskolas vecuma bērns ir kā mazs sūklis, kas uzsūc zināšanas, tāpēc izmanto to bērna labā. Dodoties pastaigās, stāvot rindā veikalā vai arī braucot no viena galamērķa uz otru, izmantojiet laiku spēlēm!

Kauliņu mešana

Noteikti jūsu mājās ir atrodami vismaz pāris metamie kauliņi. Pirms mesties spēlēt Cirku vai arī kādu citu spēli, izmantojiet tos, lai apgūtu skaitīšanas pamatprasmes. Sāc ar vienu kauliņu un metat tos pēc kārtas – kopīgi saskaitiet uzmestos punktus un rezultātus pierakstiet. Kuram spēlē veicās vislabāk, kurš ieguva visvairāk punktu? Kad ar vienu kauliņu vairs nav interesanti, varat spēli padarīt sarežģītāku, metot uzreiz divus kauliņus un rezultātu sasummējot.

Cik signāli?

Šo rotaļu varat spēlēt gan dodoties mājup no bērnudārza, gan ejot uz sabiedriskā transporta pieturu vai vienkārši ejot pastaigāties nedēļas nogalē. Kad esat sadevušies rokās, saspied bērna plaukstu vairākas reizes, savukārt bērnam jāsaskaita, cik signālu viņš saņēma? Vai mamma roku paspieda divas vai arī četras reizes? Lai spēli padarītu vēl aizraujošāku, maināties lomām!

Kurš iztrūkst?

Sagatavo kartītes ar cipariem, uz katras no tām uzrakstot ciparus no 1 līdz 5 (vari, protams, rakstīt arī līdz 10). Izkārto bērnam priekšā kārtis pieaugošā secībā. Pēc tam palūdz uz mirkli novērsties un vienu no kārtīm paslēp. Vai bērns spēj atrast kopsakarības un noteikt, kurš cipars iztrūkst?

Paspēlēsimies kafejnīcās

Mūsuprāt, reti kurš bērns mājās nav spēlējies kafejnīcās, gatavojot mammai zupu, pasniedzot tētim kūku. Sagatavojiet kafejnīcas ēdienkarti, uzzīmējot tajā dažādus ēdienus un pierakstot to cenas, piemēram, vērtībā no 1 līdz 5 (izmanto apaļus skaitļus). Sagatavojiet arī rotaļu naudiņu un spēlēšanas kafejnīcās var sākties pa īstam! Izvēlies no ēdienkartes ko vēlies un par to attiecīgi norēķinies. Apmainieties ar lomām – iedod bērnam, piemēram, piecas naudiņas un mudini viņu iegādāties no ēdienkartes ēdienus, kas pieejami šajā cenā.