4 gadus vecs bērns slikti guļ naktī

31. Jan 2014, 20:03 gita171 gita171

Sveiciens visam!!!! Griezos pie jums pec padoma, ieteikuma, jo interneta neko neatradu, tikai par maziem berniniem!!! 

lieta tada, ka mans 4gadigais dels nakti slikti gul, celas minimums 2reizes augsa! neraud, bet nak pie mums, vecakiem, uz istabu un saka, lai eju pie vina uz istabu! man jasez uz gultas malas, kamer vins iemieg atkal! esmu ta nogurusi, nu neesmu izgulejusies es nezinu cik entos menesus! Visam vel asumu piedod tas, ka esmu otra bernina gaidibas, un tik svarigi man ir izguleties, mani parnem sausmas ka tad bus, kad piedzims otrs, vel lielais puika naks pa naktim!!!

Esmu ar delu visadi runajusi, stastijusi nu darijusi visu ko, bet rezultats nekads. Tagad ari vinam stastu, ka mammai vedera bebits, bebits nakti ari grib gulet. 

Menesi atpakal nopirkam vinam auto gultu, vins loti gribeja, nu tad domaju gules visu nakti, bet ne, ari tas nav lidzejis! Sad tad vins nakti pamostas un saka, ka slikts sapnis bijis, tas ir saprotams, samiloju un viss labi, bet parsvara vins bez iemesla vienkarsi pamostas un man jaiet pie vina! Nopirkam istabai ari mazo nakts lampinu, lai nav bailes, ad atmostas.

nu tiesam nezinu ko darit, es ta gribu izguleties, vakar vispar nakti sedeju uz dela gultas malas un raudaju, ka naca miegs un ka esmu nogurusi no tas staigasanas!!!

Ko jus man varetu ieteikt, nu ko darit!?!?!?

princesemince princesemince 01. Feb 2014, 14:43 gita171

Mums tieši multeņu skatīšanās mainīja šo pēdējo nedēļu nakts miegu. Iesaku nelietot ne datoru, ne TV kādu laiku, tad pavērot, vai nav izmaiņas. Nedēļu, divas šī "eksperimenta" un būtu jābūt rezultātiem.
Jā, manam arī tūlīt 5 gadi, bet datoru neļauju lietot. Patiesībā mājās to pati lietoju ārkārtīgi reti, lielākoties brīvdienās kaut ko apskatos. Bet multenes... Nu jā, te ir tikai viena iespēja - nelietot TV vispār, pulti nobāzt labi dziļi, ja pieaugušajiem dikti vajag, tad skatīties, kad bērns jau guļ.

gita171 gita171 01. Feb 2014, 10:17 princesemince

paldies par atbildem! ja, multenes skatas, datoru ari spele, bet bernam augusta bus 5gadi, tas musdienu berniem, uzskatu ir normali!! lieta jau taja, ka mans dels nav gulejis visu nakti nekad. Kad bija mazins tad naktis nenormali raudaja, nekadi nevareja nomierinat, tagad raudasana nav, bet sis caurais miegs, par kuru tagad ta nopietni saku domat, jo naktis bus jacelas pie maza un pie liela, tad varesu vispar nakti negulet, bet cik tad ilgi!!?!!?Man ari teica, ka berns lidz skolas vecumam var visu nakti negulet, bet patiesiba man liekas, ka tas nav normali. var jau kadu nakti atmosties, bet nejau katru nakti un vairakas reizes nakti!!!! domaju, vel maksimali menesi paskatisos ka mums iet, ja nekas nemainisies, meklesu specialista palidzibu!!!

princesemince princesemince 01. Feb 2014, 09:35

Un vēl piebildīšu, ka bērni pilnas naktis sāk izgulēt līdz skolas vecumam - tā savā laikā mani informēja neirologs, kad vērsos par šādu pašu problēmu. Manam bērnam pilnībā izgulētas naktis sākās 3 gadu 5 mēnešu vecumā. Pēc pāris mēnešiem viņam būs 5 gadi, bet nu jau pāris nedēļas sistemātiski naktīs mostās. Es gan zinu, kas ir mūsu iemesli, tādēļ ļoti neiespringstu, lai arī darbā grūti pēc tam nosēdēt un dienas otrajā pusē miegu, kājās stāvot.

princesemince princesemince 01. Feb 2014, 09:33

Cik saprotu, esi gaidībās. Pieļauju, ka šeit ir viena daļa atbildes uz jautājumu, jo bērniem tā saikne ar kosmosu ir atšķirīga kā pieaugušajiem - iespējams, bērns jau sāk izjust "konkurenci", tādēļ sāk pieprasīt uzmanību jau tagad. Tā tāda teorija 😀 Kā man draudzene teica - ja mamma ir gaidībās, bet lielais bērns (vai bērni) par to vēl pat nav informēti, viņiem vienalga var mainīties uzvedība, jo bēbis ir jau klātesošs no plānošanas brīža 😉

princesemince princesemince 01. Feb 2014, 09:30

Multenes skatās?

gita171 gita171 31. Jan 2014, 22:50

Tiešām liels paldies par ieteikumiem, tie tiešām palīdz, jo ari uzskatu, ka tik lielam bērnam nu gan vajadzētu gulēt nakti. Jūs jau nezināt, vai ir kāds speciālists ar kuru elektroniski varētu sazināties? Kaut gan saprotu, neiet runa jau par iesnām, to nevar tā vienkārši, ir vajadzīgs redzēt bērnu un sīkā saruna ar vecākiem. Jaruna ar savu bērna ārstu lai palīdz risināt šo problēmu.

gita171 gita171 31. Jan 2014, 21:55 raula

Ooiii...milzīgs paldies par ieteikumiem, kaut kas jādara ir, jo līdz otra bērniņa piedzimšanai to lietu gribas nokārtot, jo tad jau noteikti citi brīnumi no tiksies. Dēliņš nekad nav gulējis visu nakti, reizes kad tik cieši guļu un dēls tik klusu atnāk, viņš ari ieritinas pa vidu un guļ. Šobrīd dzīvoju Vācijā, bet ja paruna ar bērnu ārstu, lai iesaka kādu speciālistu.