Ziemīga diena

Ziemīga diena

21. Sep 2010, 11:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā pirmssvētku dienu pavadīja māmiņa Inga Hartika, ieskaties viņas blogā!

 

Paēda pusdieniņas plkst.12:00 mans mazais un sāka migt ciet, ieliku gultiņā, domāju, ka arī šoreiz snaudīs kādas vien 10 minūtes, bet nekā, par spīti tam, ka pirmo stundu miegs bija tāds caurs (ik pa brīdim iekunkstējās, iestenējās), nogulēja 2 stundas no vietas.

 

Pamodās tāds apmierināts, smaidīgs, uzēda un ieraudzīja, ka mājās arī tētis. Uzdāvināja tētim smaidu. Vīrs jau noteica, ka beidzot redz, ka mazais arī priecīgāks mēdz būt pa dienu, jo viņiem sanāk tikties vien vakaros, kad nāk virsū jau miega niķīši :). 

 

Sasmērēju mums abiem sejas krēmus un sāku ģērbt mazo. Tikko apģērbu, tā piekrāmēja bikses :). Tā jau mēdz gadīties, pasmējos un ģērbu atkal mazo nost, atbrīvoju no pieliktajām bikšelēm un sāku procesu no jauna. Vecākiem vienmēr jābūt pacietīgiem, vienmēr jābūt gataviem jebkuru procesu sākt no jauna.

 

Beidzot bijām gatavi.

 

Arā sniga sniedziņš. Pārslas lēni slīdēja lejā, un nenonākušas līdz zemei, jau kusa. Slīdēja ar tādu mieru, ka šis miers aplipināja arī mani. Kamēr mazo liku ratos un krāmējos gar šķūnīša atslēgu, snigšana beidzās. Bet es nebēdāju, jo, līdz ar snigšanas beigšanos, manī nebeidzās tā miera un piepildījuma sajūta.

 

Staigājāmies diezgan ilgi, vairāk kā stundu. Gribēju ļaut vīram pagulēt, un pašai gribējās baudīt skaisto laiku. Ielas kusa un vietām iepriekš kaisītās smiltis jau bija pārvērtušās neglītās dubļu peļķītēs, māju jumti pilēja. Bet varēja just - tās vēl nebūt nav ziemas beigas. Patīkamais ziemas siltums apņēma arī Artusiņu. Nočučēja ratos 40 minūtes, pārējo pusstundu skatījās no ratiem uz mani, grozīja galviņu, gribēja redzēt, kas notiek apkārt. Arī mazais bija patiešām mierīgs. Izskatījās apmierināts.

 

Atgriezāmies mājās, un atgriezās arī mazuļa aktivitāte. Jau skatoties uz saviem grabuļiem aktivitātes centrā, sāka priecāties, smaidīt, mētāt rociņas, izdot dažādas skaņas. Ieliku, lai paspēlējas tēta uzraudzībā, priekiem nebija gala.

 {smallpic:1}

P.S. Mūsu zaļā daiļava - eglīte  tika pie skaistām elektriskajām lampiņām :)