Vīrusi neatkāpjas!

Vīrusi neatkāpjas!

05. Aug 2010, 13:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošā māmiņa Ligita atkal ir, kā viņa pati raksta, "horizontāli". Jā, ak, neraža, atkal saķerts vīruss..

Pirms laiciņa jau bija pilnībā izdevies izveseļoties no saaukstēšanās, taču šonedēļ esmu saslimusi ne pa jokam.. Augsta temperatūra, mokošs klepus, iesnas, drudzis un galvassāpes – ne tā labākā kompānija.. Un man šķiet, ka to visu es dabūju vien aizbraucot uz Jūrmalas slimnīcu, lai noslēgtu dzemdību līgumu.

 

Vecmāte jau tad brīdināja, ka uz to laiku, kad bēbis dzims, apciemot laidīs tikai tuvākos radiniekus, jo kuru katru brīdi tiks izziņota gripas karantīna. Un laikam ne veltīgi – tie vīrusi jau cirkulē, kaut gan ziņās dzirdam, ka sezonālā gripa nemaz vēl nav sākusies. Laikam tomēr ārstniecības iestādes nav tās labākās vietas, kur apgrozīties vīrusu laikā. Bet ko darīt, ja grūtniecēm tās jāapmeklē? Lūk, arī rezultāts. Jācer, ka tas nav tas „briesmonis” no kura visi tagad baidās un drīz būšu uz kājām. Reizēm domāju, ko jūt mazais, ja esmu saslimusi, bet ceru, ka viņu tas neietekmē.

 

Ārstējos pārsvarā ar t.s. tautas metodēm un tagad tik ļoti noder Māmiņu kluba māmiņu apkopotie ieteikumi par tautas līdzekļiem cīņai ar gripu. Ļoti daudz ko no tā šobrīd izmantoju – esmu sablenderējusi dzērvenes ar cukuru, dzeru sīpolu sīrupu un dažādas tējas. Tā kā lasīju, ka bēbim mammas augsta temperatūra nenāk par labu un jācenšas, lai tā nekāpj uz augšu, tad Paracetamolu gan dzēru, kad tā pārsniedza C 38*. Daktere teica, ka tas esot vienīgais, ar ko grūtnieces drīkst mazināt temperatūru. Bet jāatzīst, ka profilakse gan nekādu labumu man nav devusi – tie vīrusi ir spēcīgāki. Ne C vitamīns, ne homeopātiskie vīrusu profilakses līdzekļi, ne tējas ar medu nedeva nekādus rezultātus un tā nu es tagad guļu un dakterējos, kā nu māku. Nekas patīkams, īpaši tāpēc, ka slimoju ļooti reti.

 

 

Bet runājot par patīkamākām lietām, esmu sakārtojusi bēbīša dzemdību somu un vēl tik manējā ir palikusi. Tā kā katrā dzemdību iestādē sarakstiņš ar līdzi ņemamajām lietām uz dzemdībām nedaudz atšķiras, tad pēc šīs tikšanās skaidrība lielāka. Tiklīdz tikšu uz kājām, sagādāšu dažas trūkstošās lietas.

 

Njā, pēdējās grūtniecības nedēļas nav no tām patīkamākajām – vienu dienu puncis jūtas pat ļoti labi, nākamajā pilnīgi velk pie zemes, tāpēc prasās tāds mierīgās režīms. Tomēr prieks par to, ka tā diena, kad ieraudzīsim savu brīnumu nāk arvien tuvāk un palicis ir mazāk kā mēnesis  :)

24. Nov 2009, 17:14

veseļojies, lai butu stipra

24. Nov 2009, 16:34

Veseļojies - būs labi!!!! 😀😀😀

rita123 rita123 24. Nov 2009, 12:28

Veseļojies 😀