Veselīgais našķis no Idilles

Veselīgais našķis no Idilles

13. Dec 2011, 09:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mans pēdējā laikā gardākais atklājums ir Ķirbju smiltsērkšķu biezenis ar cukuru, ko iegādājos savam bērnam.

 


 

Nogaršoju un sapratu, ka garšojot jau esmu izēdusi pusi no 400ml lielās burciņas, tik garšīgs tas bija. Ražots no Latvijā audzētiem ķirbjiem un ogām, bez konservantiem – veselīgs produkts, kas garšos visai ģimenei, ja vien garšo ķirbji.

 

Un atļaušos riskēt un teikt, ka iespējams tas garšos arī tiem, kas pret ķirbjiem vienaldzīgi, jo biezenītis ir salds un tajā diezgan spēcīgi jūtama pievienoto ogu garša (smiltsērkšķis vai dzērvenes). Pēdējā laikā daudz dzirdēts par ķirbja brīnumaino ietekmi uz cilvēka veselību. Ķirbis ir labs diētiskais produkts. Organisms to viegli pārstrādā, tas veicina gremošanu un palīdz no organisma izvadīt kaitīgās vielas. Ķirbis ir bagāts ar karotīnu.

 

To dēvē par čempionu starp dārzeņiem, ņemot vērā dzelzs daudzumu. Ķirbī ir B, C, E, D, PP grupas vitamīni, arī tāds rets vitamīns kā T, kurš veicina vielmaiņu organismā. Ķirbī ir ne mazums vara, dzelzs un fosfora sāļu, kas labvēlīgi ietekmē asinsriti. Tāpēc ķirbja ēdieni ieteicami, ja ir mazasinība, ateroskleroze, aknu, nieru un sirds slimības, hipertonija.

 

 

Man un manam dēlēnam ķirbju smiltsērkšķu biezenis garšoja tāpat, bet to var pievienot arī jogurtam.  Maziem bērniem var droši dot bezpiedevu jogurtu piejaucot šo biezenīti, kurš ir bez konservantiem. Ķirbis ir viens no pirmajiem dārzeņiem, ko iesaka dot mazuļiem kā pirmo piebarojumu.Ir pieejami vēl Ķirbju dzērveņu biezenis un Ķirbju smiltsērkšķu biezenis bez cukura.

 

 

Garšīgi un veselīgi! Cienājiet bērnus un ēdiet pašas!

 

 

Sveicinātas, dārgās māmiņas un jūsu mazuļi!

 

Vienmēr ir patīkami, ka tiec novērtēts. Prieks bija lasīt Ksenijas komentārus un redzēt cik gardi manu biezeni ēdis viņas mazulis:)

 

Turpmāk īsi pastāstīšu par saviem produktiem.

Ķirbi audzēju pats vecāku zemnieku saimniecībā „Lejasvagaļi”, kas atrodas Igaunijas pierobežā, Rūjienas novadā. Katrs ķirbis tiek rūpīgi kopts un rušināts. Ķīmiju nelietojam, jo paši nevēlamies tādu ķirbi lietot uzturā. z/s „Lejasvagaļi” katru gadu oktobrī piedalās izstādē „Ķirbis jūsu veselībai”, kas norisinās Rīgā Dabas muzejā. Tāpat saimniecība ir tūristu apskatei atvērta katru gadu augusta un septembra mēnešos, kad iespējams apskatīt un iegādāties aptuveni  40 šķirnes ķirbjus.

 

Smiltsērkšķi un dzērvenes iegādājos no netālu esoša ogu audzētāja. Zinu, ka viņa smiltsērkšķa ogas nopērkamas vairākos Rīgas ekoveikalos, tātad ar ķīmiju viņi arī nedraudzējās.

Produkti – sulas un biezeņi ir naturāli. Tas nozīmē, ja tas ir ķirbju smiltsērkšķu biezenis, tad sastāvā bez pieminētām ogām nekā cita nav.  Kā izņēmums ir cukurs, kurš tiek pievienots pēc iespējas mazāk, garšai. Jo smiltsērkšķis ir skābens, un kā mēs zinām, bērni skābas lietas nemīl:) Biezsulas netiek šķaidītas ar ūdeni, ķirbim pašam ir pietiekošā daudzumā savas sulas.

 

Produkts ir dzīvs. Tas netiek apstrādāts 100 grādos. Ražošanas procesā tas tiek pasterizēts 70 – 80 grādos. Par produkta dzīvumu liecina tas, ka atvērtā veidā ledusskapī  tas vairāk par nedēļu neglabāsies.

 

Mani produkti ir nopērkami lielākajos Rīgas tirgos, kā arī dažos ekoveikaliņos. Īpaša sadarbība man ir izveidojusies ar puišiem no Mildas tirdziņa - veikali „Dārzaugu idille”.

 

Mans moto: dzīvi produkti, dzīviem cilvēkiem.

 

Patiesā cieņā,

SIA „Valmiera organize”,

Rūjienas novads, Jeru pag., „Lejasvagaļi”

vadītājs Artis Lielbārdis

 

 

1

Dārzaugu veikaliņš iDille atrodas

Rīgā E.Birznieka upīša ielā 2

tālr. 67242277