Vai pie jauna bērnudārza vecāki atkal nakšņos uz ielas?

Vai pie jauna bērnudārza vecāki atkal nakšņos uz ielas?

02. Oct 2010, 23:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šogad atverot jaunus bērnudārzus, Rīgas dome sola darīt visu, lai neatkārtotos pagājušā gada rudenī piedzīvotā situācija pie jaunā bērnudārza “Blāzmiņa” Vecmīlgrāvī, kur vecāki nakšņoja uz ielas, lai pagūtu pirmie pieteikt savu bērnu rindā dārziņā.

 

Tādu viedokli intervijā portālam TVNET pauda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC). Viņa sacīja: “Mēs par to esam ļoti daudz diskutējuši, lai tādus jautājumus pilnībā izslēgtu.”


“Šobrīd ir iespējami vairāki varianti, kā to var izdarīt, bet pie galīgā varianta mēs vēl neesam nonākuši. Tas ir tehnisks process,” viņa klāstīja. “Mēs vēl diskutējam, kāda būs vecāku informēšanas kārtība, lai izslēgtu tādas situācijas.”

Aldermane uzsvēra: “No mūsu puses būs izdarīts viss, lai rindu izslēgtu, bet tajā pašā laikā mēs nevaram garantēt, ka vecāki kaut ko nenoorganizē un ka viņi tomēr neveido kaut kādu rindu.”

Amatpersona arī sacīja, ka “Blāzmiņas” gadījumā vecākiem nebija jāiet uz bērnudārzu un jānakšņo pie tā uz ielas. Tā esot bijusi pašu vecāku iniciatīva. “Tas, ka tur daži tēvi sēdēja mašīnās un gaidīja, tā bija viņu pašu brīva griba un privāta iniciatīva,” viņa pauda.

Pēc Aldermanes teiktā, šā gada laikā Rīgā plānots atvērt vai paplašināt vēl piecus bērnudārzus. Visātrāk – gada pirmajā pusē – darbu sāks iestāde Viestura prospektā 57. Savukārt Raņķa dambī 3, Slokas ielā 197, Baltā ielā 15 un Keldiša ielā 4 bērnudārzu atklāšanas laiks patlaban vēl nav zināms.

Vēl tiekot strādāts, lai izveidotu pirmsskolas izglītības grupas vispārizglītojošās skolās, kā arī turpinās sadarbība ar privātajiem bērnudārziem, sedzot daļu maksas. Tādējādi plānots, ka kopumā radīsies vietas vēl nepilnam tūkstotim bērndārznieku.


TVNET

18. Jul 2010, 14:38

ari mes stavejam gara rinda,lai pieteiktu mazos 2008,2009. uz darzinu (blazmina)..,tas bija ists murgs...bet toties sogad tiksim darzina...uz septembri.