Vai esi veikusi savā ģimenē profilakses attārpošanos?

Vai esi veikusi savā ģimenē profilakses attārpošanos?

24. Jul 2012, 16:58 veesma veesma

Tā kā mums ģimenē ir suns, tad mēs visa ģimene divreiz gadā - rudenī un pavasarī noteikti attārpojamies. Suni attārpojam četras reizes gadā.

 

Mūsu ģimenes ārste arī tad, kad auga vecākie bērni, bet mājdzīvnieka mums nebija, ieteica divreiz gadā profilakses pēc attārpoties.

 

Ja mājās ir mājdzīvnieks - suns vai kaķis, tad attārpoties vajag noteikti, un vienlaicīgi visiem ģimenes locekļiem un arī dzīvniekam.

 

Ja Jūsu ģimenē ir suns vai kaķis, vai Jūs attārpojaties?

07. Oct 2011, 13:13

Sunim dodu 1x gadā pirms potēm. Paši 1x arī lietojām, jo likās, ka sunim ir tārpi, bet nelietojam regulāri profilaksei. Zīdaiņiem var dot suspensiju un tai nekas briesmīgs nebija sarakstīts.

princesemince princesemince 06. Oct 2011, 15:20

kādā no māmiņu žurnāliem lasīju, ka bērni, kad uzsākuši staigāt, 2x gadā jāattārpo. kad bērnam palika gads un pavasaris bija pilnā plaukumā, devos pie savas dakteres. viņa ne apstiprināja, ne noliedza to, ka attārpošana jāveic, tikai uzrakstīja man recepti. nopirku aptiekā zāles, apņēmusies attārpošanu veikt, bet tad anotācijā izlasīju, ka stingri jāizvērtē risks, dodot zāles bērniem, kas jaunāki par 2 gadu vecumu. rezultātā zāles jau pusotru gadu stāv manā aptieciņā (derīgas līdz 2013.gadam), bet lietotas nav, jo katru reizi, kad iedomājos, ka tās būtu jādod, izvērtēju risku dot spēcīgas, tārpus nogalinošas zāles, kad nemaz nezinu, vai tārpi vispār ir.
mājdzīvnieku mums nav, taču viennozīmīgi varu teikt, ka man pieklibo supersterila roku tīrība ārpus mājas, protams, mājās atnākot, rokas mazgāju, taču ārpus tās nav tā, ka visu laiku cītīgi turētu tīras, lai gan ar, bērnu pastaigājoties, nereti sanāk pieskarties dažādiem priekšmetiem, par kuru sanitāro tīrību varētu padiskutēt.
ar šo visu gribu tikai pateikt, ka bērnam, kamēr nav konstatēts, ka viņam tiešām ir tārpi, nedotu spēcīgas, tārpus nogalinošas zāles.