Trīs grūtniecības stadijas

Trīs grūtniecības stadijas

06. Sep 2010, 19:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien izstāstīju savai mīļotai par grūtniecības stadijām. Izrādījās, viņa par tādām nemaz nezināja. Vai tiešām sievietes nezina tādas lietas?

 

Grūtniecības stadijas ir:

  1. Bērna ieņemšana (šo posmu mēs jau esam veiksmīgi paveikuši).
  2. Briestoša grūtniecība (nu, tas ir kad mazais jau veiksmīgi aug puncītī, taču to puncīti vēl īpaši nevar redzēt).
  3. Īsta grūtniecība (kad puncis beidzot izauga liels).

 

Mums tagad iet 25. nedēļa un mēs jau pārējam pie ilgi gaidītas 3. stadijas. Tagad jau punci nevar noslēpt un, kad es eju līdzi, visi zina – es esmu topošais tēvs. Pateikšu godīgi, tas padara mani gan priecīgu, gan lepnu.

 

Īsta grūtniecības stadija ir arī īstais brīdis gatavoties satikšanas brīdim. To arī darām - gultiņa ir nopirkta, meklējam ratiņus, mana forša māsiņa, kurai nesen piedzima dēls, atdeva mums vanniņu un drēbītes. Nu redzēsim, vai tās zilās drēbes mums arī noderēs.  :)

 

Jau ir pabeigta Māmiņu Kluba topošo vecāku skola. No paša sākuma zināju, ka dzemdēsim kopā, šīs jautājums pat nav apspriežams, gribu pirmais ieraudzīt savu bērniņu. MK skolā kļuva skaidrs, kāda tieši ir mana loma dzemdību procesā. Esmu pārliecināts, ka labi tikšu ar to galā, ne esmu no tiem, kas tādos brīžos ģībst nost. Kaut gan līdz šīm, protams, tādus brīžus nebiju piedzīvojis.

{smallpic:1}

Izgājām arī hendlinga kursu MK. Atklājām priekš sevis daudzas lietas, ko līdz šīm nebijām zinājuši. Tagad, var uzskatīt, ka esam labi sagatavoti vecāki.

 

Mazais, mēs tevi gaidām!

13. Dec 2009, 20:15

Viesi, skolā bija tādi, kam dzemdēt jau tuvākajā laikā, bet saprašana pr šo procesu ir minimāla. Nezināja, kad uz dzemdību namu braukt, par vertikālām dzemdēšanas pozām nekad nebija dzirdējuši. Tas man liekas ir ne visai pareizi. Bet mēs jau varam trenēties - gan elpošanu, gan dažus vingrinājumus. To ko uzzinājām skolā varēsim arī atsvaidzināt pēc pierakstiem, ka arī mums ir MK diski, kas skolā arī tika rādīti.

13. Dec 2009, 19:30

Paldies par Jūsu komentāriem! Ļoti patīkami un interesanti lasīt Jūsu domas.

13. Dec 2009, 11:15

Nu gan izdomāts par tām stadijām! 😀