Suņi un kaķi mājās var uzlabot bērna veselību

Suņi un kaķi mājās var uzlabot bērna veselību

15. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunākais Somijā veiktais pētījums atklāja, ka cilvēka labākais draugs ir arī bēbīša labākais draugs. Pediatrics publicētajā pētījumā rakstīts, ka mājdzīvnieki- īpaši suņi un kaķi- mājās rada veselīgu vidi bērniem pirmajos dzīves gados, ziņo ABC News.

Pētījumā piedalījās 397 bērni laikā no māmiņas grūtniecības līdz pirmajai dzimšanas dienai. Bērniem, kuriem mājās bija suņi, atklājās labāka veselība, tai skaitā stiprāka imūnsistēma, kā arī bija mazāk respiratoro problēmu un ausu infekciju. Pētījums atklāja, ka ja šie bērni, kuriem mājās ir mājdzīvnieki, saslima, viņu atveseļošanās periods bija īsāks un mazāk gadījumos nācās lietot antibiotikas. Bērniem, kuriem mājās bija kaķi, arī pētījuma gaitā uzrādīja līdzīgus rezultātus, bet mazākā mērā.

Pētnieki atklājumus saistīja ar iespējamību, ka netīrumu izplatība ir galvenais faktors, kas nostiprina bērnu imūnsistēmu. Veselīgākie bērnie pavadīja aptuveni līdz 6 stundām kopā ar suni un, pēc pētnieku domām, tas ir ideāls līdzsvars ar mikrobu daudzumu, ko suns ienes no pastaigas istabā.

Agrāk veikts pētījums, ka bērniem,kuri uzauguši laukos, ir stiprāka imūnsistēma vēlākā dzīvē.

Vai Tavās mājās ir suns vai kaķis? Vai Tu zināji par iespējamiem ieguvumiem veselībai, ja mājās ir mājdzīvnieks?