Rīgas bērnudārzos šogad vairs nav jāpārreģistrējas

Rīgas bērnudārzos šogad vairs nav jāpārreģistrējas

01. Apr 2011, 03:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazo rīdzinieku vecākiem aprīlī vairs nav jāpārreģistrē bērni bērnudārzos, kā tas bija līdz šim, jo datubāzē ir pieejama aktuālākā informācija no Iedzīvotāju reģistra par deklarēto dzīvesvietu, turklāt vecāki savu kontaktinformāciju var jebkurā laikā precizēt portālā "www.eriga.lv", informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde. 


Lai saglabātu iepriekš pieteikto rindu Rīgas pašvaldības bērnudārzā, līdz šim vecākiem no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim bija jāveic ikgadējā bērnu pārreģistrācija, uzņemšanai izglītības iestādē, bet šogad pārreģistrācija vairs nav jāveic, uzsver Vilde.

 

No šodienas stājas spēkā jaunie Rīgas domes saistošie noteikumi "Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas, reģistrē, uzņem un atskaita pirmsskolas vecuma bērnus".

 

Jaunie noteikumi ļauj vecākiem nepārreģistrēt bērnu bērnudārzā, tāpat vairs nav jādodas uz vēlamo pirmsskolas izglītības iestādi, lai reģistrētu bērnu rindā, jo to var izdarīt elektroniski. Pakalpojumam var reģistrēties pašvaldības sniegto pakalpojumu interneta portālā "www.eriga.lv" un aizpildīt pakalpojuma "Reģistrācija pirmsskolā" veidlapu. Vecāki, kuriem nav iespēju aizpildīt šo elektronisko reģistrēšanas veidlapu, to var izdarīt ikvienā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā.

 

No 1.aprīļa likvidēta sarežģīto četrpakāpju rindas sistēma un tās vietā ir izveidota viena rinda konkrētai iestādei. Reģistrācijas pieteikumi vairs netiek sistematizēti pa dzimšanas gadiem, bet gan tikai pēc viena objektīva kritērija - reģistrācijas datuma. Uzņemot bērnu bērnudārzā, tiek ņemta vērā bērna un vecāka deklarētā dzīvesvieta, vispirms uzņemot Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētos bērnus.

 

Jaunie noteikumi arī paredz, ka pirmsskolas izglītības iestādei ir tiesības vasaras mēnešos pedagoģisko darbinieku atvaļinājuma laikā pārtraukt pedagoģisko procesu no četrām līdz astoņām nedēļām, trīs mēnešus iepriekš rakstveidā aptaujājot vecākus par bērnudārza nepieciešamību pedagoģiskā procesa pārtraukuma laikā.

 

 

 

LETA

Foto: LETA