RīBēJa MuTe aicina talantīgos bērnus uz aktiermeistarības kursiem

RīBēJa MuTe aicina talantīgos bērnus uz aktiermeistarības kursiem

09. May 2010, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas Bērnu un jauniešu muzikālais teātris RīBēJa MuTe uzsāk aktiermeistarības kursus. Uzņemšana notiks 17. oktobrī pl. 15.00 VEF Kultūras pils 175. telpā (3. stāvs).

 

Aktiermeistarības kursos gaidām bērnus un jauniešus vecumā no 7-18 gadiem! Tie būs maksas kursi un notiks sestdienās no pl.10.00-14.00 VEF Kultūras pilī. Kursu ietvaros ik sestdienu ir paredzētas 4 nodarbības pieredzējušu skolotāju vadībā.

 

Aktiermeistarību pasniegs jaunais un talantīgais režisors Kārlis Krūmiņš. Kārlis šobrīd mācās Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūrā. Kā režisors ir paspējis piedalīties dažādos projektos: Latvijas Radio teātrī, Valmieras teātrī u. c. 2008./2009. gada sezonā Latvijas teātra balvas "Spēlmaņu nakts" ietvaros Kārlis kā aktieris tika nominēts balvai „Gada spilgtākā debija” par Noliņa lomu Māras Ķimeles režisētajā izrādē „Indrāni”, Valmieras Drāmas teātrī.

 

Dziedāšanu mācīs daudzsološā dziedātāja Annija Putniņa, kura sevi ir pieteikusi K. M. Šēnberga mūziklā „Les Miserables”, L. Bernšteina mūziklā „Vestsaidas stāsts”, kā arī galvenajā lomā J. Ķirša mūziklā jauniešiem „Klase”. 2009. gadā Annija duetā ar Kristīni Zaharovu iekļuva Eirovīzijas nacionālās atlases finālā, kur ieguva 2. vietu. Annija dzied vokālajā a capella grupā Framest.

 

Skatuves kustību pasniegs pieredzējusī pedagoģe, savulaik Liepājas teātra un Anša Rūtentāla kustību teātra aktrise Ligita Smildziņa. 2009. gadā tika izdota Ligitas grāmata „Vingrinājumi un spēles darbam teātra studijā”.

 

Skatuves runu mācīs režisore un pedagoģe Māra Liniņa. Māra ir mākslas zinātņu maģistre, vairāku animācijas filmu autore. Strādājusi kā režisora asistente ar režisoriem V. Kairišu, A. Mizišu u. c, paralēli daudz laika veltot skatuves runas pasniegšanai.

 

Uzņemšanas noteikumus un plašāku informāciju par pasniedzējiem un kursiem var atrast teātra RīBēJa MuTe mājas lapā www.ribejamute.lv.