Ralfiņa pirmā nedēļa

Ralfiņa pirmā nedēļa

21. Sep 2010, 10:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazais naktsputniņš Ralfiņš ceļas arī pa naktīm, tāpēc māmiņai Ligitai diez ko nesanāk izgulēties. Ieskaties, kā viņai gājis pirmajā nedēļā kopā ar mazo!

{smallpic:1}

Aizritējusi bēbīša pirmā nedēļa, un, šķiet esam saraduši ar jauno situāciju. Pa šo laiku esam gan pirmo reizi vannojušies, gan bijuši pirmajā ziemīgajā pastaigā ar ratiem un arī dakteris jau pirmo reizi mūs apciemojis mājās.

 

Mazais Ralfiņš ēd dūšīgi apmēram deviņas reizes dienā un esam pamanījuši, ka arī vaidziņi kļūst arvien apaļāki. Svariņu mums nav, tomēr pēc visām citām pazīmēm spriežot, bēbītis ir ar dzīvi apmierināts, paēdis un pieniņa viņam pavisam noteikti pietiek. Par to man liels prieks.

 

Pagaidām Ralfiņš ir naktsputniņš un mēdz mūs pamocīt ar negulētām naktīm, toties pa dienu čuč. Viennakt bija nomodā no 23:00 – 03:00 naktī. Parasti pēc ēšanas mazais iemieg man rokās, bet tonakt pat pēc divām ēdienreizēm - acis kā pogas un gulēšana ne prātā nenāk. Toties citreiz Ralfiņš naktī pamostas tikai divreiz un ļauj vecākiem mazliet ilgāk pasnaust. Lēnām pielāgojamies un cenšamies izprast kā labāk rīkoties un tagad pa dienu uz ēdienreizēm modinu Ralfiņu augšā un vakaros cenšamies, lai mazais ilgāk ir nomodā - ap plkst. vienpadsmitiem ejam vannā , paēdam un pēc vannas miedziņš ir saldāks.

 

Vannoties mazajam patīk vislabāk. Arī ārā iet Ralfiņam patīk un ratos visbiežāk viņš saldi aizmieg. Tā kā ārā ir auksts, pastaigas nav ilgas. Apmetam mazo līkumu ap māju un 10 līdz 15 minūtes pagājušas. Reizēm Ralfiņš nemaz nejūt pa kuru laiku ir atkal mājās un iecelts savā gultiņā. Par balto ziemu prieks ir arī man un tas nekas, ka gatavošanās iešanai ārā ir garāka nekā pati pastaiga – svaigais gaiss patiesi uzmundrina.

 

Līdz janvāra sākumam arī tētis būs ar mums kopā katru dienu un tas ir milzīgs atbalsts. Tā arī abi kopā varam apgūt pirmās iemaņas mazuļa aprūpē. Ļoti noderīgi tagad ir Māmiņu kluba DVD 1. un 6. Numurs par mazuļa hendlingu un zīdīšanu –varu teikt, ka tagad arī ģērbšanās paiet ar mazākiem protestiem no Ralfiņa puses.

 

Pa šo laiku biju izlēmusi  izmantot arī Avent piedāvātās atlaides produkcijai un uz priekšdienām iegādājāmies pudelīšu sildītāju un krūts pumpīti. Šādiem lielākiem pirkumiem 25% atlaide ir patiesi ievērojama. Esmu nolēmusi sākt piena uzkrāšanu, lai kādudien varētu arī izrauties uz pāris stundiņām no mājas, taču pagaidām ir tāda kā neziņa, kurā brīdī to uzsākt un kā to pareizi darīt – no rītiem, pēc tam, kad bēbītis paēdis vai kā savādāk.. Būs ‘jāpastudē’ :)

28. Dec 2009, 09:37

Paldies tev par atbildi 😀
Lai jums viss izdodas un ir stiprs miedzinjsh gan mazulitim, gan vecakiem! 😀

Muuna Muuna 28. Dec 2009, 01:24

anchinja

Paldies 😀 Par to, ka dzemdēšu Jūrmalas slimnīcā man šaubu nebija nekādu 😀 Tā kā neesmu jūrmalniece, tad, lai varētu saņemt Jūrmalas slimnīcas dzemdību pakalpojumus, ir jānoslēdz līgums ar slimnīcu. Tas ir 120 Ls. Pārējās izmaksas sastāda izvēlētā palāta. Mēs ņēmām ģimenes palātu un par to samaksājām 30 Ls diennaktī un bijām tur kopā 4 dienas. Papildus maksājām 4 Ls dienā vīram par ēdināšanu (3xdienā). Vēl par maksu paņēmām individuālu fizioterapeita konsultāciju par mazuļa hendlingu (man bija ķeizars un pirmās divas dienas pārsvarā vīrs mazo auklēja) un tas bija 10 Ls. Tā nu kopā samaksājām 270 Ls. Tā ka būtībā izmaksas veido līgums ar slīmnību 120 Ls + palātas izmaksas.
Esmu ļoti, ļoti apmierināta un gatava ieteikt ikvienam Jūrmalas slimnīcu. Es neslēdzu nevienu individuālu līgumu, bet attieksme no visa personāla - vienkārši super! Lai arī man bija ķeizars, tomēr arī man bija sava vecmāte un tagad varu ieteikt Evitu Sivgali! Esmu dzirdējusi, ka ļoti laba ir arī Elita Antone. Pie viņas būtu dzemdējusi, ja bēbis būtu sagriezies pareizā pozā.. Ļoti mierīga un nosvērta.

27. Dec 2009, 22:08

Miilji sveicu ar mazuliisha naakshanu pasaulee! 😀 😀 😀
Cik sapratu-tu dzemdeeji Juurmalas slimniicaa-es veeleejos jautaat-vai esi juurmalniece un vai sleedzi kaadus liigumus! Jo mums dzemdiibas gaidaamas februaarii un nevaram izlemt kur tad lai dzemdeejam-mums ieteica Juurmalas slimniicu, bet gribas zinaat kaa un par cik tu viss notiek, ja nesmu juurmalniece!