Pašu lasītie vitamīni

Pašu lasītie vitamīni

01. Sep 2010, 09:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar sveicieniem no laukiem ar gudru padomu un personīgo pieredzi nāk māmiņa Elīna Siliņa, kura stāsta par pašu lasītiem vitamīniem.

{smallpic:2}

Kad uzzināju, kad esmu stāvoklī bija aprīlis. Par cik šī krīze skārusi arī manu ģimeni man nebija iespējas nopirkt nekādus vitamīnus, ko ārsti iesaka dzert grūtniecības laikā, kā arī nebija iespējas tikt pie manas ginekoloģes, jo šogad  klīnikā ir ļoti paceltas cenas:(

 


Dzīvoju laukos- meži, pļavas, svaigs gaiss visapkārt. Mana vitamīnu uzņemšanas kūre sākās ar meža zemenītēm. Katru dienu ar Laumiņu gājām staigāties, lai varētu pilnas mutes noēsties odziņas. Siltajā saulītē jau bija nogatavojušās mellenes, tās mums parasti ap Jāņiem nogatavojās. Zemenes ar mellenēm cukuru un pienu bija mūsu top ēdiens neko pat citu ēst negribējās. Arī lasīt gājām katru dienu mežā odziņas, ļoti daudz savārīju ievārījumus , pat uztaisīju kompotu no mellenēm, ko nesen attaisot vaļā biju patīkami pārsteigta jo ogas garšoja it kā vakar būtu lasītas:)
{pic:4}
Šogad purvā daudz lāceņu. Tas ievārījums man atgādina bērnību, kad ar vecmāti gājām tās lasīt, pēc tam uz galda nogatavinājām, kad bija gatavas garšoja pēc medus. Tagad es iepriecinu vecmāti aiznesot garšīgo lāceņu ievārījumu.


Purvā gan super svaigs gaiss. Kad bija slikts garīgais vai vienkārši gribējās izbaudīt klusumu un mieru, tad gāju uz turieni spēkus smelties. Arī dārza odziņas netika aizmirstas, no jāņogām un upenēm vārījām sulas.


Pienāca arī aveņu laiks, tās šogad pāri pārēm. No rītiem pat nogulēt nevarēju, centos pirms karstās saules tikt uz mežu pakaļ odziņām.
{pic:5}

Visas, visas odziņas liku, cik vien iespējams saldētavā, lai ziemā būtu veselīgi našķi. Kad tiku pie savas dakteres uz apskati un pie analīžu rezultātiem, bija patīkams pārsteigums, ka man un bērniņam  nekas netrūkst no vitamīniem, tas, protams, ļoti iepriecināja. Arī dzērvenītes- sārtvaidzītes un āboli lielos daudzumos tika salasīti.


Nu jau vairs nav tālu līdz dzemdībām, esmu pārliecināta, kad esmu devusi bērniņam visveselīgākos vitamīnus nekā tos, ko aptiekās pārdod...Laumiņa man ir ļoti veselīga, paldies Dievam, nav no slimotājām.


Iesaku visiem, kam ir tāda iespēja, ēst svaigus  dārzeņus un odziņas un atrasties svaigā gaisā pēc iespējas ilgāk.

 

Ar sveicieniem no laukiem...

09. Dec 2009, 15:59

Mums ar tāpat,pilna saldētava ar odziņām 😀

09. Dec 2009, 15:19

Malacīši😀...mums arī saldētavā pašu lasīti vitamīni-dzērvenes,avenes,brūklenes

rita123 rita123 09. Dec 2009, 11:12

Dabīgie vitamīni paši labākie😀