Par resnajām ciskām...

Par resnajām ciskām...

10. Nov 2010, 23:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atzīšos, ka pati vienmēr esmu mocījusies ar lieko svaru. Jau no bērnības. Es vienmēr pārdzīvoju, ka esmu garākā klasē, ka esmu liela un nebūt ne ļoti kārna.

 

Tagad savos 30smit, pēc 2 bērnu piedzemdēšanas, esmu laimīga un mīlēta sieviete, bet ne ļoti tieva. Saprotu, ka modeles karjera man sen garām un nekad patiesībā nav vilinājusi, taču diezgan bieži Latvijas sabiedrībā un īpāsi publiskajā telpā esmu saskārusies ar ļoti nepatīkamu parādību - tievuma, pat kārnuma kultu, kas savu apogeju sasniedza 14.februāra TV3 dejošanas šovā, kur veci, neglīti vīrieši, kas sevi dēvēja par žūriju, atļāvās  3 bērnu mammai noņemt punktus un izteikt nepieklājīgas piezīmes par "lieko svaru un resnām ciskām"...

 

Lieki teikt, ka Santai nu nav nekāds diži liekais svars. TV ekrānos mēs visi izskatāmies nedaudz apaļāki, nekā dzīvē, tāda ir TV specifika, bet diendienā redzot Santu, man vienkārši gribējās raudāt par tiem nežēlīgajiem un trulajiem komentāriem, kas izskanēja no šo vīriešu puses, jo salīdzinot ar mani, viņa ir supertieva māmiņa!! Tad es esmu vienkārši tonna, un man laikam būtu jākaunās vispār uz ielas iziet!

 

Neieslīgšu detaļās, gan jau jūs arī visas redzējāt, kas tur šovā notika, taču vēlējos aprunāties par to, kas īsti notiek ar to tievuma kultu? Kāpēc cilvēki atļaujas ko tādu runāt un tas nav tikai TV! To esmu dzirdējusi ar no pazīstamiem vīriešiem, kas aprunājot meitenes savā starpā atļaujas izteikties par viņu "resnumu", lai gan paši gan nav nekādi supermodeļi.

 

Piemēram,  Mironovs un pavecais baletmeistars vairākkārt speciāli uzsvēra "liekos kilogramus" - interesanti, ko varētu pateikt par viņiem pašiem, ja mēs sāktu vērtēt viņus pēc izskata?

 

Un visbeidzot - vai māmiņai, sievietei pēc dzemdībām ir jāizliekas, ka nekas tāds ar viņu nekad nav noticis, ka neviens bērns nekādas pēdas sievietes ķermenī nav atstājis un visām mums jābūt ārkārtīgi kārnām?

 

Priekš kam?

 

Un kur paliek vitalitāte, sievišķība, uzdrīkstēšanās, plastika? Kāpēc neviens nevērtē to, kas mūsos ir labs un kas nav padsmitgadīgām modelēm, ar ko taču mēs - māmiņas, atšķiramies!

 

Patiesībā šie nežēlīgie komentāri liecina ne tikai par inteliģences trūkumu, bet arī par spēcīgu kultūras iztrūkumu cilvēkos. Par to, ka sievietei  - mammai ir jākaunas, kas viņa ir, ko viņas ķermenis ir paveicis - radījis šai pasaulei bērnu.

 

Es zinu, ka Santa pārāk neņems pie sirds, jo viņai viņas ģimene ir vissvarīgākā un ceru, ka ar laiku viņa arī pasmiesies ar mums Māmiņu kluba meitenēm par šo "veco āžu" izrunāšanos!

 

Katrā ziņā šoreiz kauns par TV3 šovu un par kompleksiem, kas atkal tiek sēti sabiedrībā!

 

15. Feb 2010, 20:16

Jā - par šo žūriju vispār viss jau ir pateikts, kauns un negods viņiem!!!!

Muuna Muuna 15. Feb 2010, 12:18

man vispār vārdu trūkst, lai izteiktos par Mironovu. Kā tā Agita ar viņu vispār ir spējusi tiktāl nodzīvot?? tiešām nesaprotu! Man šķiet, ka viņam vienkārši orgasms iestājas no tā vien, ka pret viņu ir pavērstas kameras... Visu laiku viņš slimīgi tiecas būt uzmanības centrā, tramīgs un apsēsts ar savu personību... Man tādi vīrieši derdzas... Gudrais runātājs. Tas, ko viņš teica par Santu ir ne vairāk un ne mazāk nožēlojami viņam pašam.. Tas pirmām kārtām bija klaji NETAKTISKI un tikai pēc tam varētu analizēt, kā tā varēja teikt. Domāju, ka daudzi skatījās nevis uz Santas ciskām (atvainojiet), bet gan aizdomājās par šo netaktisko vīrieti. Mana pirmā reakcija uz viņa vārdu birumiem bija roka priekšā mutei.... Kā vispār var atļauties tā publiski runāt?! Kā no fermas iznācis, nevis starp cilvēkiem audzis....

15. Feb 2010, 12:11

Par šo komentāru TVNET smējos ilgi

viduspirksts
Pirms 1 stundas un 12 minūtēm

Ja jau dzīves paņurcītajam un histēriskajam vīram tik ļoti nepatika Santas ciskas, neviens jau viņam šova nobeigumā neliedza nolaist ūziņas un iepazīstināt klātesošo publiku un visus TV skatītājus ar savām izcili skaistajām, karaliskajām ciskām kuras turpmāk uz laiku laikiem varētu tik liktas par paraugu Latvijas sievietēm kā "Latvijas zelta ciskas" un tikt pasludinātas par Latvijas sieviešu cisku etalonu uz laiku laikiem. 😀

15. Feb 2010, 12:02

Es būtu pateicīga, ja TV3 nomainītu žūrījā tos cilvēkus, kas nezin pieklājību un ļoti kaitina skatītājus!

15. Feb 2010, 12:00

Pateicoties tādiem cilvēkiem, kā šova žūrijās daudz maitenes sirgst ar anoreksiju un negrib pēcnācējus. Es ļoti apbrīnoju Santu par spēju piedalīties šajā šovā. Viņa ir visām māmiņām un sievietēm paraugs!

15. Feb 2010, 11:53

Mans vīrs,piemēram,gribētu,lai es būtu endaudz apaļāka. Nezinu,kas tas par stereotipu,ka sievietei jābūt traki tievai...

15. Feb 2010, 11:34

Situācija no manas dzīves, kas dzen izmisumā - mans brālis nometa 23 kg, jo tas bija nepieciešams veselības uzlabošanai. Tagad viņš ir pārņemt - diēta, 5 reizes nedēlā trenažieru zāle. Super, protams! 😀 Izskatās forši. BET... viņš sācis mācīt mani, ka jāmet svaru nost, es tur šitā un tā. Ai, kā amn sāpēja! ☹ Es taču savu brāli mīlu tik un tā - apaļu vai slaidu. Arī mans vīrietis tagad - atmeta smēķēšanu, pieņemās svarā. Nedomāju, ka mana attieksme pret viņu mainīsies, pat ja "uzaugs" lieki 10 kg. Cilvēku mīl tieši kā personību, būtību, nevis to, cik viņš sver. Ir tik daudz apaļu, bet tik harizmātisku cilvēku!

15. Feb 2010, 11:32

Sid - tāpēc, ka Āboltiņa ir kundze gados un sabiedrībā ieņem zināmu stusu pret kuru LV vienmēr izturas ar kaut kādu mistisku pārcieņu salīdzinajumu ar citu prof.pārstāvjiem... redzat LV godājamas ir profesijas - politiķis, kādas iestādes vadītājs, uzņēmējs - citi ir.. nu jūs jau zināt kā lielā daļā darbavietu izturas pret padotajiem...DIEMŽĒL☹

15. Feb 2010, 11:26

anuwka - domāju, ko tur ir taāāds līgums, kur rakstura vaļības nevar atļauties un tā vienkārši šovu pamest bez pamatīga naudas soda nevar...
Piekrītu par Mironova netaktiskumu, domāju arī, ka viņam ir sveša "jauno mammu būšana", jo cik saprotu bērnu Mironoviem patiešam nav, viņi savu dzīvi veltījusi dejas pasaulei. Taču tas nav svarīgākais - svaru pārmest publiski jebkuram ir nepieklājīgi, ceru, ka aizkulisēs par to viņs saņēma savu daļu kritikas. Taču ja paskatās kontekstu, kādā tas tika pateikts, tad - balanss, koordinācija utjp patiešam ir atkarīgi no liekā svara, BET - šis taču ir domāts kā pozitīvs šovs nevis profesionāls deju konkurss - to gan bija piemirsuši žūrētāji. Vispār tads negāciju pasākums tur kopumā sanāca...☹

Pozitīvi ir tas, ka izskatās, ka Santai ir laba humora izjūta un gana augsta pašapziņa, viņai ir par ko būt lepnai, un ne tikai par trīs bērniem!!!! Kamēr citi tikai dejo un kritizē, viņa paspēj rūpēties par ģimeni, strādāt sava pamatdarbā un novadīt MK ... MALACIS!!!!
Bet ja par to tievuma kultu - autorei nepiekrītu, jo jau kadus gadus 3-4 uzskatāmi arī modeles kļūst sievišķīgākas. Un viss atkarīgs no pašvērtējuma - kad skolas laikā biju kārna-48kg, mani saukāja par pakaramo, tad LU laikos paliku stipri apaļāka-68kg, tad sauca par resno, pat pie visas aktīvās sportošanas, tagad pēc mazās piedzimšanas esmu kā no koncentrācijas nometnes izlaista - apt.50kg un atkal nav labi. Paldies dievam, ka man attiecībā uz svaru nekad nav bijuši kompleksi un esmu laidusi gar ausi šīs korektās piezīmes, ir citas vērtības, kas jāattīsta.

15. Feb 2010, 11:16

Man arī tas likās breismīgi un netaktiski. Kā 3 bērnu māmiņa,kas vēl nesen laidusi pasaulē mazulīti,Santa izskatās ļoti labi. Tas vecais baleta meistars vispār ar saviem komentāriem izcēlās. Tāds neapmierināts purns!

15. Feb 2010, 10:54

Nu tas bija KAUT KAS!!! Tik liekulīgi nolikta tika Santa. Tas Smirnovs vai Mirnovs pats nav nekāds skaistulis. Un vai viņam vispār ir sieva vai bērni???? Tas bija tik truli.. Man pat kauns sametas no to onkuļu teiktā. Kāds tur Santai resnums? Skatoties pat pa TV nelikās, ka viņai ir baigā problēma ar lieko svaru.. Un kamōn, viņai taču nesen piedzima bērniņš.. Ne jau uzreiz viss, kas bija grūtniecības laikā nokrīt nost (tas bija domāts par tiem kg). Lai gan Santu neesmu redzējusi dvīvajā, bet nu pa Tv viņa ļoti labi izskatijās! Un lai tie vecie veči iet dillēs! Santa neklausies viņos, mēs tik un tā Tevi atbalstīsim un žūrija jau ir aicināta tikai tāpēc, lai cilvēkiem ir par ko runāt. Tas viss ir tikai šova un reitingu dēļ.

15. Feb 2010, 10:30

Intresanti kā Santa jutās,pēc šiem vārdiem???
Es būtu sen pagriezusies un aizgājusi prom no šova,nezinu bet man nepatiktu ja mani tā aizskartu!!!Man tāds raksturs..visu mestu pie malas!

15. Feb 2010, 10:02

Njā, mēs ar vīru ar bijām, tā teikt, sašutuši par šiem izteikumiem. Īsti nesapratu žūrijas izteikumus dejotājiem. Viņi tomēr nav profesionāļi...un vispār, viņi ir aizgājuši uz šovu, nevis dejošanas čempionātu pasaules mērogā.
Un vispār arī mans vīrs noteica, ka kājas smukas-tievas 😀 un tos "liekos" kilogramiņus nemaz ar tā nevar redzēt.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Par Danu arī piekrītu par viņas kurlumu jādzird gan Kiviča sakarā vislik bija, gan visur citur, kur viņa parādās. Arī patausīta par Latvijas kurlmēmo.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

gazele

Santai Mironovs par tiem kilogramiem saka ne tikai šovā, bet arī katrā treniņā, viņu jau tagad vienkārši psiholoģiski tur grauj.

Un TV tiešām visus pataisa mazliet apaļākus, bet dzīvē viņa ir pat ļoti tieva! Ja jau Santa tiek uzskatīta tagad par teju vai resnāko Latvijas sievieti, tad kas esmu es??? Un pārējās sievietes pēc 30?

15. Feb 2010, 09:52

Man arī nešķita taktiski , ka uzsvēra Danas dzirdes problēmas- vai tad tas tiešām atkal un atkal jāatgādina? Viņa ļoti labi nodejoja un tas arī bija jāslavē, nevis .......

15. Feb 2010, 08:50

Valērijs Mironovs pēc sava sdabas ir ass-es pie viņa trennējos( no 5 gadu vecuma dejoj sport adejas),bet viņš to nedomā ļauni...bet protams no korektuma viedokļa-skaidrs,ka to nevajadzēja runāt-bet varbūt pat Santa ir ieguvēja-tagad liela uzmanība pievērst aviņai un mīļās meitenes,Jūs redzēsiet kāda viņa būs pēc šova-dejošana lieliski palīd znomest svaru un izveido skaistu figūru.
Par Danu-es pazīstu viņu personīgi-jā žūrijas vērtējums nebija objektīvs,bet Dana ir ļoti jauks cilvēks-sirsnīga un mīļa!!!
Lai veicas visiem pāriem,jo zinu cik smags darbs viņiem priekšā-galvenais izturību un ņemt to kritiku tā viegli...😀

15. Feb 2010, 08:13

Tas kā vakar žūrija izteicās par Santas augumu man liekās nepieņemami un pretīgi.Kā vispār viņi drīkstēja atļauties kautko tādu.

15. Feb 2010, 01:08

Es arī nekad neesmu bijusi modele, mana problēma - vēders, viss pārējais ok. Bet es nesatraucos! Jā, mans vīrietis dažreiz mīļi un korekti izsakās par manu lieko svaru 8 kg pēc dzemdībām, kas nākuši klāt, ar ko arī šobrīd cīnos. Bet mums abiem ģimene ir svarīgāka par maniem liekajiem 8 kg. Bet kā man patika, kā Santa vienalga smaidīja un jokoja! Tātad - uzvarētāja. Ir tāda lieta kā psiholoģiskais aikido. Domāju, ka Santa to labi pieprot 😀 Un nav jēgas no tievajiem, deju karjeras pārņemtajiem Mironoviem prasīt to, lai saprot, ko nozīmē dzemdēt vienu bērniņu, kur nu vēl 3! Ja nav, tad nav!

15. Feb 2010, 00:35

andzela-ja jau Mironovs katru dienu met viņai to acīs,ta tas nozīmē ka šim viņa nepatīk un sāk ēst no paša sākuma!!Un ka viņam nesaprast ko nozīmē piedzemdēt 3 bērniņus!

Man jau liekas,ka Mironovam favorīte ir Dana,jo nu ļoti labi par viņu izteicās!Laikam jau no paša sākuma,ierindo labakos un sliktakos,un tad sova laikā parāda savu attieksmi!

1 2