Niknais aizsargkrēms

Niknais aizsargkrēms

01. Mar 2011, 21:35 Muuna Muuna

Mazajam ķiparam apritējuši jau pieci mēneši.

 

Bijām kārtējā vizītē, sasvērāmies, nomērījāmies un esam 7285 g un 69 cm. Turpinām apmeklēt bobata vingrošanu, kas mazajam ļoti, ļoti patīk un trenējam velšanos caur labo sānu. Uz to Ralfiņš ir slinkāks. Iemācījies velties caur kreiso sānu un tikai tā vien veļas. Tagad visādi cenšamies attīstīt velšanos uz otru pusi. Tas viņam jau pamazām sanāk, bet rociņu gan vēl negrib vilkt laukā. Nesen pamanīju, ka mazais, pozā uz vēdera, mēģina celties plaukstu balstā, ne tikai uz elkonīšiem.

                                                       "Man ir pieci mēneši" :)

 

Bet galvenais notikums ap ko mums viss griežas šonedēļ, ir ķibele ar saules aizsargkrēmu. Biju iegādājusies Chicco Latte Solare ar SPF 30, kas paredzēts jau kopš dzimšanas, taču kā par nelaimi piemirsu pašu svarīgāko – izmēģināt uz neliela ādas laukuma, lai pārliecinātos, ka nebūs alerģisku reakciju. Un tā nu mēs dabūjām pamatīgu alerģiju uz sejiņas, kakliņa, rociņām un pat ausu ļipiņām. Apstrādāju ar kumelīšu uzlējumu, bet mazajam nepatīk – laikam tie izsitumi pleķīšu un mazu sarkanu punktiņu veidā mazajam sāp. Tajā vakarā arī neielikām vannā, jo mazais aizmiga uz nakts guļu stundu agrāk un negribējās modināt vēl uz vannu. Tā nu pamodās no rīta un skatos, ka pleķīši kļuvuši tumšāki. Nekur citur tie nav, tikai vietās, kur klāju krēmu. Izlēmu ar šodien vannai pievienošu kliņģerīšu piedevu un nekādu ziepju vai citu pat vismazāko kairinātāju. Vispār noderētu kāds citu mammu padoms par to kā kopt bērna ādu, ja gadījušies izsitumi no krēmiem nevis pārtikas.

 

Izlēmu papētīt sīkāk sastāvu. Tur arī man vajadzēja būt gudrākai.. Iepakojums pats par sevi ļoti daudzsološs. Uz tā rakstīts, kas tas piemērots zīdaiņiem, vecumā no 0+, kā arī tam nav pievienotu smaržvielu. Bet sastāvs.. 4 parabēni, alkohols un visādi citādi brīnumi, kas nepavisam nav draudzīgi zīdaiņiem.. Vienvārdsakot – iegrābos toreiz izstādē un man prātā neienāca, ka bērniem domātas produkcijas sastāvā varētu būt tādas lietas.

 

Tā nu mēs izlēmām, ka piemērots varētu būt Sante no Biotēkas, kas domāts arī zīdaiņiem, toties ar mazāku aizsargfaktoru. Tā kā ārstu uzskats ir tāds, ka tik mazu bēbi tiešā saulē turēt nemaz nedrīkst, tad izsecināju, ka mums nemaz nevajag aizsargkrēmu ar SPF 30 vai SPF50. Tiem brīžiem, kad saulīte tomēr tiks mazajam klāt, mums pietiks ar SPF 20 kā tas ir Sante aizsargkrēmam. Ratiem mums ir pārliekamais rokturis, tāpēc pastaigu laikā izdodas pasargāt bēbi no tiešas saules. Kad būsim lielāki un ratos vairs nečučēsim, vai dosimies kādā tālākā ceļojumā, tad gan būs pienācis laiks domāt par smagāku artilēriju.

 

Starp citu, kaut kur pavisam nesen lasīju kāda speciālista rakstu, kurš minēja, ka SPF 50 bērniem varētu izrādīties pat kaitīgāki par saules stariem, jo lai radītu tik augstu aizsargfaktoru, bez krietnas ķīmijas devas neiztikt. Un pilnīgi pietiek ar SPF30. Ja tā padomā, tad sava loģika jau tur ir. Turklāt SPF 50 jau ir blokators.

 

Tagad man ir atkal jauna mācība. Ja reiz esmu iesākusi bēbim izmanot tikai dabīgus līdzekļus, tad ne reizi vairs no tā neatkāpšos. Kā redzams, pietiek ar vienu reizi, lai mazuļa āda reaģētu uz ķīmiskām sastāvdaļām.

 

***
Pastāsti par savu pieredzi, lietojot bērnu produktus, iesūtot ziņu šeit!

Muuna Muuna 20. May 2010, 11:18

sudrablapsa
nu mums tieši ir tā kā stāsti - pierīte bija vakar var teikt grubuļaina. Šorīt skatos, ka ir mazāk un labāk, bet šodien karsts un tad ar svīšanu var atkal sakairināties. Vakar liku vanniņā ar pastipru kumelīšu novārījumu, tas laikam ir palīdzējis 😉
Man ļoti žēl, ka Weledai nav saules līnijas bērniem. Man tā patīk viņu produkcija 😀

19. May 2010, 23:44

Mums ir sporta rati, kuri īpaši neaizsargā mazo no saules, tāpēc aizsargkrēma jautājumam esmu nopietni pieķērusies. Un ir pilnīga neziņa ☹ Drosī vien arī es iegriezīšos Biotēkā.

Muuna Muuna 19. May 2010, 22:02

mēs šodien bijām ārā šoritņveida bodītī ar īsām piedurknēm, bez cepurītes, bez sedziņas, tik kulbas pārsegs un vienalga karsti. Tagad ārā rāda mums 26 grādi.. pa dienu man šķiet, bija visi 30.