Nedaudz citādākās šūpuļdziesmas

Nedaudz citādākās šūpuļdziesmas

15. Aug 2011, 20:13 avene* avene*

Kādā septembra dienā saņēmu dāvanu no draudzenes, tai klāt bija pielikta maza, saulaina zīmīte – „Lai mammai un mazajam saldāks miegs”. Izsaiņojot dāvu, ieraudzīju CD.

 

 

Tā tikām pie slavenās rokgrupas „Nirvana” populārāko dziesmu šūpuļversiju atskaņojumiem Maikla Ārmstronga izpildījumā.

 

Mazulis parasti iemieg, bez mammas un tēta dungotajām nakts dziesmiņām, jo pagaidām tās mazajā vienmēr izraisa pārlieku interesi, nevis nomierina un sagatavo miedziņam.

 

Jau tajā pašā vakarā CD izmēģinājām. Melodijas, kas balstītas uz „Nirvanas” muzikālo daiļradi, bija vieglas, harmoniskas, ausij tīkamas. Šķita muzikāli ļoti baudāmas. Un tiešām – viegli tajās bija saklausīt Nirvana slavenākos gabalus. Bēbis aizmiga pie otrās, es pie trešās dziesmas.

 

Uz CD vāciņa atradu norādi uz mājaslapu www.rockabyebabymusic.com Lapā ieskatījos arī es, un uzzināju, ka līdzīgi atskaņotas arī AC/DC, Coldplay, Metallica, Green Day, Guns N' Roses, The Eagles, Radiohead, The Rolling Stones, Smashing Pumpkins, U2, Led Zeppelin , Pink Floyd, Queen, Aerosmith,The Beatlesun citu pasaulslavenu grupu dziesmas. Pateicoties mūsdienu interneta piedāvātājām iespējām ātri vien tikām arī pie „Metallica” ( tētim šī grupa agrāk ļoti patika)  šūpuļdziesmām. Tā dažreiz paklausāmies gan vienas, gan otras. Mazulis ar klausās ar labpatiku, parasti gan šis process turpinās līdz kādai otrajai, trešajai dziesmai, jo pēc tam puikiņš jau saldi čuč.

Nedomāju, ka šīs dziesmas ir labākas un jaukākas par vecāku dziedātajām, taču kādreiz arī noder. Lieliska pārmaiņa pēc „Aijā žūū žūū” un citām tradicionālajām dziesmiņām.  

 

Vai Tavam mazulim ir sava miega mūzika?

19. Oct 2010, 13:05

incha... palūri te, ja vēl interesē

http://www.rockabyebabymusic.com/ecom2/index.php/music

13. Oct 2010, 11:38

interneta kaut ka nesanaca atrast ☹ japaskatas veikalos...

12. Oct 2010, 12:03

incha, kur nopirkt īsti nepateikšu, jo man CD dāvināja.
pieļauju, ka kādā mūzikas veikalā varētu būt, un internetā ar domājams var pasūtīt.

09. Oct 2010, 22:36

kur var nopirkt?

09. Oct 2010, 07:24

Hei, laikam būs jāiegādājas tāds 😀