Mūsu ikdiena pirms bērnudārza uzsākšanas

Mūsu ikdiena pirms bērnudārza uzsākšanas

10. Jul 2012, 11:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīts iesākas laikā no 7-9 tad mazā ir pamodusies un diena var sākties.

 

kamēr čiepa gulējusi,esmu jau paspējusi apkopt sevi,un baudīt rīta kafiju,lasot jaunakas ziņas, ari MK...bez ta diena nesākas...

Kad miedziņš vairs nau acīs,varam kopīgi pagatavot brokastis un kartigi paņammāt...(esmu jau liela un karote,dakša man pašai ļoti patīk :) )

Kad brokastis paēstas sākas ikrīta rituāls-podiņš,zobu tīrīšana(to dara mazā pati,man nemaz nelauj tīrīt,tik pēc tam jāparbauda,cik labi ir iztīrījušies musu 18 zobiņi),tad piču paču rociņām,un mutītei. Kad nu esam tīras tad dodamies aplūkot skapi,nu jazin ko vilkt mugurā..

Šī ikrīta daļa aizņem kadu stundu vai vairāk,pēc tam mazā dara ko grib,parsvarā jau nak reāda savas grāmatas,ņem aiz rokas lai padzīvotos..

Pārdienās kartojam māju,kopā kartojot tas aizņem daudz laika bet man patīk ka mazas rociņas darbojas..

Kad viss padarits,var doties arā,spelet bumbu,braukt ar ritentiņu,vai vienkarši begt no mammas prom,tas mums patik,un tad ir dzirdami lieli smiekli no mazas mutites:)

 

Kad esam piekususas dodamies iekša un edam pustdienas.   Nogurums ir,bet miedzinš vēl nenāk,nu tad mazliet paspēlējamies un tad gan ejam gulēt.. Guļam dažādi,pat 3-4h esam nosnaudušās...

 

Piečeļoties varam uzest launagu un gaidīt tēti majas no darba,tad kad dzirdam durvis atveramies skrienam un sagaidam teti ar lielu buču un "čau", Mazai ir tāds prieks ka tetis majas un var ar vinju paspeleties,pasmieties parunat sava valodā..Vakari paiet pavadot tos kopāa,ari paskatoties "gummy bear"-uu jāa ka mazai patīk tas lācis,skatoties laci,mammite jau ir sagatavojusi vanniti un dodamies ciemos pie pilēm,liela spaiņa un svammītes.Kamēr sva nodaba mazgajamies mamma jau paspejusi pagatavot siltas vakariņas,lai sasilditu un pabarotu mazo punci..

 

Bet nē,sakum';a mamma nak mani nomazgat...

 

Parasti mazai vajag nomazgat babiņu(tā vina sauc nabiņu.ja ta netiek mazgata tad uznak raudiens...:) )

 

Ta lauka no vannites,silti saģerbjamies un dodamies ēst vakariņas,pec vakariņām atkal zobu tirisana,vakara buča tētim,mammai,liela lāča sameklēsana un došanas gulēt. pirms aizmigšanas japadziedz "aijā žū žu lāca bērni" tad japaberze mugiņa(muguriņa),un nu actinas irciet..:)

 

Katra brivdiena mums ir savadaka,bet ikdiena vienmer bijusi vienada un kopiga divataa...:)

 

Tagad kad esam uzsakusas bernu darzu tad ir rita steiga_: celšanās,brokastis,zobini,ģērbšanas,"atā atā-mammai un ar tēti dodamies uz bernudarzu" vakarā majas,mammas milosana,radisana ko bernudarza macijas,vakarinas vanna,gramatu palasisana,kautka uzesana un gulesana.

 

Man ta pitrukst ši ikdiena ar mazo,šie rituāli,kopigās pastaigas,tādēļ brivdienas pilniba veltu vinai..skatoties ka maza aug ar katru dienu ko jaunu iemacas,rada un progrese sava runasana,citrezi piekeru sevi pie domas ka driz maza jau bus tik liela ka negribes vienmer ierausties klēpi un samīļot. Laikam jau baidos ka maza tik atri pieaug...