Mūsu diena sanāk ļoti gara!

Mūsu diena sanāk ļoti gara!

09. Nov 2010, 14:30 vikkuks vikkuks

 

Diena sākas agri. Mazais ceļas ap plkst. 6-7. Puika pamostas un sauc mūs, lai pievērstu sev uzmanību. Bet mums tā vien gribas pagulēt... Ja neviens uz saucieniem nereaģē, tad mamma ir drusku jāpabaksta...

{smallpic:1}

Ja tētim ir darba diena, tad viņš ņemas ar mazo, mamma var pagulēt kādu laiciņu. Kamēr mamma guļ tiek pārbaudītas visas mantas, vai tās ir savā vietā ( izmētātas pa visu istabu).Tētis brokasto un ik rīta rituāls ir ielīst klēpī un padiņģēt maizīti. Tas pats notiek, kad mamma brokasto. Pēc tam ceļos pati, samainām autiņbiksītes un dodos taisīt brokastis sev un mazajam kumelīšu tēju. Mazais ir nakts ēdājs, brokastis neēd. Reizēm pudelīti izēd plkst. 6, pēc tam tiek izdiņģēta maizīte gan no mammas, gan tēta. Uzēdam baranku.

 

Ja tētim ir darba diena, tad mums ir režīms. Savukārt, ja tētis mājās, tad mans izveidotas režīms kaut kur pazūd, jo mazais visu laiku vēlas būt tēta tuvumā, pat čučēt nedodas.

 

Parasti ap plkst. 9-10 ejam pačučēt rīta miedziņu. Nu varu pati kaut ko palasīt, būt pie datora.

 

Ap plkst. 10-11 taisu mazajam ēst. Katru dienu cenšamies ēst savādāk. Ēdam putru, kartupelīti ar gaļu, jogurtiņu. Pēc tam tiek gatavotas pusdienas tētim. Pa šo laiku paspēju apdarīt mājas darbus, paspēlējamies. Kad mazais kļūst niķīgs, pabaroju. Tētis arī atnācis pusdienās, atkal ēdam visi trijatā- mazais diņģē ēdienu no mums.

 

Pusdienlaiks ir klāt un laiks doties laukā. Katru reizi izdodas iziet citā laikā ārā, viss atkarīgs no mazā vēlmēm. Ja redzam, ka ir liels niķis un neko puika nevēlas, tad vienīgais veids kā nomierināt un ielikt gulēt ir izejot ārā. Tā mēs staigājot paguļam stundiņu, divas.

 

Reizēm sanāk, ka puika guļ tikai pusdienlaiku, rīta miegs izpaliek. Kārtīgi paēdam. Spēlējamies- viens pats, bet pēc tam mammai arī jāsēž un grīdas.

 

Vakarpusē ejam čučēt ap plkst. 16- 17. Paguļam stundiņu, esam moži un gatavi nedarbiem. Paēdam. Tad mammai obligāti ir jāsēž uz grīdas un jāspēlējas, ja nē puika kļūst kašķīgs, raud bez iemesla. Kamēr puika spēlējas mamma var ar vienu aci paskatīties TV, palasīt žurnālu.

 

Ap plkst. 20 uztaisām mazajam pudeli ar pieniņu. Pa maziem malciņiem ēdam visu vakaru. Spēlējamies. Mācāmies un apgūstam jaunas lietas.

 

Gulēt dodamies ap plkst. 22- 23, citreiz vēl vēlāk. Paši arī beidzot varam iet gulēt. Pirms gulēšanas atliek uztaisīt pudeli uz nakti.

 

Mūsu diena sanāk ļoti gara, reizēm kopā ar bērnu paguļu pusdienas laiku. Ja tētis ir mājas, tad režīma mums nav un viss iet pašplūsmā. Dienas ritms mainās katru dienu, katru dienu mums ir kaut kas jauns.

 

12. Feb 2010, 19:08

Jauki pavadat ikdienu....smiekli sanāca par to - izdiņģē maizīti....😀😀😀