Makten laba talkas diena

Makten laba talkas diena

23. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir sākusies,kārtējā jauna,saulaina diena.Un aiz muguras palikusi,tik pat ražīga un darbīga diena.Tā ir "Vislatvijas Talkas diena 2012".

Mēs jau iepriekš ar ģimenīti bijām nolēmuši,un izvēlējušies vietu talkošanai.Mūsu izvēle bija Mārupītes apkārtnes sakopšana,un pašas upītes sapucēšanu.

Pamodāmies,un jau likās,ka viss izdosies,jo aiz loga spoži spīdēja saulīte.Salecām automašīnā,norunājām pieaicināt vēl pāris ģimenes locekļus,un steidzām uz norunāto vietu.

Cilvēki lēnām,no malu malām līda uz starta vietu.

Visi tik draudzīgi un saliedēti,sarunājas.Pat vides ministrs Vējoņa kungs,raiti iesaistās sarunās ar talciniekiem. Bet pie kadru uzņemšanas ķēries pats Ingmārs Līdaka. Talkošanas vietas bija sadalītas pa punktiem,un katram punktam bija savs komandas kapteini.Tā kā mēs tieši gribējām tīrīt upi,bijām sagatavojušies ar gumijas zābakiem. Pieteicāmies pie šķēpmetēja Voldemāra Lūša komandas. Nu,ko varam doties uz tīrīšanas sākumposmu. Teikšu,ka atkritumi šeit paliek ar vien mazāk,iespējams cilvēki kārtīgāki.

Vācam papīrus,šīferu atlūzas,plastmasa gabalus,stiklus,un automāšīnas riepas. Es pati šķērsojusi upi otrā krastā,bet man pa lielu nepatiku satiekos ar žurku(no kurām man ir milzonīgi bail),nu ko zinādama,ka dēlam nav bail,viņu tik tas priecēs paskatīties uz šādiem radījumiem,pie tam daudz zirnekļu,kā īstam dabas pētniekam patiks.

Nu,tad kā Lielais Kristaps,kas cēlam pasažierus pāri Daugavai,tad es tāpat dēlu pār upei.

Emīls ar ķeksi saķeksēja no ūdens,tukšās konservu bundžas,stikla pudeles,un darbs šeit beidzās,bet neiztikām bez starpgadījuma.Celdama,atpakaļ,iegrimām dziļāk,tāka es līdz ceļiem slapja,bet ar to jau talka nebeidzās,atceroties bērnu dienas,kad zābaki piesmelti un žļurkst,un mājās negribas iet.Ar smaidu turpinu iesāktos darbus.

Atradām arī jaukus dabas brīnumus.

Mēs ar vīru piedalījāmies misijā ar nosaukumu" Tīru maisu iegūšana",lai satiktos upītes vidū,bija biškucīti jāpavingro,un jāpatēlo mērkaķēnus,lai maiss nonāktu noteiktā punktā.

Mazā čiepa,mums talkoja pa ratiem,šad tad tik izlīda,lai kādu gruzi paceltu,vai arī puķīti apskatītos.

Mums tētis bija īsts spēka vīrs,jo tas veica,milzonīgi smagus darbus,no upes ķeksēja laukā,pieskalotās riepas.

Tad ,kad darbi,bija pabeigti mūs gadīja gardas zupas,pupiņu zupas un tomātu zupas.Svaiga garda Fazer maizīte,bez E-vielām.Tiešām garda.Protams neizpalika Drustu sagādātās bulciņas,pīrādziņi. LMT gaisa balons,priecēja mazos talkotājus,raidījums "Zebra" stāstīja,un varējām paši izbaudīt,kā rīkoties,ja nokļūsti avārijā,un mašīna nokritusi uz jumta,kā pareizi izkļūt laukā.Bērni varēja,pagatavot arī putnu būrīšus,ko pienaglot pie kokiem.

Un protams,neizpalika mūsu ģimenes sirdslieta velosacensības,gar Mārupīti.Bijām gods,godam notalkojuši,tad nu varējām arī pedāļus pamīt.

Uz startu stājās Emīls,un baigais malacis nobrauca pa 2 vietu.

Un godalgošana..

Es arī izvingrināju kājas,pēc staigāšanas un brišanas ...Tik es paliku trešā vietā,bet par to nepārdzīvoju,jo galvenais,ka labi darbi padarīta.

Kārtējās brīvdienas,ko esam pavadījuši ar ģimeni kopā ir svēta lieta.Un ja vēl,kaut ko lietderīgu izdarījām,sakopām musarus,lai mums apkārtne tīrāka,un bērniem jaukāka pastaiga ar omi gar upīti,būtu drošāka.

Ceru,ka arī Jūms bija tik,pat ražīga diena!

Brīvdienu blogu konkurss: uz talku prom!

www.madeinbaltics.lv