Maikliņš 6 vecvecāku luteklītis

15. May 2011, 13:27 taschinka taschinka

Manam dēliņam ir divas vecās mammas un divi vecie tēvi,un vēl divas vecvecmammas.Vīra vecāki ir rīdzinieki,bet mani, varētu teikt, laucinieki,tādēļ arī uzskati par bērna audzināšanu atšķiras.

 

Pilsētnieki mazāk ko ļauj,bet laucinieki gandrīz visu atļauj.Tas tādēļ,ka pilsētā tomēr ir jābūt uzmanīgākiem,piesardzīgākiem,bet laukos var ļaut vaļu.

 

Parasti,kad laucinieki satiekas ar pilsētniekiem,tad strīdas, kā pareizāk audzināt mazdēliņu,bet tas tādēļ,ka visi viņu mīl un grib tikai to labāko.Mēs ar vīru domājam,ka abas puses mazliet pārspīlē,tādēļ darām tā, kā uzskatām par pareizu,jo mēs tomēr esam vecāki.Vecvecāku padomus ņemam vērā,jo dažreiz dzīves pieredze ir laba gudrība.

 

Mūsu dēliņš bija plānots un ļoti gaidīts no visu radu puses,bet it īpaši no vīra vecāku puses,jo tas ir pirmais mazdēliņš.Maniem vecākiem jau bija viens mazdēls,bet tas netraucēja ar lielu prieku gaidīt vēl vienu,lai vērtu vēl vienas durvis uz sirdi vēl vienam luteklītim.

 

Dēlam patīk visi vecvecāki,jo tie ir tik dažādi un interesanti.Vismīļākais tomēr ir mans tetis,tas tādēļ,ka dzīvo netālu un bieži nāca ciemos jau no pirmajām dzīves dienām.Ar mums kopā dzīvo vīra vecamamma,dēla vecvecmamma,ko viņš sauc par babku,viņa ir visvecākā no visiem radiem- 83 gadi.

 

Tad ir vīra vecāki-pilsētnieki,kas parasti lutina ar dārgām dāvanām.Baba Gaļa 53 gadi un ģeds Toļa 56 gadi.Ar babu Gaļu Maikliņš svinēs apaļas jubilejas. Kad babai būs 55,tad Maiklam 5 gadiņi.Un Maikliņš piedzima, varētu teikt, kā dāvana babai Gaļai 50-tajā dzimšanas dienā.Maikliņš dzima 27.09,bet 26.09 babai bija jubileja.

Ar Rīgas ģedu Toļu Maikliņam nav tik siltas attiecības,jo reti bija tikušies.Viņi abi cenšas sadraudzēties,un labāk iepazīt viens otru,panākt nokavētos mirkļus.

 

Maikliņam ļoti patīk kaķīši un ģedam ir mājās viens mincītis,tā viņi draudzējas.

Visvairak redzēti ir laucinieki,jo dzīvo 20km attālumā.Mana mamma un Maikliņa baba Benita,kurai šogad palika 45.

Mūsu visu Omīte Elga,Maikla vecvecmamma 72 gadus jauna.Pie viņas mēs parasti ierodamies svinēt svētkus vai tāpat vien piknikā.

Baba Elga un baba Benita dzīvo ļoti skaistā vietā Tērvetē.

Vēl atlicis Maikla visiemīļotākais vecvecāks,ģeds Vasja.Viņš šogad svinēs 52 dzimšanas dienu.

Vecvecāku ir daudz un padomu arī,dažreiz varbūt pat parāk daudz! Bet visi jau grib tikai to labāko.

 

 

1

taschinka taschinka 27. Jul 2010, 15:14

Tas gan! 😀

taschinka taschinka 27. Jul 2010, 12:43

Mums baba un geds tadel,ka ir gan krieviski,gan latviski.

taschinka taschinka 27. Jul 2010, 12:16

olchen
kada zina jocigi?tas,ka vards baba 😉
vina jau baba ir 38 gadiem 😀 jo masas puika tad piedzima.
mes esam pieradusi ta saukt,bet citiem varbut skiet jocigi.tie vardi ir tik dazadi ka sauc vecvecakus.Oma,omite,baba,memme,babite,tadus es esmu dzirdejusi.

taschinka taschinka 27. Jul 2010, 11:33

Ar lauciniekiem biezi,bet ar pilsetniekiem retak tiekamies.😉

27. Jul 2010, 11:23

Prieks, ka mazajam tik daudz radiņu un ka bieži tiekaties!🌷

taschinka taschinka 27. Jul 2010, 10:59

Paldies! 😀