Lasi interviju ar, iespējams, Tavu potenciālo auklīti Ievu Suskeviču!

Lasi interviju ar, iespējams, Tavu potenciālo auklīti Ievu Suskeviču!

20. Mar 2010, 15:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinot Māmiņu Kluba uzsākto projektu, aicinām caur Māmiņu Klubu pieteikties auklītes, kuras meklē darbu un vēlas par sevi pastāstīt arī citiem!

 

{pic:1}

Pastāsti par sevi!

 

Māmiņu Klubā izlasīju par iespēju, ko Jūs piedāvājat cilvēkiem, kas vēlas auklēt mazulīšus. Es vēlētos to izmantot, jo pašreiz lūkojos pēc kāda auklējamā.

Mani sauc Ieva. Man ir 30 gadi. Pašlaik mājās auklēju savu pirmdzimto- dēlēnu Raivi. Viņam pašreiz ir gads un divi mēneši. Bērni aug ļoti, ļoti strauji, tāpēc vēl negribas atgriezties darbā.


Mans puika ir aktīvs un viņam ļoti patīk bērnu sabiedrība. Manas mīlestības noteikti pietiks vēl vienam mazulītim. Abi mazuļi kopā rotaļājoties varēs  daudz straujāk  attīstīties fiziski, iegūt jaunas prasmes un iemaņas.


Esmu aktīva māmiņa abi kopā lasām, zīmējam, spēlējamies smilšu kastē, laistām puķes, slaukām putekļus un darām daudz citu aktivitāšu telpās un ārā. Man patīk gatavot ēst un citi saka, ka esot garšīgi.


Dzīvoju es Salaspilī. Mums ir plašs dzīvoklis, kurā bērnam ir pašam sava istaba. Mums ir ceļojumu gultiņa, kuru var izmantot otra mazuļa pusdienas miedziņam. Labrāt pieskatīšu mazulīti arī pie viņa mājās. Tas var būt arī Rīgā, piemēram, Mežciems, Purviems, Pļavnieki, Teika vai arī otrs virziens- Ogre, Ikšķile.


Kā Tu izklaidētu bērnus?

Bērni nav jāizklaidē. Bērnu audzināšāna nav izrāde, kur vecāki vai auklīte ir aktieri, bet mazulis skatītājs. Bērniem ir jāļauj darboties un ar viņiem jādarbojas gan rotaļājoties, gan veicot ikdienas darbiņus.


Kāda ir Tava filozofija par bērna disciplīnu?

Disciplīna ir skaļš vārds. Ne tuvu visi pieaugušie ir spējīgi ievērot disciplīnu. Es vairāk pārstāvu pozīciju, ka bērnam ir vajadzīgs dienas režīms, lai viņš pats justos stabili. Disciplīnu mēs pieaugušie vēlamies ieviest, lai vieglāk būtu mums. Es neatbalstu arī visatļautību, tomēr bērnam ir jāizzina pasaule. Tā ir tik liela, tik brīnumjauka. Ja nevēlos, lai kaut ko nevēlamu dara bērns, tad nedaru to arī pati. Cenšos, lai mani vārdi saskan ar maniem darbiem.


Vai Tev pašai ir bērni? Vai Tev ir jaunāki radinieki, kurus esi pieskatījusi?

Jā, man ir gadu un divus mēnešus vecs dēliņš. Esmu nedaudz pieskatījusi paziņu bērnus, bet tas jau ir kādu laiciņu atpakaļ.


Kāpēc Tu dari šo darbu?

Aukles darbiņu gribu apvienot ar sava mazulīša pieskatīšanu. Bērni aug tik ātri un mazie brīnumiņi pārvēršas lielos brīnumos. Domāju, ka iegūs gan auklējamais, gan mans bērns, jo kompānijā ir jautrāk un interesantāk. Mīlestības pietiks visiem, kā arī rūpes un atbildības sajūtas.


Vai Tu kādreiz esi bijusi ekstremālā situācijā, pieskatot bērnus? Vai Tu savā dzīvēs esi nonākusi ekstremālā situācijā? Kādā? Kā Tu esi ar to tikusi galā?

Nē, neesmu. Es vispār ļoti maz situāciju uzskatu par ekstremālām.


Kāds ir Tavs viedoklis pret smēķēšanu un alkoholu?

Es nesmēķēju. Pret smēķēsanu izturos liberāli, jo katrs ar savu veselību dara to, ko vēlas, bet līdz brīdim, kad tas neapdraud manu veselību. Vienā gan esmu ļoti strikta un neiecietīga- mazs bērns un smēķēšana viņam blakus nav savienojami. Pret alkoholu ir līdzīga attieksme, lietoju nedaudz svētkos vai īpašos gadījumos.


Apraksti problēmu, kāda Tev ir bijusi Tavā dzīvē, kad kāds cits Tev ir sniedzis nozīmīgu palīdzību!

Man laikam ir paveicies, jo līdz šim nav bijušas problēmas ar kurām netiktu galā pati vai ar ģimenes atbalstu.


Kas ir Tavs labākais draugs un kā Tu aprakstītu jūsu draudzību?

Mans labākais draugs ir mana ģimene. Ar to es dalos gan priekos, gan bēdās. Jautrus brīžus ikdienā ienes arī četrkājainie draugi kaķis Marco un suns Leo.


Apraksti jaukāko mazuli, kādu esi pieskatījusi!

Esmu pieskatījusi dvīņus- puiku un meiteni. Tas ir ārkārtīgi interesanti un reizē sarežģīti, jo katrs skrien uz savu pusi un kā likums parasti dara pretējas lietas. Tomēr viņi lieliski mācēja arī saskaņot savas darbības, lai panāktu savu, ja bija ko iecerējuši.



Kā Tu rīkotos situācijā, kad Tavs pieskatāmais bērns nonāktu bīstamā situācijā?

Bīstamas situācijas var būt dažādas un rīcība tajās arī. Jebkurā situācijā rīkojos vispirms racionāli (zvanu ātrai palīdzībi, policijai, griežos pēc palīdzības pie kaimiņiem, apkārtējiem cilvēkiem). Kad briesmas ir novērstas vai esmu darījusi visu, kas atkarīgs no manis, tad ļauju vaļu emocijām.


Kā Tu tiec galā ar strīdiem starp māsām un brāļiem?

Man pašai ir jaunāka māsa. Strīdi ir neizbēgama parādība. Neko ļaunu tie nav nodarījuši, jo attīstījuši veselīgu konkurenci un pārliecību, ka uz pasaules ir vismaz viens cilvēks uz, kuru var paļauties jebkurā situācijā. Galvenais, lai strīdi nekļūst vardarbīgi, lai katram ir iespēja izteikt savu viedokli.



Kā Tu tiec galā ar dusmu lēkmēm? Vai Tu esi savaldīga?Kā Tu rīkojies, ja Tu kļūsti dusmīga uz bērnu?

Man nav raksturīgas ātras dusmas. Uz bērniem vispār nav jēgas dusmoties, jo lielākoties  viņi blēņas nedara tīšām, it īpaši mazulīši. Viņiem vienkārši sanāk. Ja nu tomēr mani, kas sadusmo- dziļi ieelpoju, saprotu, ka mīlu savu palaidni un dzīvojam tālāk.

Kā Tu reaģētu, ja bērns Tev sistu vai kostu?

Mans dēlēns pašlaik ir maza "kodīte"  un dusmu brīžos mēdz arī sist. Cenšos stāstīt, ka mammai sāp, ja kož vai sit. Visbiežāk manā dēlēnā tas izrais smieklus un viņš cenšas to atkārtot, tad es pieturu rociņu un samīļoju ar to savu vaigu vai cenšos novērst domas viņu sakutinot. Sišana un košana ir agresija, kas arī ir jūtu izpausme, kura ir jāabgūst, jāsaprot cēloņi un sekas, kā arī apkārtējo reakcija uz to.


Kā Tu rīkotos, ja pieskatāmais bērns lūgtu Tev turēt noslēpumā teikto? Kā Tu reaģētu?

Noslēpums ir un paliek noslēpums. Viss gan ir atkarīgs no bērna vecuma un noslēpuma rakstura. Ja tas jebkādā veidā ir saistīts ar bērna drošību un veselību, tad noslēpumi ir beigušies. Lai nezaudētu bērna uzticību, būtu jāpanāk kompromiss veidā, kā tas tiek paziņots vecākiem, lai vislabāk varētu palīdzēt bērnam.


Vai Tu vēlētos pieskatīt meitenīti vai puisīti? Kāpēc?

Neko jaunu nepateikšu- dzimumam nav nozīmes, jo bērns paliek bērns. Visi mīļi un katram savs stiķis un niķis. Galvenais, lai es patīku mazulītim un viņš vēlas mani par savu auklīti.

 

Sazinies ar Ievu pa mob.t. 9274457 vai rakstot uz e-pastu ieva.suskevica@gmail.com!

rita123 rita123 28. Aug 2009, 09:15


Ja man vajadzētu auklīti,izvēlētos Ievu😀

28. Aug 2009, 09:38

Lai izdodas atrast jauku auklējamo!

rita123 rita123 28. Aug 2009, 09:15


Ja man vajadzētu auklīti,izvēlētos Ievu😀