Klāt Olimpiskās spēles: idejas jautrai bērnu ballītei sportiskā garā

Klāt Olimpiskās spēles: idejas jautrai bērnu ballītei sportiskā garā

27. Jul 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par godu Olimpiskajām spēlēm Londonā, aicinām arī pašiem iesaistīties jautrās ballītēs! Māmiņu Klubs sagatavojis divas jautras idejas spēlēm!

Pagatavojiet olimpiskos riņķus, paņemot talkā papīra šķīvjus, nokrāsojot un pēc tam izgriežot tiem vidusdaļu. Vai nav lieliski?

Ping-pong spēle ar tenisa bumbiņām

Vajadzēs:

Tenisa bumbiņas

Plastmasas glāzītes

Ūdeni

flomāsterus

Piepildi plastmasas glāzīti ar ūdeni līdz pusei un sagatavo vairākas šādas glāzītes. Izdomā, kāda punktu vērtība ir katrai glāzītei (tuvāk bērniem ir mazāka vērtība, tālākajās- lielāka) un novieto tās uz galda vai citas līdzenas virsmas.

Kad viss sagatavots, ņem tenisa bumbiņas, no kurām dažas var nokrāsot citā krāsā, lai dažādotu punktu skaitīšanu, piemēram, par zaļajām bumbiņām tiek piešķirti punkti dubultā vērtībā, bet ar zilas krāsas bumbiņām- trīskāršā vērtībā. Katram spēlētājam ir 30 sekundes, lai mestyu bumbiņas glāzītēs un uzvarēs tas, kurš savāks vairāk punktu.

Jautrās dejas ar bumbām

Vajadzēs:

Neliela izmēra kartona kasti

Šķēres

Tenisa bumbiņas

Paņem taisnstūra kasti, izgriez sānu daļās caurumus un izvērt cauri jostu, lai pēcāk piestiprinātu to ap vidukli. Tad jāņem šķēres,lai izgrieztu caurumu kastes augšējā daļā, lai var ielikt bumbiņas. Kad viss ir sagatavots un bumbiņas kastē ieliktas, kasti uzliek ap vidukli tā, lai kaste atrastos mugurpusē. Katram spēlētājam ir 30 sekundes, lai mēģinātu izkratīt pēc iespējas vairāk bumbu laukā.

 

Un kad spēles izspēlētas, veiciet apbalvošanas ceremoniju,bet pirms tam pagatavojiet medaļas!

Mūsu ideja ir pagatavot medaļas no papīra šķīvjiem- nokrāsot tos ar metālisku krāsu, ar citu krāsu uzrakstīt iegūtās vietas numuru un kad viss ir nožuvis, iešūt aukliņu,lai visu var iesiet kaklā. Ja nav laika vai speciāli jāiegādājas papīra šķīvji, noderēs arī konfektes vai cits kārums, kas iesiets aukliņā!

Vai skatīsies Olimpisko spēļu tiešraides?

Māmiņu Klubs