Kad oma ir gandrīz kā otra mamma. Praktiskā puse

Kad oma ir gandrīz kā otra mamma. Praktiskā puse

29. Jul 2010, 01:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja oma ir gandrīz kā otrā mamma, kas pavada lielāko dienas daļu ar bērniņu, jāvienojas arī par praktiskām lietām. Kādām? Lasi rakstu!


Pirmkārt, jau nepieciešama kārtīga laika plānošana un darbu dalīšana, lai arī vecmāmiņai būtu brīvs laiks sev un savām interesēm. Vislabāk, ka laiks, kad vecāki atgriežas no darba, pieder tikai viņiem un bērniem, bet vecmāmiņai tiek dota atpūta.



Nedēļas nogalēs pieskatītājam arī jādod brīvas dienas un vecākiem jāpavada laiks ar bērniem vienatnē, kā arī iespēju robežās jādodas uz veikaliem, sapirkt nepieciešamos pārtikas produktus un citas preces visai nedēļai, lai vecmāmiņai nav ikdienā no veikaliem vēl jānes smagas somas ar pārtiku.


Neaizmirsti arī atlīdzināt omītei par bērna pieskatīšanu ar labiem vārdiem un mazām dāvaniņām vai ziediem! Galu galā – omai nav jākļūst vēlreiz par mammu, tas, ka viņa pieskata savu mazbērnu, nav pats par sevi saprotams, bet gan liela palīdzība un nopietns darbs.



Svarīgi ir vienoties, kādus mājas darbus vecmāmiņa vēl dara, vai arī tikai pieskata bērnu. Arī šajā gadījumā būtiska ir darbu dalīšana, jo ar pilnīgi visu omīte netiks galā, pat ja pieskatāmais mazulis ir tik liels, ka var jau piepalīdzēt mājas darbos.


Neaizmirsti izrunāt arī tik elementāras lietas, kā telefona rēķina apmaksa, ja omītie nākas bieži zvanīt mammai, nodrošinātu ēdināšanu ( lieku reizi atgādini, ka, ja oma pati gatavo bērnam ēst, lai pagatavo arī sev, vai arī, ka pusdienas atrodas, piemēram, ledusskapī, un, ka ēdamā pietiks abiem). Ja paredzēts, ka vecmāmiņa ar mazuli dosies uz rotaļu laukumu, vai kur citus ārpus mājas, neaizmirsti apmaksāt ceļa izdevumus, kā arī atstāt naudu ieejas biļetēm, maziem našķiem u.t.t. ne tikai, lai sanāktu bērnam, bet arī omei.



Galu galā – bērns no tā, ka viņam ir papildus mīlestības deva no omītes, tikai iegūst! Priecāsimies, ka mums ir omes, kas vēlās pavadīt laiku mājās ar mazbērniem un meklēsim risinājumus, lai varētu bērna audzināšanā apvienot gan vecos, gan jaunos tikumus!

Kad oma ir gandrīz kā otra mamma. Emocionālā puse

 

1