Kā bērnam palīdzēt pārvarēt bailes no zobārsta?

Kā bērnam palīdzēt pārvarēt bailes no zobārsta?

05. Apr 2012, 17:48 veesma veesma

Šoreiz gribu parunāt par kādu man ļoti svarīgu lietu, proti par to, kā pierunāt bērnu iet labot zobus.


Manai vecākajai meitai ir jālabo zobi, bet viņai ir ļoti bailes no sāpēm un zobārsta. Sešu gadu vecumā viņai bija caurs zobiņš, kurš sāka sāpēt un mēs gājām viņu labot. Tā kā mūsu zobārste pie kuras vedu meitu uz pārbaudēm tajā brīdī nevarēja pieņemt, gājām pie cita. Zoba labošana bērnam devu traumu uz visu mūžu.   Laboja zobu bērnam pirmo reizi, bērns raudāja. lai daktere varētu zobu labot palīgā atnāca divas māsiņas, kas bērnu turēja kamēr daktere laboja. Tas bija drausmīgi, nekādas parunāšanas ar bērnu, sagrāba un laboja. No tā laika es savu bērnu pie zobārsta nevaru dabūt. Esam bijuši pie higiēnista, esam gājuši pie savas dakteres pārbaudīt zobus, bet labot meita neļauj. Tā nu mums ieteica labot zobus narkozē, ko es tomēr negribētu, jo narkoze es domāju nav laba, lai gan ārsti apgalvo, ka tas neesot nekas kaitīgs.

 

Nezinu, ko man darīt? Patreiz jau esam pieteikušās uz zobu labošanu narkozē, bet tur jāgaida lielas rindas, un kā jau teicu, negribas to narkozi. Meita ir piekritusi labot narkozē.

Ko Jūs māmiņas varētu man ieteikt?

Vai kādai ir bērnam laboti zobi vispārējā narkozē? Kā bērns jutās pēc tam?

taschinka taschinka 09. Jun 2011, 16:18

Tādēļ ir ļoti svarīgi,lai bērna pirmā reize būtu patīkama,nevis,ka piespiež ar varu.Mēs pie zobārsta gājām tik pārbaudīties,pirms uzsākām bērnu dārzu,tas bija 2,10 gadi.Sākumā šķita,ka laba zobārste,bet beigās nožēloju,ka vedu pie viņas.
Viņa ar necentās neko ar dēlu sarunāt,bet gan biedēja,ka atnāks dusmīgs onkulis utt.es biju šokā,ka tā var runāt ārsts ar bērnu.Tagad es zinu,kur vedīšu dēlu,kur aprunājās un izturas kā nākas.
ārsti ir lieta,ko jācenšas sarunāt ar bēŗnu,lai nav tā,ka pēc tam bail uz visu mūžu.Nedrīkst biedēt.