Jūrmalā atklās rekonstruēto bērnudārzu "Katrīna"

Jūrmalā atklās rekonstruēto bērnudārzu "Katrīna"

24. Mar 2011, 11:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien plkst.14 Jūrmalā atklās pirmsskolas izglītības iestādes "Katrīna" rekonstruēto ēku un labiekārtoto teritoriju, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domē.

 

Pēc Jūrmalas pilsētas domes pasūtījuma pirmskolas iestādes "Katrīna" renovācijas un rekonstrukcijas darbus veikusi pilnsabiedrība "CB un LX grupa". Līgums ar būvniekiem noslēgts 2009.gada 24.februārī, paredzot, ka gada laikā dzīvojamā māja tiks pārveidota par mūsdienīgu pirmsskolas iestādi.

 

Jaunajā bērnudārzā piecās grupiņās varēs uzturēties ap 100 bērnu. Jūrmalā tas būs pirmais bērnudārzs, kurā iekārtots arī peldbaseins. Ēkā izveidota videi draudzīga un ekonomiska apkures sistēma, kas darbojas, izmantojot zemes siltumu; tādējādi ar elektrību papildus to nepieciešams piekurināt tikai ļoti aukstā laikā. Teritorijas labiekārtošanā izbūvēti bērnu rotaļu laukumi un ierīkotas nojumes.

 

Bērnudārza "Katrīna" renovācija un rekonstrukcija izmaksājusi aptuveni 1,54 miljonus latu, no kuriem gandrīz divas trešdaļas - 970 589 latu - saņemti no Eiropas Savienības, 34 256 latu ir valsts budžeta dotācijas, bet atlikušo finansējuma daļu veido Jūrmalas pašvaldības ieguldījums.

 

LETA