Izvēlies bioloģiski tīru ēdienu!

Izvēlies bioloģiski tīru ēdienu!

17. Oct 2011, 12:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējā laikā mēs diezgan bieži dzirdam lozungu: "Mēs esam par zaļu dzīvesveidu!","Ēdiet ekoproduktus!", "Pērciet bioloģiski tīru ēdienu!".

 

Mums ar Sofiju izdevās izmēģināt īstus ekoproduktus. IDilles produkcija iepriecināja mūs ar trīs lielām burciņām ar dažādiem biezeņiem!

 

 

Mēs testējām trīs burciņas:

- ķirbis ar smiltsērkšķiem;

- ķirbis ar smiltsērķiem un cukuru;

- ķirbis ar dzērvenēm.

 

Neskatoties uz to, ka mans bērns jau ir nobaudījis ķirbi dažādos veidos, es to neēdu. Kāpēc? Nezinu. Ja runā par ķirbja garšu, tad nevaru to pat aprakstīt.

 

Iegūstot dāvanā trīs burciņas ar šo gardo biezeni ar domāju: "Vai Sofija ēdīs?", "Hmmm, kas tajā ir tik ekoloģisks?".

 

 

Izlasot etiķeti, izrādījās, ka biezeņos ir naturālas sastāvdaļas: ķirbis, dzērvenes un cukurs. Turklāt ir norādīts arī procentuāls katras sastāvdaļas lielums. Tā kā arī glabāšanas termiņš nav garš, tas vēlreiz apliecina, ka produkti ir dabiski.

 

Nu ko jāķeras pie degustācijas!

 

Baidījos, ka Sofija atteiksies no ķirbja biezeņa ar smiltsērkšķu garšu. Līdz ar to pirmo burciņu paņēmām ar cukuru. Izmēģināju pati. Mmmmmm. garša dīvaina, bet neparasti garda..

 

 

 

Devu izmēģināt bērnam. Sofija paņēma karoti no manām rokām un pati sāka ēst biezeni no burciņas! Mmmm, gardums!

 

 

 

Tā kā tās bija vakariņas un jāēd kaut kas sātīgāks, izlēmu biezeni pievienot pie putras. Garša ir fantastiska un pats galvenais- tika izēsts viss šķīvis tukšs!

 

Prieks bija ne tikai par tukšo šķīvi, bet arī par to, ka vakariņās bija ekoloģiski tīrs produkts bez konservantiem, krāsvielām un citiem piemaisījumiem.

 

Ķirbis ar dzērvenēm arī aizgāja uz Urrā, bet ķirbis ar smiltsērkšķiem un bez cukura, kā jau domāju, bērnam pie sirds negāja. Saldumi, protams, gardāki, ko padarīsi!

 

Ksenija

Sveicinātas, dārgās māmiņas un jūsu mazuļi!

 

Vienmēr ir patīkami, ka tiec novērtēts. Prieks bija lasīt Ksenijas komentārus un redzēt cik gardi manu biezeni ēdis viņas mazulis:)

 

Turpmāk īsi pastāstīšu par saviem produktiem.

Ķirbi audzēju pats vecāku zemnieku saimniecībā „Lejasvagaļi”, kas atrodas Igaunijas pierobežā, Rūjienas novadā. Katrs ķirbis tiek rūpīgi kopts un rušināts. Ķīmiju nelietojam, jo paši nevēlamies tādu ķirbi lietot uzturā. z/s „Lejasvagaļi” katru gadu oktobrī piedalās izstādē „Ķirbis jūsu veselībai”, kas norisinās Rīgā Dabas muzejā. Tāpat saimniecība ir tūristu apskatei atvērta katru gadu augusta un septembra mēnešos, kad iespējams apskatīt un iegādāties aptuveni  40 šķirnes ķirbjus.

 

Smiltsērkšķi un dzērvenes iegādājos no netālu esoša ogu audzētāja. Zinu, ka viņa smiltsērkšķa ogas nopērkamas vairākos Rīgas ekoveikalos, tātad ar ķīmiju viņi arī nedraudzējās.

Produkti – sulas un biezeņi ir naturāli. Tas nozīmē, ja tas ir ķirbju smiltsērkšķu biezenis, tad sastāvā bez pieminētām ogām nekā cita nav.  Kā izņēmums ir cukurs, kurš tiek pievienots pēc iespējas mazāk, garšai. Jo smiltsērkšķis ir skābens, un kā mēs zinām, bērni skābas lietas nemīl:) Biezsulas netiek šķaidītas ar ūdeni, ķirbim pašam ir pietiekošā daudzumā savas sulas.

 

Produkts ir dzīvs. Tas netiek apstrādāts 100 grādos. Ražošanas procesā tas tiek pasterizēts 70 – 80 grādos. Par produkta dzīvumu liecina tas, ka atvērtā veidā ledusskapī  tas vairāk par nedēļu neglabāsies.

 

Mani produkti ir nopērkami lielākajos Rīgas tirgos, kā arī dažos ekoveikaliņos. Īpaša sadarbība man ir izveidojusies ar puišiem no Mildas tirdziņa - veikali „Dārzaugu idille”.

 

Mans moto: dzīvi produkti, dzīviem cilvēkiem.

 

Patiesā cieņā,

SIA „Valmiera organize”,

Rūjienas novads, Jeru pag., „Lejasvagaļi”

vadītājs Artis Lielbārdis

 

 

1

Dārzaugu veikaliņš iDille atrodas

Rīgā E.Birznieka upīša ielā 2

tālr. 67242277