INTERVIJA: Laurai Blaubukai puncī pirmais bērniņš

INTERVIJA: Laurai Blaubukai puncī pirmais bērniņš

21. Feb 2012, 22:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laurai Blaubukai (ex Kosītei) šopavasar daudz kas notiek pirmo reizi: viņa gaida piedzimstam savu pirmo bērniņu, viņa bauda lēnīgu un mierīgu ikdienu, jo aktivitātes uz kādu laiku jāaizmirst, un sava iemīļotā Power Plate trenažiera vietā aizraujas ar garām jo garām pastaigām svaigā gaisā. „Grūtniecības laikā man sevi vairāk jāpieskata,“ sarunas laikā portālam www.sieviesuklubs.lvatklāj Laura.

 

 

 

 

Ar kādām domām tev iesācies šis pavasaris?

Ar ļoti, ļoti gaišām, jo jau jūnija sākumā ir gaidāms foršs notikums. Mūsu ģimenē piedzims pirmais bērniņš (Laura pirms gada aprīlī apprecējās ar uzņēmēju, modeļu aģentūras vadītāju „2bModels“ Agri Blaubuku – aut. piez.). Pats grūtniecības sākums gan bija grūtāks, jo man bija vairākas grūtniecei raksturīgās pazīmes – slikta dūša, enerģijas zudums... Tagad gan pašsajūta ir daudz mundrāka. Kopš sākās labais laiks, daudz staigāju pa parkiem, skatos, kā plaukst kokiem lapas.

 

Kā mainījušies tavi ikdienas paradumi, līdz ar bērniņa gaidīšanu?

Agrāk daudz mazāk laika pavadīju svaigā gaisā. Tagad to daru katru dienu. Kā citas grūtnieces neeju uz ūdens aerobikām, jo man ārste īsti neļauj. Staigāšana ir vienīgais no aktivitātēm, ko varu darīt. Tad to arī daru.

 

Tev jau ir izveidojies kāds iecienītākais pastaigu maršruts?

Rīgas centrā tie ir visi parki. Dienā izstaigāju parku pie Kongresa nama, Vērmanes dārzu, Bastejkalnu, Esplanādi. Paši dzīvojam ārpus Rīgas, un mājai mums līdzās ir mežs. Tur māmiņas jau tagad staigā pa taku ar ratiem. Skatos uz viņām un jau redzu, kā drīz arī es pa šīm pašām takām staigāšos ar ratiem.

 

Agrāk, pirms uzzināju, ka esmu stāvoklī, visas savas kustības rēķināju patērētajās kalorijās. Zināju, tik pa dienu esmu apēdusi, tādēļ tik man dienas laikā arī jāpatērē enerģija. Šobrīd no šī ieraduma nespēju atrast. Kaut arī esmu stāvoklī, tāpat domāju, cik daudz man jāstaigā, lai būtu formā. Cik nu tas vispār iespējams grūtniecības laikā.

 

Nebaidies, ka pēc grūtniecības būs grūti atgriezties savās formās?

Sev esmu pateikusi, ka ar mani viss būs kārtībā. Esmu mazliet saslimusi ar sportošanu (pozitīvā ziņā), tādēļ nebaidos, ka man būs grūti atgriezties iepriekšējā izskatā. Ja vingrošu, tad viss notiks. Šobrīd ļoti sekoju līdzi tam, ko ēdu.

 

Kā tu veido savu ēdienkarti? Ir ēdieni, kas ļoti, ļoti kārojas?

Grūtniecības sākumā man bija sāļie periodi. Saldumus nemaz ieēst nespēju. Bet šobrīd piedomāju pie tā, lai mana ēdienkarte ir veselīga. Ēdu daudz salātu, zaļumu, augļu. Graužu daudz ābolu, jo šobrīd tie ir gandrīz vienīgie augļi, kas veikalos normāli ir pieejami. Ja saēdos daudz maizes, tad ir sajūta, ka tas gan nav nācis labumā ne man, ne manam bērniņam.

 

 

Kā šobrīd rūpējies par savu skaistumu?

Kopš paša grūtniecības sākuma izmantoju pretstriju krēmus. Gribu ieiet vannā, bet to ārsts neļauj. Gribas aiziet uz masāžu, bet varu veikt tikai plecu masāžu, jo nevaru apgulties uz vēdera. Gribu aiziet uz SPA, bet to atkal nevaru. Man šobrīd ir diezgan daudz ierobežojumu. Nekas jau īpaši daudz neatliek, kā manikīrs, ķermeņa krēmi, frizieris, interesants un skaists apģērbs. Vēl man ļoti, ļoti gribas aizlidot kādā ceļojumā, bet arī to šobrīd nevaru. Ārsti grūtniecības dēļ neatļauj.

 

Atceries to brīdi, kad uzzināji, ka gaidi bērniņu?

Jā, mēs ar vīru bijām Romā. Tur taisīju grūtniecības testu un īsti nevarēja saprast, vai ir tās divas strīpiņas vai nav. Atbraucu uz Latviju, taisīju asins analīzes.

 

Un kā tu tobrīd juties?

Biju ļoti, ļoti priecīga, jo bērniņš mūsu ģimenē bija plānots. Loģisks turpinājums pēc kāzām. Kāzu gada jubileju ar vīru svinēsim 24. aprīlī, bet bērniņš plānojis dzimt jūnijā.

 

Tev šobrīd jau mainījušās arī sievišķīgās vērtības?

Šobrīd man vissvarīgākais ir viss, kas saistīts ar bērniņu. Ja pirms tam lasīju sieviešu žurnālus un staigāju pa veikaliem, lai iegādātos kaut ko no jaunajām kolekcijām, tad tagad lasu tikai jaunajām māmiņām paredzētos medijus (jā, arī portālu Māmiņu Klubs) un veikalos visu pērku tikai mazajam bērniņam.

 

Esam ievērojušas, ka kopā ar vīru nāc arī uz Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursiem. Kā tu par tiem uzzināji?

Svētdienās skatos TV raidījumu „Māmiņu Klubs“. Lasu arī mājas lapu un tur pamanīju, ka piedāvājat kursus jaunajām māmiņām un tētiem. Man patīk tas, ka kursiem ir ļoti pieejams laiks, tie notiek bieži, tādēļ ar vīru varam izvēlēties, kurā dienā tieši nākt. Arī kursu atrašanās vieta ir ļoti laba – līdzās mūsu darba ofisam. Negribēju iet uz kursiem, kuri notiek slimnīcā, jo tur man nepatīk vide. Bet Māmiņu Klubā viss ir tik mājīgi un patīkami. Labus vārdus par semināriem man bija teikuši arī mani draugi. Ļoti patika Diānas Zandes vadītais seminārs. Viņai ir talants. Kā aktieru cilvēks viņa tik emocionāli un interesanti vadīja lekciju!

 

Jūties jau mammas lomai gatava?

Šobrīd ir ļoti satraucošas sajūtas. It kā esmu tik daudz ko sapirkusi, izlasījusi un sagādājusi, bet visu laiku manī ir satraukums. Ja nu tomēr kaut kas nav sagādāts līdz galam?

 

Bērniņam viss jau iekārtots mājās?

Pirms nedēļas nopirkām ratus. Drēbītes arī jau sapirktas ļoti daudz. Bet šūpulīti gan vēl gaidu. Mūsu ģimenē ir šupulītis, kurā pati gulēju. Manam brālim pirms četriem mēnešiem piedzima dēliņš, tādēļ pagaidām šūpulītis ir vēl pie viņa. Kad piedzims mūsu bērniņš, tad to pārvedīsim uz mūsu mājām. Sanāks, ka tajā šūpulī, kurā gulēju es, kad biju maziņa, tagad gulēs arī mans bērniņš.

 

Kā tev šķiet, kāda tu būsi mamma savam mazajam bērniņam?

Man jau liekas, ka būšu diezgan stingra. Neļaušu viņam darīt visu. Bet kā būs patiesībā, to jau tagad nevar zināt. Kad tiešām bērniņš piedzims un paaugsies, varbūt manas domas mainīsies (smaida).

 

Tu jau zini, vai dzims meitenīte vai puisītis?

Ir, ir tas zināms. Bet pagaidām, lai tas paliek mūsu ģimenes noslēpums.

 

Kas ir tas, pēc kā šobrīd visvairāk ilgojies?

Jau divus ar pus gadus nedejoju profesionāli un tas man nepavisam nepietrūkst. Šobrīd visvairāk ilgojos pēc ceļošanas. Nezinu, kā būs pēc bērniņa piedzimšanas, bet ceru, ka varēsim pavisam drīz kaut kur kopā aizceļot.

 

Kas tagad kūrē „Saules salonu“?

Tajā jau vairāk darbojas mana mamma, bet salons pastāv diezgan ilgi un tas darbojas jau pats par sevi. Mums ir ļoti laba komanda.

 

Ir arī plānoti kādi skaistumkopšanas jaunumi šopavasar?

Ik pa laikam parādās kaut kas jauns. Jaunas masāžas, procedūras, jauna kosmētika. Regulāri aicinām meistarus no ārzemēm, lai viņi apmāca mūsējos. Bet tas, ko ieteiktu meitenēm šopavasar izmēģināt – trenažieri Power Plate, jo, ja pats ir apmierināts ar savu figūru, tad visas drēbes lieliski izskatās un arī izskats ir veselīgs. Ja ar savu izskatu cilvēks nav apmierināts, tad lai kādu procedūru arī veiktu, vienalga īsta apmierinājuma sajūta var arī neveidoties.

 

Kas tev pašai ir vajadzīgs, lai tu būtu apmierināta ar savu dzīvi?

Man vajadzīga iekšējā sajūta, ka sev patīku. Galvenais man ir būt apmierinātai ar savu izskatu un sportisko formu. Manikīrs un mati – tās jau ir diezgan pakārtotas lietas.

 

Kā ar vīru kopjat savas attiecības? Kā lutināt viens otru?

Mums visu laiku kopā ir interesanti. Ikdiena ir tik strauja, ka pagaidām nav bijis jādomā, ko darīt, lai mazinātu rutīnu. Mums abiem ļoti svarīgas ir brokastis. Garas, garšīgas, veselīgas un lēnas. Brokastis ir svarīgākā mūsu ēdienreize. Tad garšīgi paēdam un daudz, daudz runājamies. Ne tikai par darbu, bet arī par sevi, par brīvdienām, tagad arī bērniņu. Mūsu darbs nesākas astoņos no rīta, tādēļ paši varam regulēt savu darba laiku un izvēlēties, cikos nākt uz darbu.

 

Kādas dzemdības esat plānojuši? Kopā? Mājdzemdības?

Jā, arī vīrs piedalīsies dzemdībās. Tādēļ jau arī nākam kopā uz kursiem. Bet tās būs tradicionālās. Negribu dzemdēt ne mājās, ne ūdenī. Gribas to darīt tur, kur ir ārsti un laba tehnika. Vēl neesmu izdomājusi, bet šķiet, ka tie būs Stradiņi vai Dzemdību nams. Kur tieši, man vēl ir laiks izdomāt. Tagad vācu atsauksmes, kur labāk dzemdēt un pie kāda ārsta.

 

Pēc bērniņa dzimšanas ātri esi gatavojusies atgriezties darbos?

Pagaidām to neesmu plānojusi. Kad varēšu, tad atkal došos strādāt. Bet jau tagad šķiet, ka pusotru gadu būt tikai mājās nespēšu. Noteikti gribēsis darīt arī citas lietas. Mums ir ļoti atsaucīgas vecmāmiņas, ar viņu palīdzību noteikti viss izdosies.

 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Foto no personīgā arhīva

 

Kādas pārdomas tevī izraisa šī saruna?

mamma27 mamma27 20. Apr 2011, 09:26

Jā, kārtējais raksts ,kurš lieka aizdomāties par otru bēbi. Es jau sapnī redzēju,ka ārsts pasaka ,ka būs meitiņa 😃