Grūtniecība un slimošana

Grūtniecība un slimošana

11. May 2010, 12:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādus profilaktiskus līdzekļus grūtniecības laikā lieto topošā māmiņa Baiba Bautra, lasi viņas blogā.

 

Cenšos sevi ļoti saudzēt. Ģērbjos silti, lai nesaltu. Velku jau cimdiņus un šallīti, jo pati es īstenībā esmu slimīga tieši šajā pelēkajā laikā, kad tik daudz baciļu ir visapkārt.

 

Dzeru, daudz upeņu ievārijumu ar karstu ūdeni un citronu. Pa retam pielieku arī klāt medu. Lai gan medus man ne īpaši, tomēr zinu, ka ir jālieto, lai nostiprinātu imunitāti.

 

Saslimšana

Vienu nedēļas nogali biju apslimusi un visu laiku dzēru karstas tējas un ēdu ķiplokmaizītes. Tikai tā atkal izārstējos un tiku uz kājām. Daudz ēdu arī sīpolus ar tomātiem.

 

Vienu sestdienas rītu piecēlos ar ļoti, ļoti spēcīgām galvassāpēm un es nezināju, ko man darīt:(

 

Cik zinu,grūtniecības laikā zāles es lietot nedrīkstu, bet man bija tik slikti,ka pat palika slikta dūša no galvassāpēm. Es tomēr iedzēru vienu tabletīti Ibumetīnu un likos atpakaļ gultā! Kad vēlāk piecēlos, jutos nedaudz labāk, bet ne ļoti labi. Uz vakara pusi galvassāpes atkal pastiprinājās un pirms gulētiešanas iedzēru vēl vienu tabletīti. Kad piecēlos svētdienas rītā, paldies Dieviņam, galvassāpes mani bija jau pametušas!

 

Tas bija kaut kas šausmīgs! Cerams, ka manam Bēbim tas nenāca par sliktu!? Par to es apjautāšos nākamreiz savai dakterītei par to, kā man nākamreiz rīkoties šādā situācijā!?

Muuna Muuna 04. Oct 2009, 18:15

iesaku pamēģināt topošajām māmiņām pirms tablešu dzeršanas ieiet karstā dušā vismaz uz 10-15 minūtēm. Asinsvadi paplašinās, ķermenis atbrīvojas un visdrīzāk arī galvassāpes būs prom. Man ir palīdzējis neskaitāmas reizes 😀

02. Oct 2009, 16:52

Pēdējā nedēļas nogalē mazliet paslimoju. Biju noķērusi iesnas un ļoti domāju, ko darīt, jo parasti šī saaukstēšanās slimība man norit visai smagā formā un es lietoju stipras zāles, lai iesnas nesaiet deguna blakusdobumā. Tā kā esmu 23. grutniecības nedēļā, tad par zālēm aizmirsu uzreiz.
Visas dienas intensīvi lietoju ingvera tēju ar medu, rīvētas dzērvenes ar medu. Degunu 2 reizes dienā iesmērēju ar ķiploku sulu (traki kož, bet tīra un palīdz!!!) un visu laiku degunu skaloju ar ūdeni. Un, protams, drusku vairāk pagulēju.
3 dienās iesnas cauri un lieliski iztiku bez jebkādām zālēm. Palicis vien aizsmakums, bet gan jau ari tas pazudīs...
Galvenais, labas domas un mazliet pašiedvesmas!

rita123 rita123 02. Oct 2009, 15:38

Veseļojies,domā labas domas un viss būs ok.

02. Oct 2009, 14:05

Kāreiz esmu apslimusi, jau nedēļu cīnos...ar karstām upeņu tējām, medu, citroniem. Pret iesnām degunā smērēju Eviju, palīdz pa nakti elpot, atbrīvo degunu un neļauj ādai izūt un sasprēgāt. Kaklam lietoju tabletes, ar Islandes ķērpi. Un noteikti smērēju lūpas ar higēnisko lūpukrāsu, lai nesasprēgā lūpas, jo nākas citreiz elpot caur muti .
Bet nu jau iet uz labo pusi.

p.s.un regulāri vēdinu istabas.

02. Oct 2009, 13:15

Man dakterīte teica, ka bērniņam lielāku kaitējumi drīzāk nodara tas, ka māmiņa jūtas ļoti slikti un, tfu tfu tfu, ja vēl ir temperatūra-no tās vispār jaizvairās, jo tā varot nodarīt lielāku kaitējumu nekā zāles.
Esmu stāvoklī un nesen biju apaukstējusies, dzēru tējas, bet nelīdzēja, palika arvien sliktāk-aizgāju pie ārsta un man izrakstīja dabīgās, homeopātiskās zāles-jau tajā vakarā jutos daudz labāk un 2 dienu laikā biju gandrīz pilnībā vesela. Protams,sevi jāsaudzē, bet uzskatu, ka tad, ja nelīdz ne tējas, ne ķiploki ir jāpakonsultējas ar terapeitu vai ģimenes ārstu!

02. Oct 2009, 12:58

Mana daktere no zālēm atļāva Paracetamolu,bet tikai tajā gadijumā,ja galva plīsa vai pušu.Kad saaukstējos,tad dzīvoju uz upenēm un dzērvenēm.

02. Oct 2009, 11:32

es kad biju stāvoklī,slimoju veselu mēnesi,un dzēru arī visādas tējas,kuras nelīdzēja...imunitāte bij baigi savārzināta,meitiņa ņēma no manis tik cik varēja😀