Gatavojamies bērnu dārziņam!

Gatavojamies bērnu dārziņam!

07. Jun 2011, 17:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiciens mazuļiem un visām māmiņām! Kā jau solīts, šoreiz es rakstīšu par to, kā mēs gatavojamies dārziņam un kāds bija pirmais dārziņa apmeklējums.


Devāmies uz dārziņu, lai noskaidrotu, kas ir nepieciešams mazajam bērnu dārzniekam un kur tad īsti mazulis darbosies un spēlēsies?

 

Pagaidām pavadām dienas pie Gaujas - ieskatieties bildītēs.

 

 

Apmeklējuma laikā vispirms apskatījām bērnu dārza telpas, ēdamzāli un guļamistabu. Priecēja fakts, ka bērniņiem mazajā grupiņā ir sapirktas jaunas izvelkamās gultiņas un jauna gultas veļa.

 

Visu izskatījuši, devāmies pie vadītājas uzrakstīt iesniegumu par to, kā mēs pirmajā mēnesī ēdīsim. Tā kā mēs dzīvojam 5 minūšu attālumā no dārziņa, tad nolēmu, ka brokastis iedošu mazajai mājās un ēdīsim tikai pusdienas. Pēc 14.00 iešu pakaļ mazajai uz dārziņu, lai vēl pierod pie jaunās kārtības.

 

Šeit uzrakstīšu sarakstiņu tām lietām, kuras vajadzēs dārziņam mums:

  • maiņas apaviņi,
  • šortiņi un T-krekls (sporta stundai),
  • pidžamma,
  • apakšbiksītes (vai autiņbiksītes, ja mazais neiet uz podiņa),
  • lacīši - gumijas, ko uzlikt pie ēdamgalda,
  • mitrās salvetes,
  • lielais vannas dvielis,
  • gumijas zābaki (rudens mēnešiem),
  • 1 rullis virtuves dvielis,
  • zīmuļi,
  • pirkstiņkrāsas (atsevišķi nav jāpērk, vecāki sametīsies un pirks tikai 3 paciņas uz visiem, jo mazie nevar viņas tik ātri izlietot),
  • zābaki un vilnas bikšeles (ziemas mēnešiem).

 

Pagaidām mums viss ir sapirkts!

 

Vēl jautāju, kā tad īsti ir ar tām "saucamajām fonda naudiņām" katru mēnesi? Vadītāja teica, ka viņiem tādu neesot. Tas esot atkarīgs no vecākiem, ja paši gribot, varot samesties pa kādai naudiņai Ziemassvētkiem vai bērnu jubilejām, bet to visu nolemjot vecāku padome.

 

Tā kā vienmēr aktīvi iesaistos šādos pasākumos, tad noteikti pieteikšos vecāku padomei, jo man ir svarīgi, kas tur tiks nolemts.

 

Tātad esam tik tālu tikuši. Tagad gatavojamies 1.septembra pasākumam, meklējam kleitiņu, ko vilksim un jaunas kurpītes, lai būtu skaisti!

 

Kā Jums iet ar gatavošanos dārziņam, vai esat jau visu iegādājušies?

 

Māmiņa Sandra

 

Pastāsti, kā jūsmājās notiek vai notika adaptācija bērnudārzam un laimē rotaļlietu Mr.Bucket no XS rotaļlietām! Iesūti ziņu šeit!


taschinka taschinka 16. Aug 2010, 19:49

Mes pei acu arsta bijam gan 1 gan 2 gadu vecuma,bet gajam ari tagad 2,10 par sliktu nenaks.Biju jau pie gimenes arsta sagatavoti dokumenti,rit iesim uz bernu darzu iepazisimies,apskatisimies un uzzinasim ko japerk,bet uz darzinu tikai no 1 septembra,es ta nolemu,piedavaja jebkuru dienu.

16. Aug 2010, 13:22

Jā, Inese es arī uzskatu, ka neko obligāti nedrīkst uzspiest...!!!

Mēs pie redzes ārsta bijām tūlīt pēc gadiņa un tagad mums ir 2,2 gadiņi....")

16. Aug 2010, 13:03

Paldies Inese - jau apmēram zināju par ārstiem, tik man jautājums tādā ziņā...ka acu ārstu izgājām pēc gada vecuma, varbūt otrreiz neliks iet....un vēl mana draudzene teica, ka zobu ārsts neesot obligāts....

Protams iešu visu jautāt savam ģimenes ārstam...varbūt nebūs lieki jābraukā...jo tad vīram jāņem darbā brīvs, lai mazo vestu uz Cēsīm....☹

16. Aug 2010, 12:06

Cik sapratu, ka virtuves dvielītis domāts, lai ik pa laiciņam rociņas paslaucītu, ja mazie šmulējas ēdot....bet varbūt arī kādam spēlēm????
😃 nezinu - pajautāšu....😃

Mēs pie ģimenes ārsta dosimies tik rīt, jo pa brīvdienām ārsti šeit nestrādā....tad ziņošu ko tur teica...")

taschinka taschinka 16. Aug 2010, 12:01

Sodien eju pie gimenes artsa lai saraksta papirus,tad redzes kur talak 😀