FOTOREPORTĀŽA: Pirmsskolas izglītības iestādēs pārrunā traumatismu veicinošas situācijas

FOTOREPORTĀŽA: Pirmsskolas izglītības iestādēs pārrunā traumatismu veicinošas situācijas

22. Mar 2011, 01:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šonedēļ no 2. līdz 4. jūnijam Valmieras pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi piedalījās Veselības inspekcijas atbalstītā projektā, kurā bērniem ar interaktīvu spēļu palīdzību mācīja atpazīt traumatismu veicinošas situācijas.

 

Projekta ietvaros pie mazuļiem viesojās Ruksis un Duksis, lai atraktīvā veidā pastāstītu par traumu veicinošām situācijām, kā no tām izvairīties un kur meklēt palīdzību, ja noticis nelaimes gadījums. Aktivitāšu noslēgumā bērniem tika dāvātas arī izglītojošas grāmatiņas „Traumatisma profilakse”, kuras rūpīgi izlasīt aicināti arī bērnu vecāki. Kā norāda speciālisti, visbiežāk nelaimes gadījumi notiek ar bērniem līdz 4 gadu vecumam mājās un tieši vecāku klātbūtnē, līdz ar to arī pieaugušie aicināti pārdomāt situācijas, kas var nodarīt kaitējumu viņu atvasēm. Bieži tiek aizmirsts, ka bērni atgādina pieaugušo rīcību, tāpēc vecākiem īpaši jāpārdomā sava uzvedība, piemēram, uz ielas, šķērsojot to pie pareizās gaismas.  

 

 „Vasaras brīvlaiks nenoliedzami ir laiks, kad bērni ir ļoti aktīvi un vēlas izmēģināt dažādas lietas. Reizēm tas notiek ar tik lielu aizrautību, ka zūd uzmanība un notiek nelaimes gadījumi. Tāpēc projekts ir lieliska iespēja bērniem ar rotaļu palīdzību atgādināt, kas ir tās lietas, kurām jāpievērš pastiprināta uzmanība,” informē Veselības inspekcijas veselības veicināšanas un profilakses nodaļas reģionālā koordinatore Guna Poikāne. „Sākoties vasarai, aicinu arī bērnu vecākus pievērst pastiprinātu uzmanību bērnu drošībai un pārrunāt to, kā uzvesties gan uz ielas un rotaļu laukumā, gan arī ūdens tuvumā, pasargājot sevi un savus rotaļu biedrus.”

 

Projekta aktivitātes norisinājās SPII „Buratino”, SPII „Bitīte”, Valmieras pilsētas 1.PII, PII „Ezītis”, PII „Kārliena” un tās struktūrvienība „Pienenīte”.

 

Ieskaties, kā gāja šajā pasākumā: