Ernesta dzīvnieku siena

Ernesta dzīvnieku siena

04. Jun 2010, 15:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavisam vienkārša, bet bērna uzmanību piesaistoša dzīvnieku siena, pie kuras var arī mācīties! Iesūtījusi māmiņa Ilze Lipska!

 

Ernestam bija 8 mēneši, kad viņš sāka pievērst uzmanību mūsu lielajam kalendāram, un kā viņš priecājās, kad mēneša pirmajā datumā apmainījām jaunu bildi! Rāda man, priecīgs, ka ir pamanījis pārmaiņas, un es viņam stāstu, kas tas ir par dzīvnieciņu, kur viņš dzīvo, un Ernests uzmanīgi klausījās. Un kalendāru ar tik skaistām bildēm ārā negribas mest, tāpēc radās ideja pie Ernesta gultas uz sienas salīmēt šos dzīvnieku attēlus - ne tikai sienu atsvaidzina, bet arī ar izglītojošu nolūku to darīju, lai Ernests mācās, kas tie ir par dzīvnieciņiem, lai mācās atpazīt.

 

Mana māsa ir mums saglabājusi plakātus ar kaķiem un suņiem, tikai vienmēr piemirstas atgādināt, lai atved. Kad šis gads būs cauri, arī ar šā gada skaistajiem kalendāra dzīvniekiem varēsim papildināt kolekciju. Es izmantoju skoču, lai pielīmētu bildes pie tapetēm. Baidījos gan, ka Ernests noraus bildes nost, ja atradīs kādā vietā, ka var aizķert ar nagiem, bet pagaidām tas nav noticis.

{pic:1}
"Ernest, kur ir Tavi dzīvnieciņi?"
Ernests priecīgs rāda uz savu sienu - re! Un kāpj jau iekšā gultā un rāda katru atsevišķi, un kad viņam prasa, lai parāda konkrēti, kur ir ezītis, kur ir ūpis, vai kur ir lūsis, tad Ernests ļoti nopietni apskata bildes, un parāda īsto. Tad paskatās uz mani, ar acīm lūdzoties - "paprasi vēl!" 
"Kur ir briedis?" Ernests ar rokām pieskaras briedim, un priecājas, ka ir atradis īsto bildi! 
Arī māsa nu ir pamanījusi Ernesta dzīvnieku sienu, aizrāpo līdz brāļa gultai, pieceļas kājās, un tad tik priecīgi kaut ko stāsta dzīvniekiem!
Šī mums tagad ir mīļākā siena! :)
17. Oct 2009, 11:28

Baigi forša ideja!

16. Oct 2009, 12:36

Forši, tā var mazajam iemācīt dzīvnieku vārdiņus....😀😀😀