Drēbju aizņemšanās var novest pie brāļu un māsu nesaprašanās

Drēbju aizņemšanās var novest pie brāļu un māsu nesaprašanās

17. Jan 2011, 12:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pierādīts, ka mantu, tai skaitā arī drēbju aizņemšanās, no brāļa vai māsas rada neuzticību vienam pret otru. Tas saistīts ar privātās telpas nepieciešamību katram no bērniem.

 

Vecākiem jāsaprot, ka starp māsām un brāļiem būs nemitīgi strīdi par savu personīgu vietu, laiku un mantām. Neatļauta drēbju aizņemšanās, radīs papildus nesaskaņas. Šādi strīdi ir normāli, tomēr vecākiem vajadzētu novilkt zināmas robežas, jo nerimtīgi strīdi var veicināt māsu un brāļu atsvešinātību, tad, kad viņi būs paaugušies. Šāda vecāku rīcība ir pieļaujama, jo visam nav jābūt kopīgam un bērnam ir tiesības pateikt arī „nē”.

 

Spilgtāku ietekmi uz bērnu savstarpējām attiecībām ietekmē tieši strīdi par emocionālo un fizisko brīvību, kā arī par neatļautu mantu aizņemšanos. Savukārt, strīdi, kas ir ikdienišķāki, piemēram, par pienākumu sadali, nākotnes attiecības neietekmē. Turklāt atklāts, ka brāļi un māsas, kuri ir vecāki, īpaši cīnās par savu telpu un savu laiku. Emocionālas un fiziskas brīvības trūkums var veicināt vecāku ligzdiņas pamešanu.

 

Iepriekš šajā jomā tika pētīti tikai jaunāki bērni, jo tika uzskatīts, ka pusaudži savu laiku nepavada kopā ar brāļiem un māsām, bet gan ar draugiem. Tomēr zinātnieki atklājuši, ka pusaudži atnākot no skolas tomēr mēdz biežāk laiku pavadīt mājās ar saviem radiniekiem.

 

Avots: www.montrealgazette.com

11. Apr 2010, 08:25

Mulkibas...