Dejot- no 3 gadu vecuma!

Dejot- no 3 gadu vecuma!

25. Mar 2010, 10:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tautas deju ansambļa „Dzintariņš” vadītāja Olga Freiberga stāsta par to, kā saprast, ka mazajam ir talants uz dejošanu.

 

Kā iespējams pamanīt, ka bērns būs talantīgs dejotājs?

 

Cik nu talantīgs, bet, ka bērns vispār varēs dejot, es redzu 3-4 gadus veciem bērniem. Varbūt dažiem arī 2 gados. Tad es skatos, vai ir ritma izjūta, vai bērns ir apķērīgs, vai bērnam actiņas spīd. To es redzu, tas ir mans profesionālisms.

 

Esmu laimīga vadītāja arī mūsdienās, kad visi kliedz: „Krīze, krīze!”, jo pie manis, lai tiktu iekšā  „Dzintariņā”, joprojām ir konkurss, jo visus es nevaru uzņemt.

 

Kā iespējams tikt „Dzintariņā”?

 

Pārāk liels konkurss nav kā pagājušajā gadā, bet šogad 19.septembrī plkst.11.00 Mazajā Ģildē. katru bērniņu, kas atnāks, es noteikti paskatīšos un lielākā daļa arī tiks iekšā. Līdzi jāpaņem deju čībiņas un apģērbs, kurā var brīvi kustēties un darboties.

 

Nekādā gadījumā nevajadzētu mājās gatavot kādu priekšnesumu – es pati mācu, pati arī apskatos, vai bērnam ir talants vai nav.

 

Kāda vecuma bērni tiek uzņemti „Dzintariņā”?

 

Aicinu nākt 3-4 gadus vecus bērnus, izņēmuma kārtā arī 2 gadus vecus mazuļus, bet tad bērnam jābūt ļoti drošam un patstāvīgam, jo es vecākus iekšā nelaižu.

 

Kāds ir lielais plāns šogad/ koncerts?

 

 

Pirmkārt, nākamajā sezonā ir jauniešu dziesmu un deju svētki. 99,9%, ka svētki būs un arī „Dzintariņš” piedalīsies.

 

Otrkārt, Ir daudz uzaicinājumu uz starptautiskiem festivāliem – uz Ķīnu, Meksiku, Vāciju, Krieviju.

 

Ir arī pavisam jauns uzvedums „Ceļš uz Kautkuriju, ko esam rādījuši tikai 1 reizi. Šo izrādi rādīsim gan koncertos Latvijā, gan Nacionālajā teātrī.

 

 

Lai bērniem raits dejusolis!