Dažādas iemidzināšanas metodes

Dažādas iemidzināšanas metodes

18. Oct 2010, 13:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ligitas Brodiņas dienasgrāmata, Ralfam 1 mēnesis


Šonedēļ sāku Ralfiņam dot palēnām dzert fenheļa tēju, jo mazais ir ļoti ēdelīgs un prasās ēst biežāk nekā viņam pienāktos. Īpaši dēļ vēdergraizītēm, kad puncis nespēj tikt galā tik daudz ēdienreizēm. Tad nu pēc pediatres ieteikuma tādās reizēs piedāvāju mazulim padzerties. Un dzer viņš to tēju kā traks. Ja noņemu nost pudelīti, trako un prasa vēl. Bet jāsaka, ka mums iet arvien labāk – mazais vakaros paraud gan, taču ne vairs tik traki un ilgi kā iepriekš.

 

Esmu izmēģinājusi arī  jaunu midzināšanas metodi, kuru līdz šim kaut kā nebiju iedomājusies – segā. Tad Ralfiņš nav tik pārņemts ar mammas smaržu, siltumā nomierinās, iemieg un noguļ pusdienlaiku. Pirms tam pa dienu man midzināšana vienai mājās esot īpaši nevedās, un Ralfiņš modās no rīta ap 10-11, pēc tam aizmiga tikai ap 15 pēcpusdienā un tad tikai ap pusnakti. Vienbrīd jau domāju, vai tiešām vienu mēnesi jauni zīdainīši tik maz pa dienu guļ. Tagad ar segu guļam labāk.

 

Paziņa ieteica vēl kādu metodi, kas būs jāizmēģina – uzgriezt radio starp stacijām. Neticami, bet viņas mazulis aizmieg vienā mirklī! Acīmredzot ir tā, ka tā šņākšana bēbim atgādina skaņas mammas vēderā. Starp citu internetā var atrast un atskaņot skaņas, kas līdzīgas tām, ko mazulis dzirdējis mammas vēderā. Tās iespējams iegādāties pat diskā! Kas tik viss nav izdomāts, lai piedabūtu mazuļus čučēt :)

 

Naktīs Ralfiņš tagad uzvedas priekšzīmīgi un guļ no pusnakts pat līdz sešiem rītā. Dzirdēts, ka mazuļiem nakts gulēšanas mēdz mainīties pat pa mēnešiem un pat tie, kas parasti modušies vienreiz pa nakti, kādu iemeslu dēļ sāk celties pat trīs reizes. Interesanti kā ir citām māmiņām? Vai mazuļi mēdz mainīt savu gulēšanas režīmu pat, ja tas ilgāku laiku bijis nemainīgs? Es būtu priecīga, ja Ralfiņš tā arī turpinātu!

 

Esmu mēģinājusi midzināt šūpojot arī ratos, bet istabā tas nemaz neizdodas. Ar ārā iešanu tagad pavisam švaki. Šķiet, ka ziema tagad saldē par visām iepriekšējām ziemām kopā. No termometra stabiņa neko saprast nevar, tikai tik, cik dzirdu ziņās, ka ārā lieli mīnusi. Ārā spīd saule un termometrs reizēm rāda mistiskus +6 :), kas, protams, ir nepareizi. Tā nu mēs laukā neejam, jo nevar īsti saprast vai ir līdz -10C vai stipri pāri. Ļoti gaidu, kad paliks kaut mazliet siltāks un varēs atkal doties pastaigās, citādi sēdēšana telpās ar centrālapkuri ļoti nogurdina un atņem enerģiju. Esmu ievērojusi, ka reizēm sejas krēmu prasās uzklāt pat divas reizes, jo mums dzīvoklī dēļ apkures ir ļoti sauss gaiss. Varbūt laiks padomāt par gaisa mitrinātāja iegādi?!

 

Nedēļas nogalē mūsu mājās bija pirmās lielās raudzības. Ciemos nāca trīs draugu pāri, no kuriem vienam līdzi bija 4 mēnešus vecs bebuks :) Mūsējais bija visu dienu nogulējis, jo apzināti viņu midzinājām – vajadzēja māju sakārtot un tik daudz padarīt. Un, protams, ciemiņiem nākot, mazais pamodās un visu vakaru bija nomodā. Pilna emociju gamma – no sākuma raudāšana, tad tāda flirtēšana :D  - tā es saucu tādus Ralfiņa izgājienus, kad viņš ne īsti raud, ne neraud – bet drīzāk čīkst un ņemās :)

 

Vēlāk gan apnika arī čīkstēšana, sāka pētīt visus viesus pēc kārtas, „runāties” un uzvedās diezgan klusi! Tā nu viesības bija izdevušās, lai arī pirms tam dikti uztraucos vai vakars nebūs jāpavada otrā istabā, mierinot mazo.

26. Jan 2010, 23:28

es ari sega ietinu un maza uzreiz mierigaka un atrak iemieg...

Muuna Muuna 26. Jan 2010, 13:15

Mazais guļ savā istabā un savā gultiņā. Tomēr šūpuli nenopirkām un ļoti labi, ka tā, jo 1) mūsu guļamistabā man nebūtu viņu ērti barot, 2) tāpat jāiet uz pārtinamās virsmas autiņbikses mainīt un galvenais - bēbis vismaz šajā vecumā pilnīgi nesaprot, kur viņš guļ un viņam ir pilnīgi vienalga. Guļ ļoti labi savā istabiņā. Un arī es dzirdu vismazāko troksnīti. Kad paaugsies, tad varbūt sāksies niķi, kad sapratīs, ka mamma ar tēti guļ citā istabā. Tad domāsim, ko darīt. Šobrīd neredzu iemeslu bēbim gulēt mūsu istabā 😀

26. Jan 2010, 10:03

mes vislaik gulejam briniskiigi - no 10iem vakaraa liidz 9iem riitaa ar vienu pamosjanos kautkur ap 5iem. tagad mazais saacis celties mazliet pec 7iem. bet es ceru ka paries un vares atkal pagulet no ritiem. un reizem mums ir tadas dienas kad vinja vispar stundinju vien nogulj pusdienlaikaa.