Ceļošana kopā ar mazuli mašīnā

Ceļošana kopā ar mazuli mašīnā

07. Jan 2011, 13:11 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Dalīšos ar Jums savā pieredzē kā ceļot ar mazuli mašīnā.

 

Pirmais tālākais ceļojums dēliņam bija 2,5 mēnešos. Braucām uz Igauniju kristīt mazuli. Iepriekš visu sagatavojām. Es vairs nebaroju ar krūti, tāpēc vajadzēja barot no pudelītes ar mākslīgo pieniņu. Mākslīgo pieniņu jau savlaicīgi 3 ēdienreizēm sabēru piena konteinerī un vienu ēdienreizi no rīta sagatavoju pudelītē un ieliku termosa somiņā. Pārējo paņēmām līdzi un ielikām bagāžniekā. Braucot izmantojām kulbiņu ( kaut zinām, ka nevar) , bija, protams, arī auto sēdeklītis. Kamēr mazais gulēja brauca ratu kulbā, bet kad pamodās pārlikām auto sēdeklītī.

 

Papildus paņēmām līdzi arī mīļākās mantiņas. Ar tām mīļākajām mantiņām dažkārt var noraut galīgi garām. Pēkšņi mazajam vairs nevajag savu mantu. Tad nu nākas izdomāt mantas no nekā. Parasti bija kāds pudeles korķītis , čaukstošs papīrs no konfektes.

 

Mazulis ēda ik pēc 3-3,5h intervāla atkarīgs no tā vai iepriekšējā reizē bija izēdis visu pudelīti. Tad kad bija jāēd vienmēr iebraucām benzīntankā. Bagāžniekā bija arī tējkanna, kurā ir ūdens jau vienu reizi uzsildīts līdz 100C. Tējkanna bija elektriskā un speciāli iegādāta, lai var ātri un līdz paredzētai temperatūrai uzsildīt ūdeni. Nopirkām PHILIPS elektrisko tējkannu ar iespējām uzsildīt ūdeni 40c, 60C, 80C, 100C.

 

Tātad iebraucam benzīntankā krustmāte izņem tējkannu no bagāžnieka ieiet benzīntankā. Uzsilda ūdeni līdz 60C uzlej piena maisījumam, kuru no dozētāja jau iebēra pudelītē. Tad mēs paēdam mašīnā, iepriekš vienmēr pārbaudījām vai nav dēliņam jāsamaina pamperis. Ja vajag samainīt pamēru , tad kopā kāpjam laukā no mašīnas.

 

Tā kā mēs braucām oktobra vidū, bija jau auksti. Mašīnā braucot ,bērnu mēs atģērbjam, lai par daudz nesakarst iepriekš, protams, uzsildām mašīnu. Kad kāpjam laukā, lai nebūtu ilgi jāģērbj augšā lejā mazo, izmantojām cepuri un pledu ko paņēmām līdzi . Satinām kārtīgi pledā mazo un paņēmām līdzi speciālo somu , kas nāk klāt ratiem vai jebkuru citu, kas ir ērta! Es izmantoju ratu somu, jo tā ir liela un ērta. Ratu somā vienmēr bija autiņi ūdens necaurlaidīgie, plāna sedziņa, ko paklāt apakšā uz pārtinamā galda benzīntankā. Tad pamperi , ziede pret iekaisumiem mēs izmantojām Bepanthen. Noteikti aptieciņa mazulim pret caureju un temperatūru, pret iesnām- jūras sālis un degunam iesnu atsūcējs. Tad, protams, pamperi un tīras drēbes, mitrās salvetes. Tad, kad bijām gatavi, braucām tālāk.

 

Nākošais tālākais ceļojums bija 3mēnešos uz Vāciju (17h) uz vienu galu ar mašīnu. Atkal kopā ar krustvecākiem. Ceļojumam sagatavojām visu to pašu līdzi, bet papildus bija jāņem vairāk drēbītes līdz mazulim un arī dušas zelēja. Kamēr braucām salonā bija 4 komplekti pārvelkamās drēbes, jo mazais smulējās. Iepriekš, pirms kāds kāpa laukā no mašīnas, noteikti vilkām mazajam cepurīti( plāno) un piesedzām ar pledu, lai no caurvēja nesaslimtu. Ik pēc 3,5h stājāmies ēdām , mainījām pamperus un pastaigājām ar mazuli pa svaigu gaisu vismaz 10 minūtes. Nakti mašīnā mazulis pavadīja guļot saldā miegā un cēlās tikai 6 no rīta, režīmu centāmies ievērot. Dažkārt pamperu samainījām turpat mašīnā- ratu kulbā, iesedzām ūdens izturīgo autiņu un aiziet.

 

 Kad sasniedzām gala mērķi viesnīcā mazulim izmantojām ceļojuma gultiņu. Nākošajā rītā , kad devāmies iepirkties, mazais brauca līdzi uz Vācijas veikaliem H&M un C&A . Kamēr mamma ar krustmāti staigāja pa veikaliem, tikmēr krustēvs, tētis un brālēns pieskatīja mazo Rodrigo. Un tad, kad bija jāmaina pamperi. tika labi galā un ēst arī iedeva. Vācijas lielveikalos ir ērtas un praktiskas istabas mazuļiem, kur var pat pabarot mazo, uzsildot ēdamo pat mikroviļņu krāsnī. Rodrigo braucienu pārcieta labi, jo praktiski lielāko daļu gulēja.

 

Tad pēc neilga laika braucām uz Vīni – Zalcburgu sagaidīt Ziemassvētkus, tad jau braucot, mazais vairāk bija augšā un negulēja. Vajadzēja rotaļāties, bijām iegādājušies pirkstiņ lelles, līdzīgas kā šajā interneta lapā http://www.lelle.lv, cītīgi ar tām izklaidējām mazo un viņam tas patika. Bet iegādājāmies 5 dažādas, lai varētu noturēt uzmanību. Tad arī katrreiz, kad kaut kur braucām, noteikti nopirkām kādu jaunu mantu, lai varētu nomierināt, ja nu gadījumā uznāk lielais kreņķis. Braucot ar mašīnu visi palīdzēja , lai arī es varētu baudīt braucienu. Protams, mums pieaugušajiem šis brauciens bija neērts, kamēr bija jāguļ mašīnā. Šajā braucienā izbaudījām Ziemassvētku gada tirdziņu, aizbraucām līdz kalnu ciematiņiem- tur bija aukstāks, bet Rodrigo bija siltais kombinezons un viņam bija silti.

 

Vēlāk kad dēls mazāk gulēja un vairāk gribēja izzināt pasauli braucām mazākus gabalus, bet tomēr vēlme ceļot nepameta. Tāpēc, kad dēlam bija 11 mēneši, devāmies atkal ceļojumā kopā ar krustēvu. Tā bija vasara, jūnija vidus. Ceļojums bija uz Milānu ar lidmašīnu, kur mūs sagaidīja ar mašīnu krustēvs un brālēns.

 

Ielidojot Milānā bija 35C karsts. Lidmašīnā dēls uzvedās labi. Līdzi atkal bijām paņēmuši jaunu mantiņu. Bet ar to viņš nespēlējās, vairāk interesēja , kas ir aiz loga.

 

Lielāko lidojumu laiku dēls nogulēja. Pacelšanos un nosēšanos pārcieta labi, vispār neko neizradīja. Tagad jau dēls ēda pieaugušo pārtiku, tāpēc nebija problēmas ar ēšanu.

 

Tālāk pēc Milānas braucām uz Parīzi bijām arī Eifeļtornī. Tad vēl Rodrigo krustēvs minēja, ka arī pieaugušajiem vajag pabūt Disnejlendā. Krustēvs teica, ka Rodrigo vēl par mazu , bet mēs pieaugušie atcerēsimies. Rodrigo brauks vēlreiz, kad būs lielāks.

 

Tad pēc Parīzes atkal devāmies uz Vāciju un atpakaļ uz Latviju. Braucot dēls bija niķīgāks, jo atpakaļ tomēr ar mašīnu braucām. Pa vidam atpūtāmies arī viesnīcās

 

Tagad Rodrigo gulēja auto sēdeklītī, bet mēs speciāli izvēlējāmies ērtu, lai der gariem pārbraucieniem. Tā nu mēs ceļojam kopā ar mazuli. Vispār jau vajag pacietību , izdomu un atbalstu no apkārtējiem, kas brauc līdzi ceļojumā. Bet ceļot ar mazuli nav grūti un neiespējami. Tagad ir tik daudz atvieglojumu  izdomātu, lai atvieglotu mammas un bērna ikdienu.

 

Foto ieskats mūsu ceļojumus

 

{smallpic:1}

 

{pic:2}

 

{pic:3}

 

{smallpic:4}

 

{pic:5}

 

{smallpic:6}

 

{pic:7}

31. Mar 2010, 23:09

wow! jūs nu gan drosmīgi vecāki! 😀 mums pirmais garākais ceļojusm bija 9 dienu vecumā uz maniem laukiem - aptuveni 300 km no Rigas. tad vēl baroju gan ar krūti, gan ar piena maisījumu. nekādu problēmu, lai gan citi uz to raudzījās ļoti negatīvi.

31. Mar 2010, 17:32

Cik jauki jūs izceļojāties....Manai meitiņai ļoti patīk ceļot ar mašīnu, pārsvarā arī , ja lielāks gabals tad aizmieg....😀😀😀