Brīvdienu joki

Brīvdienu joki

02. Nov 2011, 13:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums tagad ir tāds posms- kad kaut kur dodamies, tad Armandam sākās vecāku pacietības pārbaudīšana, kas izpaužas kā negribēšana ģērbties...


***

Tētis paņem ārdrēbes, kā jāsāk ģērbties, tā dēls ir prom un dauzās, kad solam ka brauksim bez viņa, tad skrien pakaļ un sauc ģērbties.. tiklīdz ienākam istabā un taisamies ģērbties, tā atkal viss sākās no gala un tā kādas 5x. Tētis ir tagad iesācis teikt: "Ja tu man neklausi, tad es tevi arī neklausīšu!" Tad nu vienā reizē, kad abi vīrieši taisījās iet ārā (man nebija vēlēšanās), sākās šitie gājieni un viss beidzās ar to, ka dēls raudot nāca pie manis, apķērās ap kaklu un šņukstot sūdzējās: "Mammu, tētis Armandu neklausa!" Es viņam teicu: "Redz kā ir, kad tevi neklausa.. Tu jau dari tieši tāpat. Vai tad tev patīk, kad tevi neklausa?" Dēls apdomājās un teica: "Nē, nepatīk. Mammu, nāc, iesim ģērbties!"

 

***

Vienā vakarā Armands tika pie savas Ziemassvētku saldumu paciņas. Attaisījis paciņu vaļā, sāk ēst vienu konču pēc otras. Es saku, lai neapēd visas, tad puncis un zobiņi sāpēs un citā dienā vairāk nebūs ko ēst. Tad Armands palika domīgs, skatās uz mani, skatās uz paciņu, tā kā grib ņemt vēl un ēst, bet tad aiztaisa ciet un saka: "Tēti noliec nost. Armands vairāk neēdīs, savādāk puncis sāpēs. Ēdīšu citā dienā!"

 

***

Brīvdienu rītos mums patīk pavaļāties visiem pa lielo gultu un paskatīties multenes.. Tētis guļ pa vidu un mēs ar dēlu katrs savā pusē. Vienā reizē samīļoju vīriņu, un dēls uzreiz reaģē: "Mammu, nemīļo tēti! Tu skaties labāk televizoru!"