Bērnudārzos nav kas strādā un daži stāv pat pustukši!

Bērnudārzos nav kas strādā un daži stāv pat pustukši!

17. Aug 2010, 16:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr uz rindu Rīgas pašvaldības bērnudārzā gaida ap 6000 mazuļu, pašvaldība meklē pirmsskolas pedagogus, lai varētu nodrošināt pilnvērtīgu darbu, piektdien raksta laikraksts "Neatkarīgā". Piemēram, Vecmīlgrāvī nav iespējams atvērt dārziņu, jo trūkst 150 bērnu un desmit pedagogu.


Rīgā vairāk nekā 20 mācību iestādes meklē tieši pirmsskolas skolotājus. Vakances var apskatīt interneta vietnē www.eskola.lv, jo vajadzīgi arī tehniskie darbinieki un pedagogi skolās. Zināms, ka no 1. decembra arī bērnudārzu pedagogiem dome piešķirs atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā – vismaz neliels bonuss apstākļos, kad algas tika samazinātas, raksta laikraksts.


Vecmīlgrāvī pēc rekonstrukcijas pirmdien plānots atvērt bērnudārzu "Blāzmiņa". Vecāki pat nakšņoja pie tā durvīm, lai savu atvasi reģistrētu, taču ažiotāžai nebija pamata. "To ietekmēt nevaram, jo vietu deficīts pilsētas bērnudārzos pastāv," laikrakstam saka Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Indra Vilde.


"Blāzmiņa" ir rets izņēmums, jo tur patlaban ir aptuveni 150 brīvu vietu bērniem vecumā no trim gadiem un pirms divām dienām trūka arī desmit audzinātāju.


Tas nozīmē, ka pirmsskolas iestāde nevar strādāt, tāpēc tās vadītāja Dace Skuja mudina vecākus pieteikt savas atvases šajā pirmskolas mācību iestādē.


Domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane "Neatkarīgajai" iepriekš sacīja, ka vieta bērnudārzā vajadzīga tikai 2000 bērniem, jo daudzi deklarējušies galvaspilsētā, lai saņemtu 50 latu pabalstu. Reālais rindā gaidītāju skaits tomēr ir aptuveni seši tūkstoši, laikrakstam saka Vilde.


Rīgas pašvaldība sola nākamgad nodrošināt papildu vietas vēl aptuveni 1000 bērniem, novirzot būvniecībai arī tos līdzekļus, kurus līdz šim izmaksāja bērnudārzu pabalstos. Šogad tiem atvēlēti 3 miljoni latu, trīs gados – desmit miljoni.


Klausies nākamnedēļ Māmiņu Kluba radio par situāciju bērnudārzos!

27. Nov 2009, 13:29

Es labprāt pieteiktos par audzinātāju,bet nav vajadzīgā izglītības papīra☹