2,9 gadiņi un 6 frizēšanās reizes

05. May 2011, 10:02 taschinka taschinka

Kad manam dēlam Maiklam bija 1,3 gadiņi,bija pienācis laiks apgriezt matus.Aizgājām pie friziera,bet tiklīdz frizieris pieķērās pie matiem,tā dēls sāka raudāt un bļaut-Nē! Stūma roku prom,grozīja galvu,lai tikai neaiztiktu matus.

 

Nu neko,ja bail,tad dodamies prom.Bet mati gribot negribot ir jāapgriež,jo bija diezgan gari.Nolēmām pamēģināt paši mājās.

 

Iesēdinājām krēsliņā,sadevām visvisādas interesantas lietiņas un es mēģināju ar šķērēm apgriezt.Jāpiebilst,ka nekad nebiju to darījusi un tik aptuveni zināju, kā tas jadara.Stunda bija pagājusi un frizūra gatava,vīrs teica,ka ļoti labi sanācis un man pašai bija prieks,ka tomēr sanāca labi.

 

Visas šīs 5 reizes,kad bija jāgriež mati,nekādu problēmu nebija.Maikliņš sēdēja krēslā,skatījās multenes un ēda gardumus,tā vismaz stundu garā frizēšanās pagāja viņam nemanot.Tomēr pienāca 2,8 gadiņi un mati jau bija atauguši,bija atkal jāgriež.Maikliņš kā ieraudzīja šķēres,tā sāka panikā raudāt un teikt,ka negriezīs,jo mati sāp.Mēs runājām ar viņu,stāstījām,ka mati nesāp,ka tas ir tāpat kā griezt nadziņus.Bet nekā, nevarējām pierunāt un pat centāmies uzpirkt,tētis piedāvāja,ka nopirks lielu mašīnu,dēls nepiekrita.

 

Tad tētis piedāvāja jebkuru mantu, ko vēlēsies,bet dēls atbildēja,ka viņam nevajag.Tā nu likāmies mierā,domājām,paies kāds laiciņš un bailes zudīs.Mēs nevarējām saprast,kāpēc viņš baidās,jo nekad nav gadījies nekas tāds matu griešanas reizēs,ka viņam būtu jābaidās.Vienmēr viss pagāja labi un dēls bija apmierināts.

 

Pagāja mēnesis un kādu dienu,kad Maikliņa tētis bija darbā,es dēlam paprasīju atļauju apgriezt priekšējos matus,lai neiet acīs.Tā bailīgi Maikls piekrita,es lēnām griezu,bet kā ieraudzīja krītošus matus,tā iesaucās,mati sāp.Sāku stāstīt,ka matiņi nesāp un vilināju apsēsties uz krēsla,kaut kā nemanot pierunāju,ka griezīsim visus matus.Tētis,taču,kad atbrauks ,ieraudzīs skaistus,īsus matus un būs priecīgs!Šis teikums jo īpaši dēlam patika.Pusotru stundu griezu,jo dēls bija ļoti nemierīgs,grozījās un bija jau apnicis sēdēt.Kad pats ieraudzīja sevi spogulī,tad ļoti priecājās un teica,ka viņam skaista frizūra.

 

Kad griezu matus pirmo reizi,domāju,ka lielākam augot, būs vieglāk,bet izrādījās otrādi.

 

***

Pastāsti, kā Jums veicas ar matu griešanu, iesūtot savu stāstu šeit!