11 iemesli, kāpēc izvēlēties teātra pulciņu

11 iemesli, kāpēc izvēlēties teātra pulciņu

27. Mar 2010, 16:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par to, kāpēc bērniem vajadzētu izvēlēties teātra pulciņu stāsta Ledus teātra vadītāja Mārīta Šmaukstule un teātra studijas „Vinnijs” vadītāja Inguna Gremze.

 

-         Teātris bērnu uztur garīgā un fiziskā formā. Aktierim jābūt izturīgam, smaidīgam, jābūt gatavam, ka visu laiku skatītāju uzmanība ir pievērsta viņam.

 

-         Teātra nodarbībās bērns iemācās sevi pasniegt, kas lieti noder tālākā dzīvē komunikācijā ar apkārtējiem.

 

-         Teātra izrādē nemitīgi notiek koncentrēšanās un domāšana, tādējādi izrādē piedalās gan bērna prāts, gan ķermenis, kas darbojas uz skatuves.

 

-         Teātris attīsta radošo garu un iztēli. Iztēle ir visas dzīves mācība.

 

-         Teātris palīdz attīstīt individualitāti, izteikt savas jūtas.

 

-         Teātris māca vienkārši dzīvot, ko var pielīdzināt reālajai dzīvei, kad ir jāiet, jādara, jārunā, jābūt sabiedrībā.

 

-         Teātris iemāca precizitāti, kārtību un savākšanos, jo teātris un mēģinājumi sākas noteiktā laikā, kurā ir jāiekļaujas.

 

-         Teātris veicina sabiedriskumu. Spēlējot uz vienas skatuves vienā izrādē bērni sadraudzējas uz visu mūžu. Jo vairāk mūsu bērnu bērnībā mēs atradīsim viņiem labus, intelektuālus draugus, jo labāka sabiedrība viņiem būs apkārt.

 

-         Teātris var būt arī kā terapija, kādas emocionālas problēmas risinājums. Tas var palīdzēt pat vairāk kā psihologs, jo, esot uz skatuves, spēlējot etīdes, var uzzināt, kas uztrauc bērnu, par ko viņš domā, kas notiek viņa dzīvē.

 

-         Izvēloties ledus teātri, papildu iepriekš minētajām priekšrocībām, iespējams nostiprināt arī veselību.

 

-         Izvēloties teātra pulciņu ārpus skolas, ir lielas  iespējas doties viesizrādēs uz ārzemēm.

 

 

Tu domā, ka Tavs bērns varētu būt labs aktieris? Aprunājies ar viņu par šo ieceri un piedāvā šo interesanto, tik dažādo, mainīgo pulciņu – teātra spēli. Ja Tavs bērns pats vēlas spēlēt teātri, noteikti neliedz viņam šo skaisto darbošanos, kas atstāt pozitīvu ietekmi uz viņa dzīvi.

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Vai Tavam bērnam esi novērojusi aktiera dotības?

mamma27 mamma27 12. Mar 2011, 16:15

Man sapnis spēlēt teātri bija skolas gados.bet tagad arī neatteiktos. Ja būs iespēja ,noteikti arī mazajam piedāvāšu šādu iespēju. Jo labāk palaist vairākos pulciņos, lai redzētu kā viņam padodas vai nepadodas,nekā domāt un nelaist nekur.