19. decembris - Otrā dzīve veciem žurnāliem #mansmaterialuskapis

19. decembris - Otrā dzīve veciem žurnāliem #mansmaterialuskapis

19. Dec 2017, 21:01 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

19 dienas, 19!!!! Neticu, ka man teju jau izdevies šo adventa kalendāru piepildīt. Pirmajā dienā šķita, ka pusceļā apstāšos un gandrīz tā arī notika, bet re, saņēmos un lodziņi itin raiti turpina vērties vaļā. Šoriez parādīšu kā piekopjam otreizējo pārstrādi.

Sen, ne tik sen, laikam gadu atpakaļ. Mūsu radiniece puišiem atdeva veselu kaudzi ar bērnu žurnāliem. Neteiktu, ka mani bērni baigie mežoņi un visu plēstu, bet, arī žurnālam ir savs kalpošanas laiks (it īpaši, ja vasarā tie bija topa lasāmviela katru vakaru pirms gulētiešanas). Lai vai kā, daļa no krasainajiem stāstiem it nokļuvuši manā “aplikāciju” kastē, jo lapas ieplīšušas vai vispār izkritušas no žurnāla vākiem. Skumjā kaudzē tie tagad gaida, kad tiks pielietoti kādā citā veidā.

Šodien parādīšu vienu no šiem pielietojumiem.

Kas nepieciešams?

  • Veci žurnāli, kalendāri utt.
  • Šķēres
  • Laminators**
  • Laminēšanas plēve**

Darba gaita.

Izgriež vēlamos objektus un ielaminē, izgriež atkal. Atrod vairākus A4 izmēra fonus no kalendāriem un ielaminē.

Materiāls gatavs.

Šīs ‘figūriņas’ un fonus izmantoju, lai caur rotaļu Alberts sāktu saprast sociālo stāstu jēgu un būtu iespējams jaunus vārdus apgūt.

Figūras var kārtot uz foniem un radīt brīnišķīgus stāstus, dažādas situācijas utt.

Nav obligāti bērnu žurnāli. Der jebkurš, jo ir tik intetesanti arī ar mašīnām, ēdienu, cilvēkiem u.c. bildītēm parotaļāties.

Lūk ieskats, kā viss tapa.

Alberts ļoti izrāda interesi par šādu rotaļu, jo var brīvi spēlēties ar saviem mīļākajiem multeņu tēliem un lietām. Fonus ispējams mainīt un radīt jaunus un jaunus stāstus.

Lai Jums radoši.

Aicinu Jūs sekot arī manam blogam FACEBOOK vai  man pašai iekš INSTAGRAM

---

Gribu arī teikt lielu paldies Māmiņu Klubam - ierakstus vienmēr paceļ un arī Facebook dalījās. Paldies. Tas dod lielāku motivāciju radīt, rakstīt un darboties tālāk!

---

Aicinu arī piedalīties mana bloga konkursiņā.

  • Līdz 23. decembrim arī Tu vari paspēt kopā ar savu bērnu radīt vienu vai vairākas radošās aktivitātes (nav būtiski vai tieši Ziemassvētkiem, vai vispārīgi - kā strādā un darbojies mājās kopā ar savu bērnu).
  • Uzrakstīt par to Facebook, vai Instagram ierakstā - obligāti pievienojot haštagus/mirkļbirkas #bezsaiste un #mansmaterialuskapis
  • Ievēro - Facebook ierakstiem jābūt publiski redzamiem, lai Instagram es redzētu Tavu ierakstu, Tev uz konkursa laiku 'jāaslēdz' profils lai to var redzēt visi lietotāji.

Kas būs konkursa balvā?
Par to gan rakstīšu atsevišķā blogā vēl, bet ieskatam - šīs jaukās meldru mantiņas var rotāt arī Tavu Ziemassvētku eglīti, atliek tikai piedalīties! 

Lai Jums radoši darbiņi un jauks šis svētku gaidīšanas laiks! 

20171216115407-27975.jpg