13. decembris - Paštaisītas lego instrukcijas #mansmaterialuskapis

13. decembris - Paštaisītas lego instrukcijas #mansmaterialuskapis

13. Dec 2017, 13:28 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Maniem bērniem ļoti... ĻOTI patīk lego. Jau no mazām dienām rotaļājamies. Protams, ka pats sākums ar lielākajiem - Duplo klučiem, bet nu jau arī ar smalkajiem. Manuprāt ļoti laba dāvana ziemassvētkos bērniem ir tieši lego komplektiņi - tam nav pat jābūt lielam, jo pamazām sadāvinot komplektu, pa komplektiņam var sakrāt kasti pilnu ar lego.

Mums gan tas apmērs mājās ir tik milzīgs, ka neaizraujamies ar jaunu komplektu iegādi, jo šī rotaļlieta jau teju skaitās tāds kā *family legacy (ģimenes mantojums) un tiek nodots paaudzi paaudzē. Mani bērni spēlējas pat ar tik veciem lego vīriņiem, kas piederēja manam vīram un pat viņa brālēnu tētim. Esmu par orģinālo lego, jo tas pierāda savu kalpošanas laiku desmitkārtīgi, turklāt nav problēmu ar to, ka lego neturētos kopā, vai kā citādi.

Un radās doma... Kāpēc gan neizmantot šo brīnišķīgo rotaļlietu, kā mācību materiālu?

Tā kā  Albertam ļoti patīk likt kopā detaļas pēc lego instrukcijām, tad šķita, ka nebūtu slikti izveidot tādas instrukcijas, kas palīdzētu apgūt ko jaunu. Pats sākums mums gaužām vienkāršs, lai saprot principu kā, bet ar laiku var audzēt klāt grūtības pakāpi, un zīmēt arvien sarežģītākus rakstus un būves, kas jāveido.

Šoreiz taisīju uz Lego Duplo klučiem, lai vieglāk safotogrāfēt un tā, bet nav jau liegts šo materiālu veidot tā kā pašiem tīk - šis ir tikai ieskats materiāla veidošanas procesā.

Kas nepieciešams? (** pēc pašu izvēles, iesaku, jo nodrošina materiāla ilgmūžību)

  • Lego tipa kluči (skaitu skatās pēc vajadzības, var sākt ar divām, trīs krāsām un klucīšu skaitu katrai krāsai pielāgo pēc attēlos norādītā)
  • Balts papīrs
  • Krāsainie zīmuļi (vēlams toņos, kas atbilst konkrēto klucīšu krāsai)
  • Šķēres
  • Laminators**
  • Līmplēve **

Darba gaita - Lielākoties materiālus zīmēju pati, lai arī nav tik perfekti kā izprintēts materiāls, man patīk. Zīmē klucīšu formas tādā izkārtojumā, kā vēlas lai bērns tos saliek. Es zīmēju tā lai izskatās ka reāls lego klucis, bet var arī tikai krāsainus kvadrātiņus ar, kā pašiem tīk.

img_20171213_002343_8802397254.jpg

Lūk - tāds mums gala rezultāts.  Alberts itin jauki paspēlējās un arī skaitīja cik klucīšu nepieciešams katram zīmējumam. Laminēt savu materiālu gan vēl nepaspēju, bet noteikti to darīšu, jo vienai lapai jau pirmais stūrīs pēc rotaļām nolocījies.

Vairāk foto skati blogā [BEZsaistē]

Vecāku bērnu vecākiem itin labi var noderēt šī programma - LEGO Digital Designer
ar kuras palīdzību var radīt pats savas instrukcijas sarežģītākiem lego modelīšiem.

Lai Jums jauka mācīšanās caur rotaļām.

---

Atgādinu par akciju, kuras noslēgumā izlozēšu vienu laimīgo, kuram/ai tiks manis darinātie meldru skaistumi Ziemsvētku eglītei.

Klikšķini ŠEIT un nonāksi pie Facebook ieraksta, tālāk dari visu kā aicināts un tad jau 23. decembrī noskaidrošu, kurš/a būs tas laimīgais.

Piedalies!

20171207121734-24240.jpgPiedalies!