11.maijā Tērvetes dabas parkā "Pavasara modināšana"

10. May 2013, 11:07 lauvinja lauvinja

Tērvete - Sprīdīša laimīgā zeme!

Līdz ar pavasara ziedu smaržu un putnu treļļiem sestdien,11. maijā, vienlaikus ar vasaras sezonas atklāšanas svētkiem „Pasakas modināšana”, Tērvetes dabas parks  svinēs savu 55. jubileju. Arī pats ņiprais Sprīdītis šogad ir jubilārs – ir pagājuši 110 gadi, kopš rakstniece Anna Brigadere dāvāja mums šo tēlu. Pirms daudziem gadiem Sprīdītis uzsāka savas gaitas, lai aizvien atgrieztos mājās.

Šajā dienā, kā jau svētkos, Pasaku valstībā valdīs īsta rosība. No plkst.11.00 līdz 16.30 Atrakciju laukuma estrādē apmeklētājus priecēs dažādi pasākumi: pūtēju orķestra „Rota” uzstāšanās, līksms koncertuzvedums, zīmēšanas teātris un citi pārsteigumi. Te varēs gan atpūsties, gan nobaudīt kārumus jaunatvērtajā kafejnīcā „Lutauša galds”.

No plkst.13.00 līdz 17.00 Rūķīšu mežā rosīsies čaklie rūķi, savukārt Pasaku mežā apmeklētājiem pārbaudījumus būs sagatavojis Sīkstuļu pāris, ikvienam būs iespēja satikt arī kaprīzo Princesi, Vēja māti, Meža māti  un Sabata vietā apciemot enerģisko Sila raganiņu.

Anneles tēva kalnā aiz Rūķīšu meža tiks atklāts jaunais Koka skatu tornis, kas šobrīd ir viena no dižākajām koka konstrukcijām  Latvijā

Pie parka ieejas darbosies amatnieku tirdziņš.

AS „ Latvijas valsts meži”  šajā svētku dienā visiem apmeklētājiem dāvina brīvbiļeti Tērvetes dabas parkā.

Brauciens ar Pasaku bānīti 0,50 Ls/ 1 pietura. Skatu torņa apmeklējums 0,50 Ls.

Vairāk informācijas:

http://www.mammadaba.lv/dabas-objektu-jaunumi/16-tervetes-dabas-parks/730-tervetes-dabas-parka-55-gadu-jubilejas-pasakums

http://www.mammadaba.lv/images/mammadaba/dabas_objekti/tervetes_dabas_parks/Afi%C5%A1a_11_05.pdf